Koulutus: IP- ja LAN-verkkojen perusteet

IP- ja LAN-verkkojen perusteet -koulutuksen tavoitteena on, että kurssilainen ymmärtää ja pystyy kuvailemaan nykyaikaisen tietoliikenneverkon erilaisia osia ja osa-alueita ja niiden tehtäviä sekä keskinäisiä riippuvuussuhteita.

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä minkään tietoliikennelaitteen konfigurointiosaamista.

Kesto: 2 päivää

Ajankohta: 13.-14.5.2024, Helsinki / Online

Ajankohta : 19.-20.8.2024, Helsinki / Online

Ajankohta : 21.-22.11.2024, Helsinki / Online

Hinta: 1900 €

ilmoittaudu

Koulutuksen tarkemmat tiedot

Yleiskuvaus

Koulutus on tarkoitettu IT-ammattilaisille, joilla on perustason ymmärrys tietoverkoista ja niihin liitettävistä laitteista, niiden rakenteesta ja toiminnasta, ja jotka haluavat oppia ymmärtämään paremmin, miten ja millä tekniikoilla yritysten lähiverkot, operaattoreiden runkoverkot ja palveluntarjoajien datakeskusverkot toimivat.

Koulutuksen sisältö kattaa CompTIAn Network+ -sertifikaatin (N10-008) vaatimukset. CompTIA Network+ sertifikaatin suorittaminen on vapaaehtoista ja se voidaan paketoida osaksi kurssia. Testi ei siis automaattisesti kuulu kurssin hintaan.

Koulutus ja koulutusmateriaalit ovat suomenkielisiä.

Tutustu myös kurssin esittelyvideoon

Kouluttaja

Mika Ilvesmäki

Kouluttava konsultti

CCNP Enterprise (R&S, Design), JNCIP-SP, JNCIS-DevOps, JNCDS-SP 

Käytännön ja teorian yhteen sitova kouluttaja. Ydinosaaminen: L2/L3 –tekniikat ja Cisco- ympäristöt.

Opiskelut: TkT

"Mikalle suuri kiitos kurssista ja aiheen pitäminen mielenkiintoisena molemmat päivät. "

"Hyvä ja selkeä koulutus, aihe oli itselleni täysin uutta, mutta tiettyjä asioita sai kopattua mukaan, kiitos!" 

Agenda

  • Kytkinverkkojen perusteet yritysverkoissa

    Koulutuksen tarkoituksena on tutustuttaa kuulijansa nykyaikaisen lähiverkon rakenteeseen, tekniikoihin, sovelluksiin, mekanismeihin, laitteisiin ja oheisjärjestelmiin. Kurssilla tarkastellaan edellämainittuja asioita laajasti ja käytännönläheisesti. Lisäksi kurssilla tutustutaan IPv6-tekniikkaan ja sen käyttöön siinä laajuudessa kuin se on tarpeellista lähiverkoissa.

  • Johdanto kyberuhkien torjuntaan

    Tässä kurssissa keskitytään IT-järjestelmien kyber- ja tietoturvauhkiin käytännönläheisesti. Kurssin tarkoituksena on antaa opiskelijalle hyvät tiedot nykyaikaisen kybertietoturvan perusteista.

  • Pilvipalveluiden perusteet

    Kurssin tavoitteena on tutustuttaa osallistuja erilaisiin pilvipalveluihin esim. Amazon AWS ja Microsoft Azure, sekä antaa ymmärrystä pilvipalveluiden arkkitehtuuriin, termistöön ja käyttöönotossa huomioitaviin asioihin.