Digitaalinen palvelujärjestelmä helpottaa asiointia ja parantaa palveluaDigitaalinen palvelujärjestelmä helpottaa asiointia ja parantaa palvelua
Elisa Monipalvelujärjestelmä

Digitaalinen palvelujärjestelmä helpottaa asiointia ja viestintää

Elisa Monipalvelujärjestelmä on digitaalinen palvelualusta, jolla parannat asiakaskokemusta helposti. Ratkaisussa tarjoat asiakkaillesi tabletin tai infopäätteen, josta he saavat heitä kiinnostavaa sisältöä ja apua asiointiin. Voit lisätä tablettiin haluamasi toiminnallisuudet, kuten sovelluksia, pelejä, ohjeita, videoita, asiakaskyselyitä ja yhteydenottokanavan henkilökuntaasi.

Elisa Monipalvelujärjestelmä sopii moneen käyttötilanteeseen, kuten sairaalaan, kirjastoon tai hotelliin. Palvelujärjestelmän sisältö personoidaan yrityksesi asiakaskunnan ja fyysisen tilan mukaan, jotta se tukee asiakkaidesi asiointia saumattomasti.

Tutustu ja kysy lisää!


Elisa Monipalvelujärjestelmä on kehitetty 100%:sesti Suomessa. Kotimainen palvelu on turvallinen ja data säilytetään aina Suomessa.

Mikä on Monipalvelujärjestelmä?

Elisa Monipalvelujärjestelmä on digitaalinen viestintäjärjestelmä ja sovellus

Palvelujärjestelmän hyödyt


Elisa Monipalvelujärjestelmällä voidaan helpottaa asiointia esimerkiksi hotellissa
Digitaalinen palvelualusta helpottaa yrityksen viestintää asiakkaiden kanssa

Digitaalisen palvelualustan käyttökohteita

Terveydenhuolto

Palvelujärjestelmä sopii potilaiden tiedottamiseen, ohjeistukseen ja viihtyvyyden parantamiseen. Lisäksi se on helppo yhteydenpitokanava hoitohenkilökunnan, potilaiden ja omaisten välillä.

Hotelli

Hotelliasiakas saa informaatiota hotellista ja nähtävyyksistä ja voi tehdä tilauksia suoraan tabletilla. Hänelle voidaan kohdistaa tietoa sen mukaan, onko hän loma- vai työmatkalla.

Kauppa

Palvelujärjestelmää voi hyödyntää esimerkiksi info-näyttönä, josta asiakas löytää ostoskeskuksen liikkeet. Myymälän sisällä hän voi katsoa tietoa tuotteista tai kutsua myyjän luokseen.

Valtion tai kunnan julkinen tila

Helppo virastoasiointi Kelan, Maistraatin, Verottajan tai muiden viranomaislomakkeiden täyttämiseen. Palvelujärjestelmä toimii sähköisenä työpöytänä, jossa lomakkeiden täyttäminen on helppoa ja turvallista.

Kirjasto

Kirjastossa digitaalinen palvelualusta auttaa kirjaston vierailijoita saamaan nopeasti apua. Palvelualustaan voidaan lisätä kutsunappi, jolloin kirjastonhoitaja osaa tulla asiakkaan luokse ja auttaa häntä juuri oikealla hetkellä.

Teollisuus

Teollisuudessa palvelualusta helpottaa viestintää ja lisää turvallisuutta. Sovelluksella työntekijä voi lukea ohjeita, tehdä turvallisuushavaintoja sekä viestiä työkavereiden kanssa. Järjestelmässä toimii myös digitaalinen radiopuhelin, jolla voidaan korvata analoginen radiopuhelin.

Asiakascaset


Uusi Lastensairaala


Uusi Lastensairaala käyttää monipalvelujärjestelmää potilashuoneissa. Lapset saavat sairaalaan saapuessa käyttöön tabletin, jossa on:

  • Tietoturvalliset video-, chat- ja puheyhteydet läheisten, koulun ja hoitohenkilöstön välillä
  • Viihdettä, aktiivisuutta ja informaatiota potilaalle
  • Sairaalan keskitetty tiedottaminen
  • Osallistuminen sairaalassa järjestettäviin tapahtumiin monipalvelupäätteellä ja internet-selaimella
  • Ruokatilauksen tekeminen

HUS Perhepesähotelli


Synnyttäneiden perhepesähotellissa tarjotaan synnytyksen jälkeistä hoitoa terveille synnyttäjille ja vastasyntyneille. Perhepesässä monipalvelujärjestelmän tabletit ovat käytössä potilashuoneissa ja hoitajien kansliassa.

Perheet saavat sairaalaan saapuessa käyttöön tabletin, jossa on:

  • Tietoturvallinen chat-yhteys potilaan ja hoitohenkilöstön välillä
  • Synnyttäjille tärkeää informaatiota
  • Perhepesän tiedotteet
  • Viihdettä

Haluatko kuulla lisää Elisa Monipalvelujärjestelmästä?


Digitaalinen palvelualusta on helppo ottaa käyttöön