Kupariverkkoyhteyden korvaaminen uudella nettiyhteydellä


Kiinteä laajakaistaverkko on perustunut kupariyhteyksiin, mutta kupariverkkoteknologian tekninen kyvykkyys ja rajallinen tiedonsiirtokapasiteetti ei enää vastaa tulevaisuuden käyttötarpeisiin. Kupariverkko rakennettiin aikoinaan ylläpitämään lankapuhelinyhteyksiä ja hitaampia nettiyhteyksiä. Tästä johtuen vanha tekniikka ei pysty tarjoamaan tarpeeksi kattavaa ja laadukasta yhteyttä. Nopeampi nettiyhteys on erityisesti tarpeen, jos nettiä käytetään usealla laitteella, mikä hybridityömaailmassa on jokapäiväistä. Elisa tulee tarjoamaan suomalaisille yrityksille kattavat ja luotettavat yhteydet, joiden avulla asiakkaat voivat nauttia jokapäiväisestä digitaalisesta arjesta. Varmistamme tämän Suomen kattavimmalla 5G-verkolla sekä valokuituun perustuvilla kiinteillä yhteyksillä.

Kupariverkon korvaaminen uudella tekniikalla on useamman vuoden hanke ja tehdään alue kerrallaan. Ensimmäisenä aloitetaan ensisijaisesti ADSL-tekniikasta, koska liittymän enimmäisnopeus ei vastaa tulevaisuuden tarpeita. Tämän lisäksi teemme alueellisia muutoksia muihin kupariyhteyksiin perustuviin tuotteisiin. Tästä muutoksesta ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan - tiedotamme jokaista asiakasta hyvissä ajoin etukäteen. Etsimme liittymäasiakkaalle korvaavan ratkaisun, joka sopii hänelle parhaiten. Sovimme korvaavasta ratkaisusta aina asiakkaan kanssa keskustellen ja asiakas tekee lopullisen päätöksen, mikä hänelle tarjotuista liittymäratkaisuista olisi hänen yritykselleen sopivin.

Q&A ja toimintaohjeet

Miksi kupariverkot korvataan?

Kupariverkko on palvellut asiakkaitamme pitkään, jo yli sata vuotta. Internetin käyttö on lisääntynyt huimasti viime vuosina ja vakaa, nopea verkko on käytön perusta. Uusi teknologia on myös luotettavampaa ja nopeampaa sekä parantaa verkon laatua. Elisa haluaa auttaa yrityksiä siirtymään suorituskyisempiin ja laadukkaampiin palveluihin ennen kuin hitaiden kupariyhteyksien rajoitukset muodostuvat digitalisaation pullonkaulaksi.

Milloin kupariverkkoon pohjautuvat liittymät suljetaan?

Kupariverkon korvaaminen uudella tekniikalla on useamman vuoden hanke ja tehdään alue kerrallaan. Ensimmäisenä aloitetaan ensisijaisesti ADSL-tekniikasta, koska liittymän enimmäisnopeus ei vastaa tulevaisuuden tarpeita. Tämän lisäksi teemme alueellisia muutoksia muihin kupariyhteyksiin perustuviin tuotteisiin.

Poistuva liittymä korvataan ensisijaisesti kuitu- tai 5G-liittymällä, jotka ovat huomattavasti laadukkaampia kuin kupariverkkopohjaiset liittymät. Korvattavan liittymän tilalle asikas voi valita yritykselleen sopivimman liittymän alueen saatavuuden mukaan.

Mistä näette, mikä liittymä yrityksellä on?

Näin tarkistatte, mikä liittymä yrityksellä on: 

1) Elisan laskusta löydätte liittymän nimen.

2) Kirjautumalla Yritysten OmaElisaan näette sieltä tilaukset.

3) Ottamalla yhteyttä myyntiimme, ja autamme teitä tarkistamaan liittymätiedot.
 

Mitä meidän tarvitsee tehdä?

  • Jos yrityksellä on kupariverkkopohjainen liittymä, otamme yhteyttä hyvissä ajoin ennen kuin kupariverkon korvaaminen on tulossa yrityksen alueella ajankohtaiseksi. Suunnittelemme kullekin alueelle parhaat yhteysvaihtoehdot, jotta ne sopivat tulevaisuuden tarpeisiin. Päätös korvaavasta teknologiasta teidän tarvitsee tehdä viimeistään 1 kk ennen palvelun päättymistä.
  • Jos haluatte tietää jo etukäteen alueen tilanteesta tai asiasta on kysyttävää, voitte olla yhteydessä Elisan yhteyshenkilöösi tai Elisan myyntiin.
  • Jos teillä on vain muutama kupariverkkopohjainen liittymä, kannattaa muutokset tilata kerralla niille kaikille.
  • Jos yrityksen liittymämäärä on suuri, on muutokset mahdollista aikatauluttaa siten, että muutokset seuraavat Elisan alueellista kupariverkon alasajoaikataulua.


Miten kupariverkon korvaaminen vaikuttaa liittymäni hintaan ja ominaisuuksiin?

Korvaavien tuotteiden hinta saattaa olla eri kuin nykyisen liittymän hinta. Hinta määräytyy korvaavan tuotteen ja sen nopeuden mukaan.

Tutut palvelut ja niiden keskeiset ominaisuudet säilyvät nykyisessä liittymässä - ainoastaan tekninen toteutustapa vaihtuu. Korvaavissa tekniikoissa on useimmiten paremmat nopeudet kuin nykyisessä liittymässä.

Emme halua luopua kupariverkkopohjaisesta liittymästäni. Mitä vaihtoehtoja minulla on?

Valitettavasti kupariverkkopohjaisten liittymien säilyttäminen ei ole mahdollista. Liittymien viimeinen voimassaoloaika vaihtelee alueittain, mutta Elisan irtisanomisilmoituksen jälkeen teillä on enää 3-4 viikkoa aikaa valita korvaava liittymä, jos ette toivo keskeytystä internet-yhteyden toimintaan. Kannattaa toimia ajoissa ja tällä tavoin varmistaa yhteyksien katkoton toiminta.

Uudet liittymävaihtoehdot aiemman yhteyden tilalle


Elisalla on useita teknisiä vaihtoehtoja kupariverkkopohjaisen liittymän korvaamiseksi. Vaihtoehdot riippuvat palveluiden teknisestä saatavuudesta ja kiinteistön sisäverkosta.

Tutustukaa uusiin teknologiavaihtoehtoihin ja kysykää myynniltämme lisätietoja!

Kupariverkkopohjaisten lankaliittymien korvaaminen

Muistilista eri liittymiin liittyen:


Kaipaatko apua käyttöönotossa tai asetuksissa?


  • Elisan asennuspalvelu takaa yrityksellenne netin vaivattoman käyttöönoton. Suosittelemme asennuspalvelua etenkin liikekiinteistöihin.
  • Jos tilanne on useassa kerroksessa tai jos rakennuksessa on kiviseinät, WiFin kuuluvuus voi olla haaste. Tähän meiltä löytyy eri ratkaisuja, joilla voimme parantaa WiFin sisäkuuluvuutta.
  • Elisa Yritysguru auttaa selvittämään teknisiä haasteita ja tukee myös käyttöönoton kanssa.

Elisa auttaa huolehtimaan tietoturvastasi


  • Liittymämuutosten yhteydessä kannattaa tarkistaa myös tietoturvan tilanne. Esimerkiksi Netti Plus -liittymän julkiset IP-osoitteet ovat täysin avoinna julkiseen Internetiin, ellei niitä suojata palomuurilla. Elisan keskitetty palomuuripalvelu on helppo ja edullinen ratkaisu tietoturvan toteuttamiseksi.

Heräsikö kysymyksiä?


Jätä viesti myynnillemme, niin otamme teihin yhteyttä!