Kupariverkkoyhteyden korvaaminen uudella nettiyhteydellä

Kiinteä laajakaistaverkko on perustunut kupariyhteyksiin, mutta kupariverkkoteknologian tekninen kyvykkyys ja rajallinen tiedonsiirtokapasiteetti ei enää vastaa tulevaisuuden käyttötarpeisiin.

Kupariverkko rakennettiin aikoinaan ylläpitämään lankapuhelinyhteyksiä ja hitaampia nettiyhteyksiä. Tästä johtuen vanha tekniikka ei pysty tarjoamaan tarpeeksi kattavaa ja laadukasta yhteyttä.

Nopeampi nettiyhteys on erityisesti tarpeen, jos nettiä käytetään usealla laitteella, mikä hybridityömaailmassa on jokapäiväistä. Elisa tulee tarjoamaan suomalaisille yrityksille kattavat ja luotettavat yhteydet, joiden avulla asiakkaat voivat nauttia jokapäiväisestä digitaalisesta arjesta. Varmistamme tämän Suomen kattavimmalla 5G-verkolla sekä valokuituun perustuvilla kiinteillä yhteyksillä.

Kupariverkon korvaaminen uudella tekniikalla on useamman vuoden hanke ja tehdään alue kerrallaan. Ensimmäisenä aloitetaan ensisijaisesti ADSL-tekniikasta, koska liittymän enimmäisnopeus ei vastaa tulevaisuuden tarpeita. Tämän lisäksi teemme alueellisia muutoksia muihin kupariyhteyksiin perustuviin tuotteisiin.

Tästä muutoksesta ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan - tiedotamme jokaista asiakasta hyvissä ajoin etukäteen. Etsimme liittymäasiakkaalle korvaavan ratkaisun, joka sopii hänelle parhaiten. Sovimme korvaavasta ratkaisusta aina asiakkaan kanssa keskustellen ja asiakas tekee lopullisen päätöksen, mikä hänelle tarjotuista liittymäratkaisuista olisi hänen yritykselleen sopivin.

Q&A ja toimintaohjeet

Uudet liittymävaihtoehdot aiemman yhteyden tilalle

Elisalla on useita teknisiä vaihtoehtoja kupariverkkopohjaisen liittymän korvaamiseksi. Vaihtoehdot riippuvat palveluiden teknisestä saatavuudesta ja kiinteistön sisäverkosta.

Tutustukaa uusiin teknologiavaihtoehtoihin ja kysykää myynniltämme lisätietoja!

Korvaa kupariverkkopohjainen liittymäsi nopeammalla mobiiliyhteydellä

1) Korvaaminen mobiililla

 • Keskimääräinen mobiiliverkon yhteys on huomattavasti nopeampi kuin vanha kupariverkkopohjainen yhteys. Esim. 4G-tekniikalla nopeudet ovat moninkertaisia kupariverkkoon verrattuna ja uusi 5G-tekniikka on vielä moninkertaisesti nopeampi kuin 4G.
 • Elisan laadukas 4G-verkko kattaa jo yli 99 % suomalaisista ja laajennamme Elisan 5G-verkkoa nopeasti läpi Suomen. Katso yrityksen alueen kuuluvuus Elisan kuuluvuuskartasta.
 • Monipuolisesta valikoimastamme löytyvät liittymät, laitteet, lisäantennit ja muut tarvittavat mobiiliratkaisut helposti. Erityisesti helppoutta arvostavalle tarjoamme kaiken tarvittavan kokonaispalveluna.

Kysy lisätietoja

Kupariverkkopohjainen liittymä voidaan korvata myös Elisan nopealla valokuidulla

2) Korvaaminen kuidulla

 • Nopein mahdollinen yhteys kupariverkkopohjaisen liittymän tilalle saadaan valokuidulla.
 • Kiinteistön sisäverkon yhteensopivuus uuteen kuituyhteyteen tulee selvittää etukäteen kiinteistön omistajalta. Elisan Onsite-kartoituksella asiantuntija voi myös kartoittaa asiaa kiinteistössä puolestanne.
 • Jos kuitu kiinnostaa, olkaa yhteydessä yritysmyyntiimme. Selvitetään yhdessä, löytyykö käyttöpaikkaan olemassa oleva kuitu vai rakennetaanko kokonaan uutta.

Kysy lisätietoja

Kaapelimodeemi on yksi vaihtoehto korvata kupariverkkopohjainen liittymä

3) Korvaaminen kaapelimodeemilla

 • Kaapelimodeemi on teknisesti kupariverkkopohjaista liittymää monin verroin nopeampi.
 • Kaapelimodeemi on saatavilla pääosin asuinhuoneistoihin taloissa, joissa on Elisan Kaapeli-TV-palvelut.
 • Elisan ratkaisuun kuuluu kaikki tarvittava: liittymä ja sisäreititin palveluun.

Kysy lisätietoja

Kupariverkkopohjaisten lankaliittymien korvaaminen

4) Lankaliittymien korvaaminen

 • ISDN-liittymille paras korvaava vaihtoehto on ensisijaisesti Puheratkaisu Vakio ja joissain tapauksissa myös Elisa Ring -palvelu.
 • Vaihdeliittymän korvaavat vaihtoehdot ovat Puheratkaisu Vakio ja Elisa Ring -palvelut.

Kysy lisätietoja

Muistilista eri liittymiin liittyen:

Netti Lite -laajakaistassa huomioitavaa

Reititin:

 • Kun liittymän tekniikka vaihtuu, niin yleensä joudumme vaihtamaan myös käytössäsi olevan reitittimen. Lähetämme yrityksellenne uuden sopivan reitittimen valitun teknologian mukaan.
 • Uusi reititin kannattaa sijoittaa keskeiselle paikalle, jotta WiFin kuuluvuus sisätiloissa olisi mahdollisimman hyvä.

Verkkoon liitetyt laitteet:

 • Kun reititin vaihtuu, niin myös langaton verkko ja sen tiedot vaihtuvat (verkon nimi ja WiFi-salasana). Teidän tulee tällöin kytkeä laitteenne uuteen WiFi-verkkoon.
 • Muistakaa kertoa myyjälle, jos käytössänne on maksupääte, jaettu verkkotulostin, jaettu verkkolevy tai muu laajakaistaan liitetty laite. Jos yhteys on liiketoiminnan kannalta kriittisessä käytössä, meiltä löytyy valikoimasta sopivia valvottuja ja hallittuja yhteyksiä.
 • Jos maksupääte tai muu laajakaistaan liitetty laite vaatisi laitteen ohjelmointeja, kannattaa ajoissa sopia oman toimittajan kanssa liittymän vaihdosta. Elisa ei vastaa näistä kustannuksista, koska ei ole ko. palveluiden toimittaja.

Kaipaatko apua käyttöönotossa tai asetuksissa?

 • Elisan asennuspalvelu takaa yrityksellenne netin vaivattoman käyttöönoton. Suosittelemme asennuspalvelua etenkin liikekiinteistöihin.
 • Jos tilanne on useassa kerroksessa tai jos rakennuksessa on kiviseinät, WiFin kuuluvuus voi olla haaste. Tähän meiltä löytyy eri ratkaisuja, joilla voimme parantaa WiFin sisäkuuluvuutta.
 • Elisa Yritysguru auttaa selvittämään teknisiä haasteita ja tukee myös käyttöönoton kanssa.

kysy lisätietoja

Yritysverkkopalveluissa huomioitavaa

Koskettaa Elisa Yritysverkko-, Netti Plus- ja Yritysinternet-liittymiä.

Asetuksien päivittäminen

 • Internet-liittymien kiinteät julkiset IP-osoitteet voidaan siirtää uudelle liittymälle.
 • Yritysverkkoliittymien keskeiset asetukset eli asiakkaiden privaatti-IP-osoitteet ja Multi-VPN-konfiguraatiot voidaan siirtää uudelle liittymälle.

Sisäverkot

 • Sisäverkot ovat asiakkaan vastuulla. Kuituliittymien tapauksessa sisäverkossa tulee olla käytettävissä yksimuotokuitua. Mikäli kuituliittymä toteutetaan Elisan Yrityskiinteistökuitu-konseptiin kuuluvan kiinteistökytkimen kautta, pitää sisäverkossa olla käytettävissä kiinteistökytkimen tyypin edellyttämää kaapelointia (kuitu- tai datakaapelointi).

Huomioitavaa siirtymisessä mobiiliin:

 • Mobiilipohjaisiin liittymiin ei voi siirtää IP-liikenteen QoS-lisäpalveluja (Quality of Service).
 • Suosittelemme että asiakas tekee Elisan SIM-kortilla varustetulla älypuhelimella nopeustestin suunnitellussa asennuspaikassa. Mikäli testitulos on epätyydyttävä, kannattaa olla yhteydessä Elisaan.

Elisa auttaa huolehtimaan tietoturvastasi

 • Liittymämuutosten yhteydessä kannattaa tarkistaa myös tietoturvan tilanne. Esimerkiksi Netti Plus -liittymän julkiset IP-osoitteet ovat täysin avoinna julkiseen Internetiin, ellei niitä suojata palomuurilla. Elisan keskitetty palomuuripalvelu on helppo ja edullinen ratkaisu tietoturvan toteuttamiseksi.

kysy lisätietoja

Muista päivittää myös työvälineet nykyaikaan, niin saat uusista yhteyksistä paremman hyödyn irti

Lisähuomio kaikkiin liittymiin liittyen:

Vaikka uusi teknologia tuo yrityksellesi nopeamman ja varmemman netti- tai puheliittymän, niin vanhat laitteet eivät välttämättä tarjoa parasta tehoa. Esimerkiksi jos tietokoneenne alkavat olla hyvin vanhaa mallia, niin ne eivät jaksa käyttää nettiä yhtä nopeasti.

Tällöin kannattaa tarkistaa ja miettiä, olisiko aika päivittää myös työvälineet uudempaan teknologiaan. Elisan yritysverkkokaupasta löydät yrityksellenne kattavan valikoiman tehokkaita laitteita töihin. Tutustu ja tilaa kätevästi verkosta:

Siirry verkkokauppaan

Heräsikö kysymyksiä?

Jätä viesti myynnillemme, niin otamme teihin yhteyttä!

jätä yhteydenottopyyntö