Maksupalvelulaki

Tietopaketti maksupalvelulaista.

Yleistä maksupalvelulaista

Maksupalvelulaki muuttui tammikuussa 2018 ja samalla Elisan maksupalvelulain mukaiset erityisehdot muuttuivat. Maksupalvelulaki mahdollistaa pienten ostosten maksamisen Elisan liittymillä.

Maksupalvelut ovat matkapuhelin- tai lankaliittymällä tehtyjä lisämaksullisia puheluita, tekstiviestejä tai mobiilimaksuja. Maksupalvelut veloitetaan matkapuhelimen tai lankaliittymän laskulla. Yksittäinen lisämaksullinen puhelu, tekstiviesti- tai mobiilimaksu voi olla enintään 50 euroa (verollinen hinta).

Maksupalvelujen erityisehdot

Maksuominaisuuden käyttäjän velvollisuutena on säilyttää päätelaitettaan huolellisesti. Sitä ei myöskään saa luovuttaa toisen käyttöön. Jos epäilet tai tiedät laitteesi kadonneen tai joutuneen vääriin käsiin, katsasta ohje: SIM-kortin tai laitteen katoaminen.

Maksuominaisuuden käyttäminen

Voit käyttää maksuominaisuutta esimerkiksi soittamalla maksupalvelunumeroon Suomessa tai käyttää maksun mahdollistavaa sovellusta.

Maksupalvelunumerolla tarkoitetaan numerosuuntia, jotka on yksilöity palveluntarjoajan internet-sivuilla maksupalvelunumeroiksi. Näitä ovat esimerkiksi 0600 ja 0700- alkuiset puhelinnumerot tai 169-, 177- tai 178- alkuiset tekstiviestinumerot Suomessa.

Maksuominaisuudessa asiakas yksilöidään matkapuhelin- tai lankaliittymänumeron perusteella ja maksu välitetään maksunsaajalle tai maksunsaajan palveluntarjoajalle. Veloitus tapahtuu liittymäsopimuksessa sovitulla tavalla matkapuhelimen tai lankaliittymän laskulla tai veloittamalla liittymän saldoa.

Elisa OmaLasku

Elisa Oma Lasku on Elisan yritysliittymien lisäpalvelu, jonka avulla yritysliittymän käyttäjä voi soittaa ja lähettää viestejä sellaisiin lisämaksullisiin numero- ja tekstiviestisuuntiin, joiden käytön yritys on normaalisti liittymältä estänyt.

Oma Lasku palvelun tilaaja saa henkilökohtaisen laskun liittymällä käyttämistään palveluista. Maksupalvelulaki ja käyttörajat koskevat myös Oma Lasku palvelua. Ne turvaavat henkilökohtaisen laskutussopimuksen tehnyttä yritysliittymän käyttäjää ylisuurilta laskuilta samalla tavoin kuin muitakin kuluttaja-asiakkaita.

Maksupalveluominaisuuden estäminen

Liittymälle voi asettaa mobiilimaksun-, puheen ja tekstiviestien estoja. Niiden avulla voit rajoittaa esimerkiksi erilaisiin palvelunumeroihin soittamista.