Usein kysytyt kysymykset laajakaistan tilaamisesta ja toimituksesta


Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin Elisan laajakaistan tilaamisesta ja toimituksesta.

Tilaus

Miksi tilauksen yhteydessä kysytään osoitteessani olevasta kiinteästä laajakaistayhteydestä?

Elisan yrityslaajakaistaliittymää ei voida välttämättä avata, mikäli osoitteessa on avaushetkellä toiminnassa toinen kiinteä laajakaistaliittymä.

Miksi tilauksen yhteydessä kysytään osoitteessani olevasta lankaliittymästä?

Laajakaistaliittymä kytketään lankapuhelimen yhteyteen, jos osoitteessa on sellainen käytössä. Laajakaistaliittymän avaus voi viivästyä, mikäli lankanumero ei ole tiedossamme avaushetkellä.

Laajakaistaliittymän käyttö ei vaikuta lankapuhelimen käyttöön, mutta käytössä oleviin puhelinpistorasioihin on hankittava osoitteessa olevan laajakaistatekniikan, ADSL tai VDSL2, mukainen analogisuodin, joka estää laajakaistaliittymän häiriöt lankaliittymää käytettäessä. Voit hankkia suotimen Elisan myymälöistä tai kaikista hyvin varustetuista ATK-alan liikkeistä noin 10 euron hintaan.

Mitä tapahtuu sähköpostille ja kotisivuille, kun vaihdan liittymän nykyiseltä palveluntarjoajaltani Elisalle?

Mikäli nykyinen laajakaistaoperaattorisi on joku muu kuin Elisa tai Saunalahti:

Valitettavasti emme voi säilyttää toisen palveluntarjoajan lisäpalveluita Elisan laajakaistaliittymän yhteydessä. Jos kuitenkin haluat säilyttää vanhat lisäpalvelusi vaihdon yhteydessä, otathan yhteyttä nykyisen laajakaistaliittymäsi palveluntarjoajaan ja tiedustelet lisäpalveluiden säilytysmahdollisuutta.

Mitä tapahtuu sähköpostille ja kotisivuille, kun vaihdan liittymän Elisalta toiselle palveluntarjoajalle?

Ilmoitathan laajakaistan irtisanomistilauksella, mikäli haluat säilyttää sähköposti- ja kotisivu-palvelut.

Miksi tilausvahvistuksessa on kerrottu eri osoite kuin mitä olen antanut tilaukselle?

Tarkistamme osoitteen osoiterekisteristä ja käytämme järjestelmissämme aina virallista osoitetta. Tämän vuoksi kulmaosoitteen kohdalla tilausvahvistukselle saattaa päätyä eri osoite, kuin minkä olet ilmoittanut.

Milloin liittymän laskutus alkaa?

Liittymän laskutus alkaa toimituspäivämäärän jälkeisen kuukauden alusta. TuplaLaajakaistan kohdalla on mahdollista, että mobiililaajakaista on käytettävissä ennen laajakaistayhteyttä, jolloin mobiililaajakaistan laskutus voi alkaa ennen kiinteän laajakaistayhteyden avausta.

Elisa Netti Lite Tuplaan kuuluu mobiililaajakaistaliittymä. Paljonko maksaa datan käyttö nettitikulla?

Elisa Netti Lite Tuplan kuukausimaksu sisältää kiinteän liittymän käytön sekä rajattoman mobiililaajakaistadatan käytön. Mobiililaajakaistan tiedonsiirrosta ei veloiteta erillistä maksua.

Miten irtisanon laajakaistaliittymän?

Elisa Netti Litellä on 1 kuukauden irtisanomisaika. Voit tehdä irtisanomisen Yritysten OmaElisassa.

Toimitus

Mistä tiedän, missä vaiheessa tilaukseni on menossa?

Voit seurata liittymä- ja laitetilauksesi etenemistä Yritysten OmaElisassa. Tiedotamme sinua tilauksen etenemisestä myös tekstiviestitse.

Mitä voin tehdä Yritysten OmaElisassa?

Voit seurata tilauksesi etenemistä, hankkia lisäpalveluita ja hallita liittymäsi laskutus- ja käyttäjätietoja.

Miten liittymän yhteyteen kuuluvat laitteet toimitetaan?

Mikäli olet valinnut liittymän asennettavaksi, asentaja tuo verkkopäätteen mukanaan tullessaan asentamaan liittymän. Jos et ole tilannut liittymälle asennuspalvelua, laitteet toimitetaan postitse asennusosoitteeseen.

Miksi modeemi täytyy kytkeä ennen liittymän avausta?

Suosittelemme, että asennat modeemin toimintavalmiiksi heti laitteen saatuasi ja kytket siihen virran päälle. Näin voimme testata yhteyden toimivuuden samalla, kun avaamme liittymän. Jos modeemia ei ole kytketty tai sen virta ei ole päällä avaushetkellä, voimme avata laajakaistan, mutta emme pysty varmistamaan sen toimintaa.

Muistutamme sinua modeemin kytkennästä tekstiviestillä ennen liittymän avauspäivää ja tiedustelemme samalla, oletko asentanut modeemin toimintavalmiiksi.

Milloin ja mihin aikaan liittymä avataan?

Saat tiedon avauspäivästä tilausvahvistuksen yhteydessä.

Elisa yrityslaajakaistaliittymien avauksia tehdään arkisin klo 8-20 välisenä aikana. Asentajamme soittaa sinulle, mikäli liittymän avaus vaatii asentajan käynnin asennusosoitteessa. Saat tekstiviestillä ilmoituksen, kun liittymä on avattu ja valmiina käytettäväksi.

Tarvitseeko minun olla paikalla, kun liittymä avataan?

Useimmiten liittymän avaus onnistuu ilman asentajan käyntiä. Asentajamme kuitenkin soittaa sinulle hyvissä ajoin ennen asennusta, mikäli sinun tulee olla paikan päällä asennusosoitteessa.

Haluan muuttaa toimitusosoitetta tai toimituspäivämäärää, kuinka toimin?

Mikäli haluat tehdä muutoksia tilaukseesi, ota välittömästi yhteyttä Yritysasiakaspalveluumme.