5G vie Ninan kuvat asiakkaalle mistä vain

Lukuaika 3 min

Valokuvaaja ja sisällöntuottaja Nina Kellokoski siirtyi keväällä 5G-aikaan. Nyt paikasta riippumaton työ onnistuu mistä vain, sillä suuretkin kuvatiedostot voi lähettää asiakkaalle 5G-verkon yli helposti ja nopeasti.

Kuvat: Nina Kellokoski

Kamera käteen, kuvat koneelle ja sitten nopeasti lähetys asiakkaalle. Valokuvaaja ja sisällöntuottaja Nina Kellokoski on työssään tekemisissä tekniikan kanssa päivittäin. Vuosien varrella karttunut kokemus on opettanut Kellokosken tietämään, mitä hän tekniikalta haluaa.

”Oli kyse sitten kamerasta tai mobiililaitteista, haluan että kaikki laitteeni toimivat helposti, juuri niin kuin niiden pitää ja auttavat minua tekemään huippulaatua asiakkaalleni”, Kellokoski tiivistää.

Hänen mielestään tekniikka on ihmistä varten, ei toisinpäin. Työkalut toimivat silloin, kun niitä ei tarvitse ajatella.

”Vaikka tarvitsen työssäni kameraa, tietokonetta ja puhelinta jatkuvasti, en todellakaan ole mikään tekniikkafriikki, päinvastoin. En halua ajatella teknologiaa yhtään enempää kuin minun on pakko”, Kellokoski nauraa.

5G tukee monipuolista työtä paikasta riippumatta

Keväällä Kellokoski päätti hankkia lisää vauhtia yhden naisen yrityksenä liiketoimintaan ja päivitti matkapuhelimensa Elisan nopeaa 5G-yhteyttä käyttäväksi. Nopea mobiilinetti on tärkeä lisä työkalupakkiin, sillä liikkuvaa työtä tekevällä Kellokoskella ei ole yhtä työpistettä.

”Teen töitä paljon asiakkaiden luona. On tärkeää, että pääsen mistä tahansa käyttämään nopeasti ja luotettavasti esimerkiksi omalla serverillä olevia kuvia ja muita työtiedostoja.”

Kellokoski aloitti uransa media-alalla valokuvaajana. Viime vuosina median ja ansaintamallien murros sekä ennen kaikkea Kellokosken oma kiinnostus ovat johtaneet liiketoiminnan laajentamiseen. Kellokoski on alkanut kirjoittaa asiakkaille myös tekstisisältöjä ja hankkinut urheilun psyykkisen valmentajan sekä kognitiivisen lyhytterapeutin koulutuksen.

Valovoimaamo
Ninan Valovoimaamo-konseptin valokuvaterapeuttiset kortit ovat tärkeä työväline siinä missä läppäri, tabletti ja puhelinkin. Kaiken pitää toimia moitteetta, mutta näyttää myös hyvältä!

Modernin pienyrittäjän toimeentulo on sirpaleina maailmalla, mutta usein sirpaleet täydentävät toisiaan, Kellokoski sanoo.

”Mielestäni itsensätyöllistäjänkin on osattava ajatella itseään yrityksenä. Mihin tahansa ei pidä ryhtyä, mutta omaa osaamista ja tuotteita on kehitettävä sen mukaan, että niille on kysyntää.”

5G:n lähetysnopeus liikuttaa suuretkin kuvat asiakkaalle

Nopea, luotettava ja liikkuva datayhteys tukee Kellokosken paletissa työtä kuin työtä. Selkeimmin 5G:n edut tulevat esiin kuitenkin Kellokosken perinteisellä ydinalueella eli kuvausten ja niihin liittyvien oheis- ja jälkitöiden yhteydessä.

Vikkelän latausnopeuden ohessa 5G:n lähetysnopeudet ovat moninkertaisia esimerkiksi moniin kiinteisiin internet-yhteyksiin verrattuna, 4G-verkosta puhumattakaan. Juuri lähetysnopeus tekee paikasta riippumattomasta työstä jouhevaa.

Yhteydet toimivat myös työmaalla.
Koskaan ei tiedä mistä itsensä löytää työpäivän aikana. Sen takia mukana kulkee kameran lisäksi aina läppäri, tabletti ja puhelin. Yhteydet toimivat myös kesän asuntomessujen Promoditalon työmaalla.

”Uusien kameroiden kuvatiedostot ovat suuria. Suuren lähetysnopeuden ansiosta saan suuretkin kuvatiedostot asiakkaalle helposti riippumatta siitä, missä olen.”

Samalla 5G on mahdollistanut Kellokoskelle uuden tavan tehdä työtä. Koronavuoden aikana hänellä on ollut tapana aika ajoin vetäytyä kesämökilleen tekemään sellaisia töitä, joissa ajatus vaatii seurakseen luontoa ja rauhaa. Kun muuten Kellokoski jakaa 5G-yhteyden puhelimen kautta tietokoneelle, mökillä verkkoyhteys kulkee reitittimen kautta.

”Kuten kameraltakin, haluan verkkoyhteydeltäkin helppoutta ja luotettavuutta. Minulle on tärkeää voida luottaa siihen, että webinaarin tai Zoom-kokouksen voi pitää missä vain.”

Yrittäjä tarvitsee osaavia kavereita

Kellokoski toteutti oman 5G-loikkansa samalla tavalla, jolla hän on ennenkin tottunut työelämässä pärjäämään. Siis luottamalla siihen, että muut osaavat sen, mitä hänen itse ei tarvitse osata.

”Yrittäjä tarvitsee ympärilleen ihmisiä, joiden kanssa jutella ja joilta voi pyytää apua. Kaikkea ei voi, eikä edes tarvitse osata itse. Siinä olen aina ollut aika hyvä”, Kellokoski sanoo ja nauraa.

Joskus apu voi olla ilmaista kaveriapua, mutta yrittäjän kannattaa myös oppia ostamaan apua, Kellokoski muistuttaa. IT-asioissa hän on tottunut luottamaan Elisaan, ja niin kävi nytkin. Sopiva 5G-ratkaisu Kellokosken tarpeisiin löytyi, kun ennestään tuttu Elisan yritysmyyjä soitti tarkastaakseen Kellokosken laite- ja datatilanteen.

”Arvostan myyjää, joka pitää minusta huolen ja joka myös osaa tuputtamatta miettiä ja tarjota minulle sopivia ratkaisuja. Nyt kun olemme saaneet datayhteydet kuntoon, käymme tietokoneiden kimppuun. Tekniikassa haluan mennä yksi asia kerrallaan.”

Tutustu 5G-liittymiin ja laitteisiin ja lataa 5G-opas!

Lue myös

Nopea 5G-yhteys tekee mökkikaudesta pitemmän

5G mahdollisti unelmien etätyön Lapissa

Näin elisalaiset käyttävät 5G-yhteyttä etätöissä

Tökkiikö yrityksesi netti? Syy voi olla näissä!