Näin elisalaiset käyttävät 5G-yhteyttä etätöissä

Lukuaika 2 min

Kysyimme kolmelta elisalaiselta, miten he käyttävät omassa etätyössään nopeaa 5G-yhteyttä. Pitkittynyt korona-aika on osoittanut, että tehokas työnteko etänä vaatii paitsi hyviä työvälineitä myös luotettavaa ja nopeaa yhteyttä.

Outi Asmi, myyntijohtaja, yritysasiakkuudet

”Myyntijohtajana minulla on useita virtuaalisia asiakastapaamisia päivittäin, ja niissä käytetään videota. Luotettava ja paras mahdollinen yhteys on välttämätön, missä tahansa työskentelenkin. Asiakastyössä toimintavarma, helppo, tietoturvallinen ja nopea yhteys varmistaa sen, että asiakaskokemus on paras mahdollinen. Jos tekniikassa on yhtään epävarmuutta, se aiheuttaa stressiä ja näkyy asiakkaalle.”

”Hybridityötä varten hankin itse kesän alussa mobiilin 5G-reitittimen. Se on ollut superkätevä, kun olen tehnyt etätöitä niin Hangossa, Saariselällä kuin Ylläksellä. Otan vain laitteen mukaan käsilaukkuuni ja saman tien työpiste on mukana.”

”5G-verkon erinomaisesta lähetysnopeudesta on ollut jo hyötyä. Yhdessä asiakasesityksessä oli mukana puheentunnistuksen demo, jota ei valtavan äänitiedoston vuoksi voinut lähettää sähköpostilla. 5G-yhteyden avulla esityksen lataus ja tallennus pilvipalveluun onnistui hetkessä.”

Minna Vatilo, Business Lead, liittymäliiketoiminta

”Itse jaan 5G-yhteyden omasta työpuhelimesta silloin kun sitä etätöissä tarvitsen. Kotona teen etätöitä kiinteän laajakaista avulla. Mutta kun yhdistin lomaa ja etätöiden tekemistä Lapissa ja Tahkolla, 5G antoi erinomaisen yhteyden työntekoa varten. Saimme hyvää hermolepoa korona-aikaan, kun päivät teimme töitä mökiltä ja loppupäivä ulkoiltiin luonnossa.”

”Minulle tärkeintä on se, että saan sujuvat ja tietoturvalliset yhteydet missä vaan. Silloin voin huoletta tehdä töitä ja voin luottaa että tekniikka toimii. Ei tarvitse esimerkiksi miettiä, voiko hotellin tai mökin wifi-verkkoon luottaa kun on oma 5G-yhteys aina käytössä, ja Elisan 5G-verkko on Suomen laajin. Siellä missä 5G-verkkoa ei vielä ole, saan parhaan mahdollisen 4G-yhteyden.”

”Mobiiliyhteys toimii erinomaisesti myös varayhteytenä. Kun kotona oli äskettäin sähkökatko, pystyin jatkamaan töitä 5G-verkon avulla. Puhelimessa, kannettavassa ja 5G-tukiasemissa riitti akuista virtaa sähkökatkon ajan.”

Merja Ranta-aho, henkilöstöjohtaja

”Meillä on kotona työhuoneen hyllyn päällä kiinteä 5G-reititin ja kaikki kodin yhteydet toimivat 5G-verkossa. Asun sellaisessa kiinteistössä, johon saimme 5G-verkon avulla nopeamman laajakaistan kuin mitä olisimme saaneet perinteisellä kiinteällä yhteydellä.”

”Lisäksi laitoimme mobiilin 5G-reitittimen kesäasunnolle, ja voimme nyt tehdä sieltä käsin luotettavasti etätöitä.”

”Minulle tärkeintä on varmistaa se, että kaikilla elisalaisilla on etätyöskentelyssä onnistumisen mahdollistavat toimivat ja nopeat yhteydet käytössään. Perusasiana on se, että käytämme videoita, jotta voimme työskennellä kasvotusten etänä. Vain siten saamme etätöissä riittävän vuorovaikutuksen, jonka avulla pystymme onnistumaan paremmin töissämme.”

”Jos tekniikka takkuaa etätöissä, niin se vie fokuksen pois itse työn sisällöstä ja työn tekeminen kärsii. Ja jos taas kaikilla ei ole tasavertaisen hyviä yhteyksiä käytössään, yhdenvertainen osallistuminen kärsii. Siksi työnantajana meidän kannattaa tarjota työntekijöille riittävän hyvät ja nopeat yhteydet hybridityön tekemistä varten.”

Vinkit hybridityön etäyhteyksiin

Outi Asmi, Minna Vatilo ja Merja Ranta-aho antavat seuraavat kolme vinkkiä hybridityön etäyhteyksiin:

    1. Tilapäiseen etätyöhön 5G-yhteyden jakaminen omasta työpuhelimesta on usein riittävä tapa, kunhan varmistaa että puhelimessa riittää virtaa. Oman mobiiliyhteyden avulla etätöitä voi tehdä tietoturvallisesti ja luotettavasti missä paikassa tahansa.
    2. Liikkuvaan etätyöhön kannattaa hankkia erillinen mobiili 5G-reititin, jossa riittää voimaa jakaa laajakaistaa koko perheelle missä paikassa tahansa. Oman työpuhelimen 5G-yhteys säilyy kätevänä varayhteytenä.
    3. Tasavertaisen etätyön varmistamiseksi työnantajan kannattaa huolehtia, että kaikilla kotona etätöitä tekevillä on videoyhteydet mahdollistava riittävän nopea nettiliittymä käytössään, esimerkiksi 5G-puhelin ja siihen 5G-liittymä.

Lue myös

Viisi syytä, miksi mobiilireititin voittaa kännykän etätyössä

Valokuitu vai kiinteä 5G? Valitse yrityksellesi paras laajakaista

iPhone 12 Pro 5G on markkinoiden paras työpuhelin

Etätyö sujuvaksi ratkaisuillamme