Elisa Innovation Challenge: Hovimestari helpottaa lapsiperheiden arkea

Lukuaika < 1 min

Tulevaisuudessa monessa kodissa voi taas olla oma hovimestari. Elisa Innovation Challenge -kilpailun finalisti Affectones kehittää kodin virtuaalista apuria.

Teksti: Pauli Reinikainen

Elisa Innovation Challenge herätti Affectossa ajatuksen uudenlaisesta arjen apurista, joka on suunnattu etenkin lapsiperheille. Projekti pääsi toden teolla vauhtiin elokuussa, joten kyseessä on varsin tuore idea.

– Halusimme keksiä ratkaisun ongelmaan. Eräs tiimimme jäsen kertoi, että lapsiperheiden arki on vaikeaa ja arjen suunnitteluun menee paljon aikaa. Valitsimme kohderyhmäksi urbaanit perheet, projektipäällikkö Anna Savisaari kertoo.

Työnimeksi valikoitui Alfred. Ajatuksena on pilvipalvelu, jonka voi hankkia itselleen kuukausihinnalla. Alfred seuraa perheen kalentereita ja mahdollistaa yhteisten menojen tehokkaamman suunnittelun esimerkiksi kalenterimerkintöjä yhdistelemällä. Hinta vaihtelee sen mukaan, kuinka monta päätelaitetta siihen on kytketty.

Savisaari uskoo, että tulevaisuudessa Alfredin kaltaista palvelua voisi käyttää miltä tahansa älypinnalta. Sellainen on esimerkiksi peili.

Alfred seuraa perheen kalentereita ja ehdottaa kolmansien osapuolten ratkaisuja kuten ruokatilauspalveluita. Palvelu on itseoppiva ja se voi esimerkiksi pyytää varaamaan aikaa syntymäpäivän suunnittelulle.