Helppokäyttöisyys ja kestävyys Macien valtteina työkäytössä

Lukuaika 3 min

Applella on maine pitkäikäisten ja luotettavien laitteiden valmistajana. Parasta laitteissa on helppokäyttöisyys ja erinomainen ergonomia.

Applen tietokoneita, niin kannettavia Maceja kuin iMac- ja Mac Pro -pöytäkoneita, yhdistää helppokäyttöisyys, käyttömukavuus ja pitkäikäisyys.

Kaikki pilvipalvelut ja Microsoft 365 -ohjelmat toimivat Maceissä ongelmitta. Esimerkiksi Microsoftin ja Adoben ohjelmistot ovat aina olleet käytettävissä Maceissa. Tarvittaessa Maciin voi asentaa myös aidon Windowsin oman macOS-käyttöjärjestelmän rinnalle.

Nykypäivänä työntekijät voivat yhä useammassa yrityksessä valita työvälineekseen Applen. Laitteiden hankinta onnistuu joustavasti ja kustannustehokkaasti, ja niiden käyttöönotto ja hallinta on IT-osastoille vaivatonta.

Macit on luotu kestämään käyttöä ja ne ovat käytännössä pitkäikäisiä. Käyttöjärjestelmäpäivitykset ovat nykyään ilmaisia. Niiden kautta vanhemmatkin Macit saavat vuosittain uusia ominaisuuksia.

Uusimmat macOS-käyttöjärjestelmät tukevat Maceja useamman vuoden ajalta, joten koneet eivät jää vain parin vuoden hankinnoiksi. Toki vanhemmillakin käyttöjärjestelmillä niitä voi käyttää vieläkin pidempään. Monessa työpaikassa Applen tietokoneita käytetäänkin 5–6 vuotta ennen uusimista, kun PC-koneita uusitaan 3–4 vuoden välein.

Macien viehätys kumpuaa viimeistelystä. Ne yksinkertaisesti näyttävät tyylikkäille ja uhkuvat luotettavuutta. Yhtenäiseen alumiinikuoreen pakatut kannettavat Macit ovat ohuudestaan huolimatta tukevia ja kestäviä verrattuna muovikuorisiin vaihtoehtoihin. Hillitysti pyöristetyn ja symmetrisen muotonsa ansiosta ne sujahtavat laukkuun helposti takertumatta muuhun tavaraan.

Viimeistelty ja tyylikäs ulkokuori on kestävä myös ympäristövaikutuksiltaan. Apple uusimpien tuotteiden alumiiniseos on sataprosenttisesti kierrätettyä. Myös laitteiden energiankulutus on vähentynyt merkittävästi viime vuosina virtalähteiden ja retinanäyttöjen kehityksen myötä.

Mac - luottokannettava

Mac – luottokannettava työkäyttöön

Kannettavien Macien retinanäytöt saavat pikselit katoamaan ruudulta mainion tarkkuuden ansiosta. Erityistä näytöissä on väritarkkuus. On tärkeää, että voi luottaa kuvia ja videoita editoidessa siihen, että värejä säätää oikeaan suuntaan, eikä vaan omalla näytölle sopivaksi. Hyvää kuvaa ja laajoja katselukulmia oppii arvostamaan nopeasti.

Erinomainen näppäimistö ja kosketuslevy ovat olennainen osa kannettavien Macien käyttömukavuutta ja viehätystä. Matalaprofiiliset näppäimet antavat selkeän vasteen kirjoittaessa. Kirjoitus sujuu vauhdikkaasti ja luotettavasti isojen näppäinten avulla, eivätkä kädet väsy ranteiden levätessä kosketuslevyn molemmilla puolilla. Isot kosketuslevyt korvaavat hiiren mainiosti. Niiden tarkkuus ja käyttömukavuus on omaa luokkaansa.

MacBook Prot ovat Applen työkäyttöön suunniteltuja kannettavia. Niissä suorituskyky täyttää aina nykypäivän käyttökriteerit suorittimen, keskusmuistin ja tallennustilan osalta. Suorituskykyä ja muistia voi tarvittaessa poimia lisää eri optioilla hankintavaiheessa. Suorituskykyiset koneet ovat myös pitkäikäisiä.

Monipuoliset usb-c-liitännät antavat kattavat vaihtoehdot lisälaitteiden käytölle. Niiden nopeus on huippuluokkaa ulkoisten muistien kanssa. Porttien monipuolisuuden ansiosta niitä voi käyttää lisäksi koneen lataukseen ja kuvan siirtoon ulkoiselle näytölle aina 4k-tarkkuudella asti. Usb-c-telakan avulla Mac-kannettavan saa pöytäkoneeksi käytännössä yhden piuhan liittämällä. Myös muiden merkkien ulkoiset näppäimistöt ja hiiret toimivat bluetoothin kautta.

iMac – pöytäkoneiden aatelinen

Kannettavien rinnalla Apple valmistaa pöytäkoneita. Valikoimassa on minimalistinen Mac mini, tehokäyttöön suunnatut Mac Pro sekä näytön sisältävä iMac ja iMac Pro all-in-one-kokoonpanot.

iMac on poikkeuksellisen näyttävä ja laadukas. Kone muistuttaa upeaa näyttöä, mutta sen sisällä sykkii täysiverinen työasema. Asennuspaikan valinta on helppoa ja siistiä, sillä koneesta lähtee vain virtapiuha. Näppäimistö ja hiiri toimivat bluetoothin kautta. Johdot eivät ole häiritsemässä työskentelyä, mitä moni oppii arvostamaan vasta sitten, kun sen on kokenut.

27-tuumaisen iMacin retinanäyttö on todella näyttävä. Näkymään mahtuu helposti kaksi A4-paperia vierekkäin. Yksityiskohdat toistuvat nautittavasti ilman, että näytön yksittäisiä pikseleitä erottaa.

Näytön väritarkkuus on referenssitasoa. Isosta kuvasta on erityistä hyötyä videoeditoinnissa, kuvankäsittelyssä, taulukkolaskennassa ja koodauksessa. Tavallisilla ohjelmilla on näppärää, kun näytölle saa helposti kaksi ikkunaa vierekkäin. Rinnakkaisten virtuaalityöpöytien avulla käyttäjä voi optimoida omat ohjelmansa valmiille paikoille tehokäyttöä varten. Näin työt sujuvat sukkelaan.

iMacin suorituskyky on hyvä ja sitä voi parantaa monilla optioilla konetta hankkiessa. iMacia voi laajentaa kannettavien tavoin usb-c-liitäntöjen kautta. Halutessaan ulkoisilla näytöillä tehokasta työskentelypinta-alaa voi laajentaa entisestään. Ssd-levyillä saadaan helposti lisää nopeaa levytilaa videoeditointiin.

Apple iMac

Erinomainen käyttökokemus tehostaa työntekoa

Applen tietokoneiden syvin viehätys on timanttisessa käyttökokemuksessa. Tämä asia ei tule esille ominaisuuslistoja ja hintoja vertaamalla, mutta on usein suorituskykyä ja heikompaa ergonomiaa painavampi kriteeri todellisessa arkikäytössä.

Macit ovat loistokoneita, joita käyttää mielellään vuodesta toiseen. Siksi käytettyjen Macien myyntihinta on hämmästyttävän korkea. Ne ovat vanhempinakin haluttuja laitteita. Harva niihin tottunut haluaa vaihtaa enää takaisin PC-koneisiin.

Macit ja iMacit yrityksille

Lue myös

Apple iPhone 15 -uutuudet – Joka tarpeeseen sopivat työpuhelimet

Applen ekosysteemi helpottaa yrittäjän arkea

Tabletti työkoneena – mitä kannattaa tietää ja mitä vaihtoehtoja on?