Microsoft Ignite 2018: elisalaiset tulevaisuuden ICT-ratkaisuiden ytimessä

Lukuaika 2 min

Microsoftin vuoden suurin tekninen tapahtuma Microsoft Ignite 2018 järjestettiin syyskuussa Floridassa. Tapahtumassa Microsoftin avainhenkilöt esittelivät uusimpia kuulumisia muun muassa pilvestä, datasta ja tuottavuudesta. Ryhmä Elisan kokeneita ICT-ammattilaisia lähti tapahtumaan hakemaan eväitä tulevaisuuden ICT-ratkaisuiden kehittämiseen ja jalkautukseen.

Microsoft-kumppanuus on tärkeä osa Elisan päivittäistä toimintaa

Yli 200 000 pilveen viedyllä käyttäjällä, noin 400 IT-asiantuntijallamme ja kymmenillä Microsoft-sertifioiduilla osaajillamme (11 Gold- ja 13 Silver-kompetenssia) Elisa on Suomen johtava ICT-talo. Tavoitteemme on myös jatkossa tarjota asiantuntijoillemme mielenkiintoisia työtehtäviä ja asiakkaillemme hyödyllisiä ratkaisuja. Seuraavaksi jaammekin muutamia kohokohtia Ignite 2018 -tapahtumasta. Voit perehtyä aiheisiin lisää asiantuntijoidemme LinkedIn-artikkeleissa, joihin löydät linkit tekstin lopusta!

Elisalainen Jukka Niiranen puhujana tämän vuoden Microsoft Ignitessa

Tänä vuonna Microsoft Ignite -puhujien joukosta löytyi myös elisalainen Jukka Niiranen. Dynamics 365 Tech Lead -roolissa Jukka ohjaa suomalaisia yrityksiä Dynamics 365:n ja Microsoft Power Platformin tarjoamien työkalujen tehokkaassa hyödyntämisessä. Jukan yli kymmenvuotinen kokemus Microsoftin liiketoimintasovelluksista ja aktiivinen vaikuttaminen kansainvälisessä Dynamics 365-yhteisössä on tuonut hänelle Microsoft MVP (Most Valuable Professional) -palkinnon jo kuutena vuotena peräkkäin.

Keynote-esityksissä esillä tekoäly ja viimeiset hetket pilvimaailmaan siirtymiseen

Tapahtuman keynote-esitykset vahvistivat, että myös Microsoftin näkökulmasta tekoälyllä on suuri rooli tulevaisuudessa, ja sille löytyy elintärkeitä sovelluksia esimerkiksi humanitaarisessa työssä. Toinen selkeä trendi oli se, että nyt on viimeistään alkaa kääntämään organisaatiota kohti pilvimaailmaa Microsoft 365 kautta. Office 2019 on kerrottu olevan viimeinen Officen on-premises -versio ja siihen ei tule enää toiminnallisia päivityksiä vaan pelkkiä tietoturvapäivityksiä.

Satya Nadella kävi keynotessaan läpi mm. tekoälyn sovelluksia luonnonkatastrofien ennakoinnissa.

Intunen kehityssuunnat, Autopilot ja laitelisenssi puhuttivat

Päätelaitehallinnan järjestelmät Intune ja System Center Configuration Manager (SCCM) jatkavat kehitystään yhdessä. Keskustelua herättänyt Autopilot etenee myös nopeasti, ja sitä voidaan jatkossa hyödyntää SCCM-asennuksissa. Intunelle on tulossa myös paljon odotettu laitelisensointi.

Lue lisää aiheesta! Elisan ICT-asiantuntijoiden Ignite-artikkelit LinkedInissä:

Ira Keskitalo: Elisan ICT-asiantuntijat tapahtumien keskipisteessä – Microsoft Ignite 2018

Ira Keskitalo: Elisan ja Microsoftin kumppanuus asiantuntijuuden ytimessä

Markus Lintuala: Ensimmäinen päivä Microsoft Ignitessa 2018: Vision Keynote ja Office 365 Keynote

Markus Lintuala: Tunnelmia Ignitesta: Intune, SCCM ja Azure

Markus Lintuala & Joni Nieminen: Ignite 2018: Toisen päivän tärkeimmät julkistukset