Microsoft Office 2010 -tuki loppuu, mitä tilalle ja miksi?

Lukuaika < 1 min

Microsoft on ilmoittanut lopettavansa Office 2010 -ohjelmiston tuen 13.10.2020. Kerromme tässä artikkelissa, mitä se käytännössä tarkoittaa ja miten suosittelemme toimimaan mikäli käytössäsi on 2010-versiot Office-ohjelmistoista.

Mitä tapahtuu, kun tuki päättyy

Tuen päättyminen tarkoittaa käytännössä sitä, että Microsoft lopettaa kaiken teknisen tuen sekä tietoturvapäivitysten tuottamisen. Siksi ohjelmiston käyttäminen ei ole enää turvallista. Microsoft ei enää tarjoa ongelmatilanteissa ohjemistotukea, eikä asennustiedostoja voi enää ladata Microsoftin sivuilta.

Ohjelmat eivät tule katoamaan koneelta mihinkään, ja ne tulevat edelleen käynnistymään normaalisti. Edellä mainituista syistä niiden käyttäminen ei kuitenkaan jatkossa ole enää suositeltavaa, vaan Office kannattaa päivittää uudempaan versioon.

Miten päivitän uuteen versioon?

Uuden Office-version saa Microsoft 365 Business -palvelusta, mikäli yrityksessä on käytössä joko Microsoft 365 Business Standard tai Premium -lisenssit. Jos yrityksellä ei ole ennestään Microsoft 365 -palvelua, voi pelkät sovellukset hankkia Microsoft 365 Apps for business -lisenssillä. Isompien (yli 300 työntekijää) yritysten tulee käyttää Enterprise-käyttöoikeuksia.

Sen lisäksi että uudempi versio tarjoaa tietoturvallisen käyttöympäristön, mahdollistaa se myös pilviympäristön paremman hyödyntämisen. Käyttäjä pystyy helpommin käyttämään sekä OneDrivessa että Sharepointissa olevia tiedostoja, mikä tehostaa työntekoa varsinkin jos tiedostoja käytetään yhteiskäytössä. Käyttäjät näkevät esimerkiksi sen, jos joku muu työskentelee saman tiedoston parissa, mikä helpottaa tiimien työskentelyä.

Päivityksen tekeminen tapahtuu käytännössä niin, että vanha ohjelmisto poistetaan koneelta ja uusi asennetaan tilalle. Ennen vanhan poistamista kannattaa varmistaa, että laite on yhteensopiva uudemman Office -ohjelmiston kanssa ja täyttää sen edellyttämät laitevaatimukset. Mikäli Outlook-sähköpostisovelluksessa on ollut käytössä POP-tilejä, paikallisia arkistoja, kalentereita tai yhteystietoja, kannattaa nämä tiedot varmuuskopioida ennen vanhan ohjelmiston poistamista.

Uuden ohjelmiston asentaminen onnistuu Microsoft 365 For Business -palvelun kautta osoitteesta https://aka.ms/office-install. Sivustolle tulee kirjautua sisään sillä käyttäjätunnuksella, jolla on asennukseen oikeuttava lisenssi. Päivityksen tekemiseen löytyy tarvittaessa ohjeita Microsoftin tukisivustolta.

Jos törmäät päivityksessä ongelmatilanteeseen tai haluat että asiantuntija tekee päivityksen puolestasi, ota yhteyttä Elisa Yritysguruun.

 

Kirjoittanut

Yritysguru

Elisa Yritysguru tarjoaa yrityksille teknistä tukea, käyttöönoton ja käytön neuvontaa sekä asennusapua puhelimitse tai paikan päällä. Lisätietoa ja yhteystietomme löydät sivustoltamme osoitteesta Yritysguru.