Moderni sauna lämpenee teknologian voimin

Lukuaika 2 min

Tykkimäen Sauna jalosti yleisen saunan konseptia pari askelta eteenpäin. Moderni palvelu tarvitsee toimiakseen nopeaa teknologiaa.

Syksyn kirpeyttämästä vedestä kipuaa huurteiselle laiturille iso mies. Viljami Taimisto ottaa hommansa tosissaan: Tykkimäen Saunan toiminnanjohtaja aloittaa työpäivät pulahtamalla laiturilta Kouvolan Käyrälammen syleilyyn.

Kuivateltuaan saunamajuri esittelee tiloja: iso yhteissauna, tilavat pukuhuoneet, arkkitehtuuri on yhdistelmä selkeää skandinaavisuutta ja Lapin mystiikkaa. Laiturin kupeessa kelluva saunalautta lämpenee puilla, pari tonnia kiviä sisältävä ison saunan kiuas taas tohautetaan lämpimäksi maakaasulla.

”Pienet päästöt ja kestävä kehitys sekä yhteistyö paikallisten tuottajien kanssa on meille itsestään selvää”, Taimisto kertoo.

Tykkimäen Saunalta on Kouvolan torille rapiat viisi kilometriä. Metsän siimeksessä on vielä vanha, 1950-luvulta saakka monia vaiheita nähnyt yleinen sauna.

”Muutama vuosi sitten lähdettiin selvittämään uuden saunan rakentamista, ja tämä avattiin tammikuussa 2017”, toiminnanjohtaja kertoo ylpeänä.

Sauna lämpenee joka ikinen päivä, ympäri vuoden pääsääntöisesti kello 15–21. Lisäksi perjantaisin on tarjolla aamusauna ja aamupala. Saunomaan pääsee niin kertalipuilla kuin sarja- ja kausikorteilla. Saunan yhteydessä toimii kahvila sekä Kouvolan ainoa järvenrantaterassi.

”Normipäivänä käy satakunta ihmistä. Kovinta sesonkia ovat joulu, juhannus ja pääsiäinen, jolloin käy jopa 350 ihmistä.”

Yhteydet yllä Elisan 4G:llä

Tykkimäen Saunalla pidetään paljon kokouksia, kehittämispäiviä ja saunailtoja. Kaupungin matkailu tuo paikkaan omia vieraitaan. Reilussa vuodessa sauna on lyönyt itsensä isosti läpi, ja se ehdittiin palkita jo maakunnan matkailutekona.

”Positiivinen kiinnostus on ollut mahtavaa, ja mietimme koko ajan, miten vastaamme kysyntään ja toiveisiin”, Taimisto myhäilee konseptin toimivuutta.

”Meillä on nykyaikaiset puitteet, ja olemme olleet erityisesti naisten suosiossa. Saunomisen pitää olla elämys, ja siisteydellä ja laadulla pitää joka päivä lunastaa se lipun hinta.”

Moderni saunakonsepti ei pyöri ilman toimivaa teknologiaa.

”Alusta asti oli selvää, että tietoliikenneyhteydet ovat isossa roolissa”, Taimisto sanoo.

Järven toisella puolella siintää Elisan tukiasema, ja kaikki ratkaisut rakennettiin 4G:n ympärille. Sujuvia yhteyksiä tarvitaan kaikkeen toimintaan: kassajärjestelmiin, puhelimiin ja tietokoneisiin sekä asiakastietojärjestelmään.

”Asiakkaiden langaton avainkorttijärjestelmä toimii netin yli. Eli jos meillä ei ole yhteyksiä, ei ole palveluitakaan.”

Toimivat yhteydet ovat elintärkeät myös asiakkaille.

”Kokouksessa saattaa olla yhtä aikaa päällä kymmenen läppäriä, siellä käytetään suoratoistopalveluja ja joku lataa jotain videota. Silloin pitää olla laadukasta yhteyttä ja riittävästi kaistaa.”

Elisan palvelut Tykkimäen Saunalle:

Lue myös

Valokuitu vai kiinteä 5G? Valitse yrityksellesi paras laajakaista

Supersuosittu Kahvila Siiri satsaa palveluun ja tarjoaa nopean 5G-WiFin asiakkailleen

5G vie vaatteet Seinäjoelta ja verkkokaupasta kanta-asiakkaille 

Miten suojautua tietoturvauhkilta? Lue F-Securen asiantuntijan vinkit

myyja

“Lähden aina ensin kartoittamaan asiakkaan todelliset tarpeet ja toiveet. Niiden perusteella voi rakentaa kullekin asiakkaalle parhaiten sopivan ja hänen liiketoimintaansa tukevan räätälöidyn digiratkaisun. Olemme yrityspisteessä hyvin helposti tavoitettavissa ja tukena pk-yritysten arkipäiväisessä elämässä.”

Johannes Lehtinen, Kouvola

Elisan yrityspiste, Kauppakeskus Veturi