Miten valita yritykselle paras nettiyhteys

Lukuaika 3 min

Mikä on paras nettiyhteys? Valokuitu vai 5G? Mikä nettiliittymä takaa sujuvan työnteon? Opastamme tässä artikkelissa, mikä nettiyhteys sopii mihinkin käyttötarkoitukseen.

Pystytkö tekemään töitä sujuvasti mistä tahansa? Pystyvätkö työntekijäsi järjestämään laadukkaita ja sujuvia asiakaspalavereita videoyhteyksin niin toimistolta, kotoa kuin liikkuessa?

Jos vastaus näihin kysymyksiin on yhtään epäröivä, yrityksesi nettiliittymät eivät ehkä ole hybridityön yleistymisen jäljiltä ajan tasalla.

Jokainen yritys tarvitsee juuri itselleen ja omalle liiketoiminnalleen sopivat nettiyhteydet useasta syystä. Yksi tärkeimmistä syistä on varmistaa, että työnteko on sujuvaa ja tehokasta. Jos nettiyhteydet eivät ole yrityksen liiketoimintaan sopivat, työnteon sujuvuus ja tehokkuus kärsii.

Toisaalta joskus harvoin nettiyhteyksiin tulee panostettua tarvetta enemmän ja silloin maksaa turhasta.

Kun miettii omalle liiketoiminnalleen sopivaa nettiyhteyttä, kannattaa myös huomioida minkä tasoista tietoturvaa tarvitsee. Esimerkiksi yritysliittymiin on saatavilla erilaisia tietoturvaa lisääviä palveluja.

Vaan millainen nettiyhteys sopii parhaiten mihinkin käyttötarkoitukseen?

Paras nettiyhteys pienelle yritykselle ja kotitoimistolle

Pienen yrityksen tarpeisiin tai työntekijöiden etätyökäyttöön kotitoimistolle riittää useimmiten laajakaistaliittymänä Elisa Netti Lite.

Sen yhteys voidaan toteuttaa eri tekniikoilla. Oikea vaihtoehto katsotaan saatavuuden mukaan eli käyttöpaikan osoitteen mukaan. Jos toimipisteeseen on saatavilla valokuituyhteys, se kannattaa valita, koska valokuidulla on korkea kapasiteetti, pieni viive ja vähän häiriöitä.

Valokuituyhteyden lähetysnopeus on myös korkea, millä on merkitystä erityisesti videoneuvotteluissa ja isojen tiedostojen kanssa työskentelyssä.

Yksinyrittäjät saattavat miettiä, miksi tilata yrityksille suunniteltu nettiliittymä edullisemman kuluttajaliittymän sijaan? Nettiyhteys on yrityksille nykyaikana elintärkeä.

Yrityksille suunnitellut nettiliittymät ovat toimintavarmoja ja luotettavia, niiden viankorjaus kuluttajaliittymiä nopeampaa ja tekninen tuki palvelee ympärivuorokautisesti. Lisäksi Elisa Netti Lite -liittymän mukana tulee langatonta nettiyhteyttä varten WLAN-reititin ja sen ylläpito ja tietoturvapäivitykset.

Jos toimipisteeseen ei ole valokuituyhteyttä saatavilla, seuraavaksi kannattaa harkita nopeaa 5G-yhteyttä kiinteäksi laajakaistaliittymäksi. Se on saatavilla lähes kaikkialla Suomessa, sillä Elisan 5G-verkon piirissä asuu ja työskentelee jo noin 90 prosenttia suomalaisista, ja 5G-verkkoa laajennetaan koko ajan.

Elisa Netti Lite -liittymä voidaan toteuttaa mobiiliyhteydellä myös kiinteänä laajakaistaliittymänä, jolloin kuuluvuudeltaan parhaaseen paikkaan kiinteistössä asennetaan kiinteä 5G-antenni, josta laajakaistayhteys jaetaan sisätiloissa langallisesti ja langattomasti WLAN-yhteyden avulla.

Valvottu ja hallittu nettiyhteys jatkuvaan käyttöön

Jos yrityksellä on enemmän työntekijöitä, useita toimipisteitä tai sen toiminnalle on tärkeää, että nettiyhteys toimii varmasti joka tilanteessa, silloin kannattaa valita vakaa ja monipuolinen nettiyhteys.

Esimerkiksi useiden kahviloiden tai ravintoloiden maksuliikenne pysähtyy, jos netti ei toimi. Tai tilitoimistojen työntekijät joutuvat pyörittämään peukaloitaan, jos nettiyhteys katkeaa.

Näissä tapauksissa kannattaa valita kiinteäksi laajakaistaksi Elisa Netti Plus, jonka saa niin valokuidulla kuin 5G-yhteydellä toteutettuna riippuen toimipisteen sijainnista.

Elisa Netti Plus on nettiyhteys, johon saa yrityksen tarpeen mukaan palveluina muun muassa 24/7-verkkovalvonnan, nopean viankorjauksen, tietoturvaa lisäävät palomuurin ja vpn-yhteyden sekä kriittiset nopeasti käyttöön otettavat varayhteydet. Jos varsinainen nettiyhteys menee poikki, varmennettujen yhteyksien ansiosta liiketoiminta jatkuu ja työ on sujuvaa joka tilanteessa.

Varmennettua nettiyhteyttä kannattaa harkita silloin, kun voi laskea euroissa, kuinka paljon haittaa yritykselle koituu, jos netti ei toimi esimerkiksi vuorokauteen.

Jos yrityksellä on useita toimipisteitä, silloin kannattaa harkita omaa yritysverkkoa, joka yhdistää eri toimipisteet saman verkon alle. Tällöin työntekijät pääsevät käyttämään yrityksen sisäisiä järjestelmiä ja pilvipalveluita sujuvasti.

Nettiyhteys kotitoimistoon ja etätöihin

Joustavassa hybridityössä työn on oltava sujuvaa niin etätöissä kuin kotitoimistossa. Myös kotitoimistoon kannattaa ensisijaisesti valita nettiyhteydeksi valokuitu, sen kapasiteetin, nopeuden ja laadun vuoksi.

Jos kotona tapahtuu muutakin paljon nettikaistaa vievää toimintaa, kuten pelaamista ja videostriimien katselua, etätöiden nettiyhteyden nopeuteen kannattaa panostaa. Silloin videopalaverit onnistuvat laadukkaasti, eikä tarvitse pyydellä asiakkailta anteeksi tökkivää videokuvaa.

Jos valokuitua ei ole kotiin saatavilla, tai sen rakentaminen ei ole järkevää, silloin kannattaa valita hinta-laatusuhteeltaan edullinen kiinteä 5G-liittymä, jonka nopeus riittää niin etätyöntekijän kuin kodin muidenkin käyttäjien tarpeisiin.

Elisa Netti Lite -liittymä sopii erinomaisesti myös kotitoimistojen nettiyhteydeksi.

Paras nettiyhteys liikkuvaan työhön

Kun yrittäjä tai työntekijä on työnsä puolesta liikkeellä paljon, kannattaa valita 5G-mobiililaajakaista. Sen avulla työ on sujuvaa ja joustavaa eri paikoissa – niin etätöissä, työmatkoilla kuin myyntitapaamisissakin.

Moni liikkuvaa työtä tekevä tekee aluksi sen virheen, että käyttää nettiyhteytenä puhelimensa yhteyttä ja jakaa sen tietokoneelle hotspot-ominaisuudella. Tämä kuitenkin kuluttaa puhelimen akkua, lyhentää puhelimen käyttöikää ja aiheuttaa ongelmia työnteossa. Esimerkiksi jos puhelimen kautta otetun Teams-kokouksen aikana tulee puhelu, se saattaa katkaista Teams-kokouksen.

Siksi suosittelemme liikkuvaan työhön omaa erillistä 5G-dataliittymää ja mobiilireititintä. Silloin puhelin säilyy erillisenä työkaluna ja nopea nettiyhteys toimii mobiilireitittimen kautta luotettavasti.

Nettiyhteys koneisiin ja laitteisiin

Moni kone tai laite vaatii nykyisin hyvää nettiyhteyttä. Esimerkiksi hälytysjärjestelmät, valvontakamerat ja vesimittarit liitetään mobiiliverkkoon, jolloin niiden antama kuva ja data on käytettävissä reaaliaikaisesti.

Tällaisia tarkoituksia varten kannattaa valita Elisa Laitenetti tai IoT-liittymä.

Kartoita tarpeesi asiantuntijan kanssa

Jos vielä mietit, mikä nettiyhteys on sopivin ja paras valinta oman yrityksen liiketoiminnan tai toimipisteen sijainnin näkökulmasta, kannattaa olla yhteydessä Elisan asiantuntevaan myyjään. Hän tuntee kaikki uusimmat verkkoteknologiat ja tietoturvan vaatimukset.

Kun yrityksen nettiyhteyden tarpeet kartoitetaan perusteellisesti, yrityksen liiketoimintaan parhaiten sopiva nettiyhteys tai nettiyhteyksien ratkaisu löytyy varmasti. Työnteko on sujuvaa, liiketoiminta jatkuu joka tilanteessa etkä maksa turhasta.

Tutustu nettiliittymiin:

Laitenetti etäohjattaviin älylaitteisiin

Mobiililaajakaista liikkuvaan työhön

Elisa Netti Lite pienelle yritykselle ja etätöihin

Elisa Netti Plus suuremmalle yritykselle ja liiketiloihin

Lue myös

Valokuitu vai kiinteä 5G? Valitse yrityksellesi paras laajakaista

Valokuituverkko voi olla yllättävän lähellä 

Kun bitit liikkuvat valon nopeudella, työnteko on sujuvaa 

Tökkiikö yrityksesi netti? Syy voi olla näissä!