Nämä asiat yrittäjän kannattaa laittaa kuntoon

Lukuaika 3 min

Paikallisesti ja henkilökohtaisesti, kaikkialla Suomessa, yrittäjien tutut yhteyshenkilöt suunnittelevat ja hoitavat yrittäjien ja pk-yritysten IT-asiat kuntoon laitteista tietoturvaan ja liittymistä liiketoimintaa tukeviin palveluihin.

Kysyimme eri puolilla Suomea vaikuttavilta, yrittäjiä palvelevilta Elisan yritysmyyjiltä, mitkä IT-asiat ovat juuri nyt tärkeitä hoitaa kuntoon. Esimerkiksi tietoturvan merkitys on noussut yhä tärkeämmäksi, kun kyberrikolliset kohdistavat iskujaan aivan kaiken kokoisiin yrityksiin.

Nyt kannattaakin laittaa yrityksen tietoturva-asiat ajan tasalle kaikissa laitteissa, joissa on nettiyhteys. Samalla kannattaa tarkistaa, että nettiyhteys on riittävän nopea oman yritystoiminnan tarpeisiin. Tutustu tarkemmin Elisan asiantuntijoihin ja heidän suosituksiinsa. Elisan yhteyshenkilöt tukevat yrittäjien arkea paikallisesti, ympäri Suomen.

Kirsi-Maria Moilanen, Rovaniemi

Kirsi-Maria MoilanenPohjois-Suomessa välimatkat ovat pitkiä ja monien asiakkaiden kanssa ei ole koskaan tavattu kasvotusten, vaikka Kirsi-Maria Moilanen on työskennellyt Rovaniemellä Elisan yritysmyynnissä vuodesta 2009 lähtien. Tutut asiakkaat viestivätkin hänelle sähköpostin lisäksi usein WhatsAppilla.

Moilanen on erikoistunut pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin. Asiakkaat ovat tyytyväisiä palveluun, vaihtuvuus on pientä ja asiakkaita löytyy ympäri Lapin lääniä sekä lisäksi Rauman seudulta. Tuttu ja luotettava yhteyshenkilö on yrittäjälle usein niin arvokas asia, että suhteesta pidetään kiinni halki moninaisten muutosten.

Moilanen pitää asiakaspolusta huolehtimista sydämen asianaan ja nauttii työstään. Häneen saa yhteyden millä välineellä tahansa ja Rovaniemen myymälästä hänet  löytää 3–4 päivänä viikossa. Aika kannattaa varata etukäteen vaikka soittamalla.

Kirsi-Maria Moilasen vinkit yrittäjälle:

 1. Tietoturva kuntoon. Elisan yritystietoturvan avulla suojaat laitteesi kyberrikollisten hyökkäyksiä vastaan.
 2. Päivitä yhteysnopeudet. 5G tuo lisää nopeutta ja kapasiteettia monen yrityksen liiketoiminnan tarpeisiin.
 3. Yrityksen näköinen sähköpostiosoite! Hyvä mielikuva lisää yrityksen arvoa. Siksi sähköpostiosoitteellakin on väliä.

 

Juuso Kujala, Helsinki

Juuso KujalaJuuso Kujala näkee myyntityön olevan yhä vahvemmin asiantuntijuutta ja asiakkaiden palvelemista. Kauppatieteiden maisteria motivoi asiantuntijuuteen perustuvan myyntityön profiilin nostaminen ja arvostuksen lisääminen.

Joensuusta Helsinkiin siirtynyt Kujala on työskennellyt Elisalla kuusi vuotta, joten kokemusta on kertynyt ruohonjuuritasolta esimiestehtäviin ja monen yrittäjän kanssa toimimisesta. Hän suosittelee arkea helpottavaa yhteyshenkilöä jokaiselle yrittäjälle. Yrittäjän luottohenkilö vastaa kysymyksiin, reagoi yrityksen muutoksiin ja auttaa hankinnoissa.

Sujuvaa ja huoletonta palvelua Itäkeskuksen myymälässä tarjoava Kujala vinkkaa, että parhaiten yhteyden saa suoraan soittamalla tai sähköpostitse. Tapaamisen voi myös sopia kätevästi yrityspisteiden ajanvarauskalenterista.

Juuso Kujalan vinkit yrittäjälle:

 1. Etätyövälineet kuntoon. Sopivien etäyhteyksien lisäksi laadukkaat etätyövälineet kannattaa ottaa käyttöön.
 2. Hybridityön lisääntyessä tietoja kulkee yhä enemmän pilvipalveluiden kautta, joten niiden tietoturvasta huolehtiminen korostuu entisestään.
 3. 5G:stä nopeutta. Laitteet ja liittymät 5G-aikaan työnteon sujuvoittamiseksi.

 

Laura Hietanen, Tampere

Laura HietanenLaura Hietanen nauttii asiakaspolkujen luomisesta ja tasapainotetuista ratkaisuista, jotka kattavat yrittäjän kaikki tarpeet. Helposti lähestyttävä tekijä hoitaa uusien ja pitkäaikaisten asiakkaiden asiat perusteellisella otteella.

Tampereen Hallituskadun myymälässä työskentelevä Hietanen siirtyi yritysmyynnin puolelle reilu vuosi sitten. Yhteyden saa sähköpostilla tai puhelimitse, ja tapaamiset kannattaa sopia etukäteen.

Yritysmyynnissä kannattaa keskittyä järkevästi suunniteltuihin ja laajoihin kokonaisratkaisuihin, jotka kattavat kunkin yrittäjän tarpeet. Yritystoiminnan ja teknologian kehittyessä voivat aiemmat ratkaisut käydä tarpeettomiksi tai vanhentua. Hietanen pitääkin kokonaisuuksien huolellista läpikäyntiä työnsä palkitsevimpana osana.

Laura Hietasen vinkit yrittäjälle:

 1. Kokonaistilanne haltuun. Paras ratkaisu syntyy siitä, että ensin kartoitetaan yrityksen kokonaistilanne.
 2. Säännölliset tarkastukset. Liittymät ja laitteet kannattaa pitää ajan tasalla ja nopean 5G-verkon hyödyt kannattaa ottaa käyttöön.
 3. Tietoturva myös puhelimiin. Tietoturva kuntoon kaikissa nettiin yhteydessä olevissa laitteissa, myös puhelimissa, mikä usein unohtuu.

 

Eetu Korhonen, Seinäjoki

Eetu KorhonenEetu Korhonen tekee työtään positiivisella asenteella. Kuluttajamyynnistä yritysmyyntiin kaksi vuotta sitten siirtynyt Korhonen kuvailee itseään iloiseksi, asiakasläheiseksi ja ihmisten parissa viihtyväksi.

Yrittäjälle löytyy osaava apu niin mobiiliratkaisuissa kuin IT-palveluissa, tietoturvassa ja laitehankinnoissa. Iso osa asiakaskontakteista hoituu etänä, mutta Seinäjoen Ideaparkin myymälässä Korhonen palvelee jokaista ovesta sisään astujaa.

Korhonen tarjoaa neuvontaa ja apua myös verkkokaupan chatin kautta. 26-vuotiaan miehen toiminta-alueeseen kuuluu koko Etelä-Pohjanmaa. Yhteyden saa parhaiten sähköpostilla tai puhelimitse. Olipa kanava mikä hyvänsä, pääasia on että asiakkaan näkökulmasta kaikki toimii hyvin ja sujuu vaivatta.

Eetu Korhosen vinkit yrittäjälle:

 1. Laitteet ajan tasalle. Ihan ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa, että yrityksen kaikki laitteet ovat ajanmukaiset ja toimivat.
 2. Yhteydet kuntoon. Seuraavaksi katsotaan liittymäsopimukset ja yhteysnopeudet kuntoon.
 3. Tietoturva ajan tasalle. Erityisesti yrittäjällä ensiarvoisen tärkeää pitää kaikkien laitteiden tietoturva aina kunnossa.

Kristian Johansson, Kuopio

Kristian JohanssonOlipa kyse matkapuhelimista tai laajakaistoista, Kuopion ja Savon seudulla vaikuttava Kristian Johansson löytää avaimet ongelmiin. Yhteydenpito ympäri Suomea olevien asiakkaiden kanssa sujuu ajan tasaisilla etätyövälineillä.

Johansson näkee itsensä keskitettynä tukikanavana asiakkaiden kaikille tarpeille. Jos oma asiantuntijuus ei riitä, löytää Johansson vikkelästi henkilöt, joiden kanssa rakennetaan kaivattu kokonaisuus kunkin yrittäjän tarpeisiin.

Johansson nauttii vuorovaikutuksesta ja pitää pilkkeen silmäkulmassa vaikeitakin asioita selvitellessä. Kuopion H-talon myymälästä hänet tavoittaa muutaman kerran kuussa sopimuksen mukaan. Kiireiset yhteydenotot hoidetaan puhelimella, sillä se on aina lähellä.

Kristian Johanssonin vinkit yrittäjälle:

 1. Tietoturva kuntoon. Tietoturvan pitää olla ajan tasalla kaikissa laitteissa, missä on nettiyhteys.
 2. 5G:stä vauhtia. 5G-verkko on kasvanut todella paljon: kannattaa miettiä, miten sitä voisi hyödyntää.
 3. Päätelaitteet ajan tasalle. Vanhentuneet päätelaitteet hidastavat ja vaikeuttavat yrittäjän elämää. Ne ajan tasalle ja yrittäjän elämä helpottuu.

 

Oman yhteyshenkilösi voit tarkistaa Myymälät-sivullamme.

Lue myös

Tietohallinto ei voi levätä kesälläkään – näin pienennät it-riskejä

11 vinkkiä uudelle yrittäjälle – näin pääset helposti alkuun

Vaihda ennakkoluulot pilvipalvelun hyötyihin viimeistään nyt

Ring, ring ja rautakauppa vastaa