Nopea 5G-yhteys taskussa pitää sähkötyöt aikataulussa

Lukuaika 2 min

Sähköasennus JP Vähätalossa nopea 5G-yhteys tuo sähkösuunnitelmat hetkessä asentajien avuksi työmaan sijainnista riippumatta.

Kuva: JP Vähätalo Oy

Sähköasennus JP Vähätalossa työt on tapana tehdä huolellisesti mutta ripeästi. Nykyaikainen sähkötyö edellyttää tuekseen nopeita ja varmatoimisia mobiiliyhteyksiä.

”Siksi otimme yrityksemme käyttöön 5G-yhteydet lähes heti, kun Elisa oli avannut 5G-verkon Hämeenlinnaan”, yrityksen toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vähätalo kertoo.

Vähätalo perusti oman sähköalan yrityksensä 11 vuotta sitten. Nykyisin 25 hengen yritykseksi kasvanut Sähköasennus JP Vähätalo keskittyy pääosin taloyhtiöiden sekä kunnallisessa omistuksessa olevien toimistorakennusten korjausurakoihin. Hämeenlinnassa toimiva yritys tekee sähkösaneerauksia noin sadan kilometrin säteellä.

”Nyt saneerataan pääosin 1960-luvun kiinteistöjä, vaikka voisi luulla, että mentäisiin jo nuoremmissa taloissa. Korjausvelkaa on, joten tekemistä meillä riittää.”

Helppo ja edullinen ratkaisu toimistolle

Vähätalon yrityksessä 5G:tä hyödynnetään sekä konttorilla että sähköasentajien työssä. Ensimmäisenä nopeiden 5G-yhteyksien päähän viritettiin Sähköasennus JP Vähätalon Kankaantausta alueella sijaitseva toimisto. Kun yrityksessä selvitettiin vaihtoehtoja toimiston datayhteydelle, vaihtoehdot saivat Jukka-Pekka Vähätalon melkeinpä lentämään selälleen.

”Kuituverkkoa olisi ollut tarjolla, mutta se olisi maksanut 18 000 euroa. 5G:n avulla saimme yhtä nopean ja toimistotyön tarpeisiin hyvin riittävän verkon helposti ja vieläpä alle tuhannella eurolla”, Vähätalo summaa.

Hintaan kuuluu ulkoseinään kiinnitetty 5G-antenni, josta internet-yhteys jaetaan reitittimen kautta yrityksen WiFi-verkkoon. Lisäksi Jukka-Pekka Vähätalolla on käytössään reitittimen kautta toimiva 5G-yhteys kotonaan etätöitä varten.

”Kiinteä antenni on toimistolla hyvä, sillä se takaa täyden ja tasaisen nopeuden. Kotona reititin toimii ikkunan viereen asennettuna hyvin. Voin tehdä sujuvasti töitä, vaikka muut katselevat Netflixiä tai pelaavat pelejä.”

Nopea 5G-yhteys tuo sähkösuunnitelmat minne vain

Toimiston lisäksi Sähköasennus JP Vähätalossa 5G jouduttaa myös asentajien työtä. Osalla asentajista on jo firman 5G-puhelin taskussaan, loput päivitetään sitä mukaa, kun puhelimia uusitaan.

”Paperia meillä ei ole käytetty pitkään aikaan. Niin tuntikortit kuin työtilauksetkin kulkevat sähköasentajille verkon ylitse mobiililaitteiden kautta”, Vähätalo kertoo.

Sähköasentajien työssä 5G:n edut tulevat esiin ennen kaikkea tiedonsiirron nopeutena ja varmatoimisuutena. Sähkösaneerauksissa tärkeä työkalu ovat sähkösuunnitelmat ja -kuvat, jotka ovat asentajien käytössä Dropboxin kautta. 5G:n avulla isojakin kuvatiedostoja on jouhevaa selata ja tarkastella työmailla missä vain.

”5G ei sinänsä ole mullistanut työtapaamme, mutta se on tehnyt työstämme huomattavasti sujuvampaa kuin ennen. Hyväänhän tottuu, ja nyt 4G tuntuukin jo tosi verkkaiselta, kun puhelin syrjemmässä vaihtaa verkkoa ”, Jukka-Pekka Vähätalo kiteyttää.

Myyjää kannattaa haastaa

Viimeisten 11 vuoden aikana Vähätalolle on kertynyt kokemusta IT-kentän palveluntarjoajista.

”Kun päätimme satsata 5G:hen, emme edes miettineet muita vaihtoehtoja kuin Elisaa. Tunsimme yhtiön ennestään ja tiesimme, että Elisan kanssa hommat toimivat. Se on meille tärkeintä”, Vähätalo sanoo.

Jo ennestään J.P. Vähätalolla oli Elisan kautta muun muassa puhelin- ja nettiliittymät sekä digitaalinen puhelinvaihde, Elisa Ring.

Nyt sopivat 5G-ratkaisut löytyivät Elisan tutun yritysmyyjän kautta.

Hän osasi katsoa yrityksen tarpeita sekä laitteiden että työn luonteen mukaan, Vähätalo sanoo. Hänen mielestään pienten yritysten kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan, miten nopea 5G-yhteys voisi tehdä omasta työstä parempaa ja sujuvampaa.

”Meillä oli tietysti aika lailla alaan liittyvää osaamista takana, mikä helpotti hankintojamme. Myyjää kannattaa haastaa miettimään oman yrityksen tiloihin ja rakennukseen sopivat tekniset ratkaisut, jotta 5G:stä todella saa kaiken hyödyn irti.”

Katso kaikki Elisan nettiliittymät yrityksille.

Lue myös

5G mahdollisti unelmien etätyön Lapissa

Supersuosittu Kahvila Siiri satsaa palveluun ja tarjoaa nopean 5G-WiFin asiakkailleen

Kun bitit liikkuvat valon nopeudella, työnteko on sujuvaa