Pilveistämisen avulla resurssit asiakasratkaisujen kehittämiseen

Lukuaika 2 min

Tulostuksen- ja dokumentinhallinnan ratkaisuja tarjoava Office Innovations Finland luottaa Elisa eSaliin niin omissa palveluissaan kuin asiakkaille tarjottavissa ratkaisuissaankin.

Office Innovations Finlandin partner Tommi Andersson lähti siirtämään yrityksensä palvelimia pilviympäristöön Elisa eSaliin vuonna 2012. Tänään yrityksen kaikki omat tuotantopalvelimet on keskitetty eSaliin. Pilvessä toimiminen on Office Innovationsille luonnollista ja tärkeää, sillä yritys kulkee tulostusympäristön- ja dokumentinhallinnan palveluiden tarjonnassa teknologisen kehityksen eturintamassa. Uusimpana ratkaisuna Office Innovations tarjoaa eSalin pilvessä toimivia tulostuspalvelimia osana kokonaisvaltaista ja modernia tulostuksenhallinnan ratkaisua.

“Pilvipalvelinten keskittäminen yhdelle hyvälle kumppanille on ollut järkevää. Olemme kokeneet, että Elisan ratkaisut ovat teknisesti ajan tasalla, ihmiset taustalla asiantuntevia ja palvelu hyvää. Siksi olemme laajentaneet yhteystyötämme”, Andersson kertoo.

IT-resurssit kehittämiseen ja asiakastyöhön

“Kaikki mikä on järkevä pilveistää, laitetaan nyt pilveen”, Andersson tiivistää yrityksen pilvistrategian. Office Innovationsilla on enää yksi oma palvelin, joka toimii uusien ohjelmistojen testauksessa. Kaikki tuotantokäytössä olevat palvelimet ovat nyt Elisa eSalissa.

“Olemme olleet ratkaisuumme tyytyväisiä. Hallintatyökalut ovat helppoja ja Elisan tekninen tuki hyvää. Jos mietin vaihtoehtoa, että meillä olisi oma palvelinympäristö, jonka uusimiseen, ylläpitoon ja tietoturvaan pitäisi panostaa ja resursoida omaa IT:tä, niin kyllähän se menisi vaikeammaksi”, Andersson kertoo.

Office Innovationsille Elisan eSali on tuonut ennen kaikkea mielenrauhaa, kustannustehokkuutta ja mahdollisuuden keskittyä oman liiketoiminnan kehittämiseen ja asiakkaisiin.

“Nyt meidän IT-asiantuntijat pystyvät keskittymään omien asiakasratkaisujen kehittämiseen ja myynnin tukeen.

Dokumentinhallinta kokonaispalveluna

Office Innovations tarjoaa asiakkailleen dokumentinhallinnan palveluja ja ratkaisuja. “Asiakkaamme eivät enää halua itse hallita dokumentinhallinnan palvelimia vaan ostavat dokumentinhallinnan kokonaispalveluna, niin ohjelmistollisen ratkaisun kuin siihen liittyvän palvelinkapasiteetin. Tämän tarjoamiseksi olemme Elisan kanssa yhteystyönä rakentaneet pilvipohjaisen dokumentinhallinnan ratkaisun”, Andersson kertoo.

Oleellista dokumentinhallinnan palvelussa on se, että pilvipalvelinten data sijaitsee Suomessa ja että pilvipalvelimia ylläpitää luotettava ja suomalainen toimija.

Palveluna tarjottava dokumentinhallinta helpottaa hankintapäätöksen tekemistä. “Asiakkaamme ovat selvästi huomanneet, että tietoturva, käytettävyys ja tekniset ratkaisut ovat pilvessä kunnossa. Avaimet käteen -ratkaisu vähentää yritysten IT-resurssien tarvetta, pienentää ylläpidon kustannuksia ja mahdollistaa omien resurssien panostamisen kehitystyöhön rutiininomaisen ylläpidon sijaan”, Andersson kertoo.

Myös tulostuspalvelimet siirtyvät pilveen

Tulostuspalvelimet ovat viimeisimpiä palvelimia, joita yrityksillä on edelleen omissa tiloissaan. Nyt myös ne ovat siirtymässä pilveen.

“Tulostuksen hallintaan ja turvatulostukseen tarvittavat ohjelmistot toimivat pilvessä aivan entiseen tapaan ja mahdollistavat sen, että yritykset voivat luopua myös omien tulostuspalvelinten ylläpidosta. Erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille pilvipohjainen ratkaisu on jo varteenotettava vaihtoehto, Andersson kertoo.

Office Innovationsin pilvessä toimiva tulostuspalvelin kehittyy jatkuvasti ja siihen tulee uusia ominaisuuksia. “Jatkuva kehitystyö tuo uusia ominaisuuksia virtuaalisiin tulostuspalvelimiin ja pitää ne ajan tasalla niin ominaisuuksien kuin tietoturvan kannalta”, Andersson kertoo.

Kaikki mikä on järkevää pilveistää, laitetaan nyt pilveen -strategia toimii tässäkin.

Elisan hybridipilvi- ja kapasiteettipalvelut

Lue myös

Pilvi kuuluu kaikille – 7 faktaa pilvipalvelun parhaista puolista

IT-ulkoistuksen suunnitteluun ja sopimuksiin kannattaa panostaa

Pilvisiirtymä tarvitsee strategian

Kustannustehokas pilvisiirtymä perustuu hyvään kokonaiskuvaan