Selkeää apua senioreille tabletin muodossa

Lukuaika 2 min

Paula Risikko kokeili Elisa Senioriapua yhdessä iäkkään äitinsä kanssa. Äiti ja tytär ovat tykästyneet etenkin palvelun monipuolisuuteen ja helppokäyttöisyyteen.

Elisa Senioriapu on tulevaisuutta. Juuri tällaista palvelua olen toivonut”, kansanedustaja Paula Risikko sanoo.

Risikko kiinnostui Senioriapu-tabletista kuullessaan Elisa Monipalvelujärjestelmän erinomaisista käyttökokemuksista Uudessa lastensairaalassa. Samanaikaisesti koronaepidemia alkoi levitä, ja yli 70-vuotiaat velvoitettiin pysymään mahdollisuuksien mukaan erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa.

”Riskiryhmäläisten pitää nyt todella noudattaa näitä suosituksia. Toisaalta heidän tulee kuitenkin saada apua ja yhteys omaisiin. Minulla raksutti heti, että Elisa Senioriapu on mainio keino yhteydenpitoon, ja halusin kokeilla sitä meidän äiteen kanssa”, Risikko kertoo.

Videoyhteys tuo lisäarvoa

Elisa Senioriapu on helppokäyttöinen tabletti, johon voi liittää seniorin tarvitsemia kontakteja niin sosiaalisen kanssakäymisen, avunsaamisen kuin oman ajankulun edistämiseksi. Risikko omaa taustaa vanhusten hoitotyössä, joten osin siitäkin johtuen häneltä on usein kyselty, eikö olisi helppoa laitetta yhteydenpitoon ikäihmisten kanssa. Tableteissa ja älypuhelimissa kun saattaa olla sama logiikka kuin tiekoneessa, jota monet seniorit eivät ole kuuna päivänä käyttäneet.

”Elisa Senioriavussa on kaikki toivotut elementit helpossa muodossa, ja palvelu voidaan räätälöidä käyttäjän tarpeiden mukaan. Ajattelin, että hurraa, tässä se nyt on! Myös äitini kommentoi, että tabletin käyttöä ei tarvitse jännittää, sillä se on niin selkeä.”

Risikko on äitinsä kanssa toki myös puhelimitse yhteydessä, mutta Senioriapu-tabletin kautta saa tärkeän näköhavainnon.

”Puhelimessa voi aina sanoa, että hyvin täällä menee, mutta kuva voi kertoa muuta.”

Videoyhteyden kautta omainen tulee ikään kuin lähemmäs. Risikko uskoo, että myös äiti on nauttinut kuvayhteydestä.

”Siinä on jotain uutta, mitä hänellä ei ole aikaisemmin ollut. Myös lapsenlapsen kanssa on kiva jutella kasvotusten.”

Hyvä ja hyödyllinen lahjaidea

Risikon äiti on hyvinvoiva seniori, jolla ei ole kotisairaanhoidon tarpeita. Äiti hoitaa myös kauppareissut itse, joten hän on käyttänyt tablettia eritoten yhteydenpitoon ja uutisten seuraamiseen.

”Tabletissa on valtavasti mahdollisuuksia, jos äidin kunto huononisi. Olemme ennakoineet tulevaa, ja opetelleet palvelun käyttöä jo ennen varsinaista tarvetta. Äiti pitää hyvänä myös sitä, että tabletti kulkee mukana toisin kuin hänen pöytäkoneensa”, Risikko kertoo.

Kansanedustaja on ajatellut ennakoinnissa myös itseään.

”Olen tyytyväinen, että olen törmännyt tällaiseen palveluun. Jos olemme onnekkaita, meistä kaikista tulee vanhoja. Nyt tarvitsen palvelua äitini kanssa, mutta ennen pitkää olen itsekin seniori.”

Omien hyvien kokemustensa perusteella Risikko suosittelee Elisa Senioriapua vilpittömästi.

”Olen sanonut Eduskunnassakin, että tässä on hyvä lahjaidea äitienpäiväksi tai syntymäpäiväksi.”

Lue lisää Elisan seniorimonipalvelupäätelaitteesta ja  palvelun omilta sivuilta. Katso myös Elisan digihoivapalveluiden webinaaritallenne.

 

Kuva: Kalle Lehtinen