Vastaaja tuo mielenrauhaa – näin tärkeät puhelut hoituvat työssä ja vapaalla

Lukuaika 2 min

Miten varmistua, ettei yksikään tärkeä puhelu mene sivu suun? Toisiko mielenrauhaa se, että työstä poissaollessasi tiedät asiakkaan puhelun menevän luotetulle sijaisellesi – ja että elämäsi tärkeimpien henkilöiden, kuten perheenjäsenten puhelut vastaanotat sujuvasti niin lomalla kuin arkena?

Uudistunut Elisa Matkapuhelinvastaaja on monipuolinen vastaajapalvelu henkilökohtaiseen sekä yrityksen tavoitettavuuden hallintaan. Sitä voi verrata sähköpostin Out of Office –ominaisuuteen, mutta puhelussa.

Vastaaja helpottaa kaikkien käyttäjien arkea sekä vapaa-aikaa. Erityisen hyödyllinen vastaaja on pienille yrityksille, joille asiakaspuheluihin vastaaminen on ehdottoman tärkeää. Toisaalta vastaaja on oleellinen apu suurten yritysten työntekijöiden arkeen tai henkilökohtaiseen elämään.

Yksikään puhelu ei jää huomaamatta

“Kun vastaaja on käytössä, ei yksikään tärkeä puhelu, kuten asiakkaan tai kollegan puhelu voi mennä ohi. Jos puheluun ei vastaa, soittajalla on aina mahdollisuus jättää ääniviesti. Viestin voi kuunnella sitten kun ehtii ja soittaa takaisin. Tämä on perustoiminnallisuus, joka on ollut pitkään olemassa”, kertoo Elisan yritysasiakkaiden Business Manager Reetta Catherall.

Uudistuneessa Elisa Matkapuhelinvastaajassa on lisäksi kaksi uutta ominaisuutta.

Ilmoitus vastaamattomasta puhelusta

Ensimmäinen uusi ominaisuus on viesti vastaamattomasta puhelusta. Se auttaa tilanteissa, joissa käyttäjän puhelin on syystä tai toisesta suljettu tai hän on paikassa, jossa ei ole kuuluvuutta.

“Jos tällöin soittaa käyttäjälle, eikä jätä ääniviestiä, käyttäjää ei tietenkään saa kiinni eikä hän tiedä, että hänelle on yritetty soittaa.”

“Uudistuneessa vastaajassa tieto kulkee. Kun käyttäjä laittaa puhelimen päälle tai pääsee jälleen kuuluvuuden piiriin, hän saakin viestin, että tietystä numerosta on yritetty soittaa. Aikaisemmin käyttäjä ei olisi edes tiennyt, että häntä on yritetty tavoitella”, Catherall sanoo.

Toiminto voi olla oleellinen yrittäjälle, joka työskentelee osan päivää sijainnissa, jossa ei ole kuuluvuutta. Joskus voi akkukin loppua, tai jos työssään matkustaa paljon esimerkiksi lentokoneessa tai junassa, ei tavoitettavuudesta voi olla ihan varma.

Lomavastaaja

Toinen uudistus on lomavastaaja.

“Jos jää lomalle – tai viettää päivän koulutuksessa tai sairaslomalla – voi laittaa päälle lomavastaajan. Ominaisuutta voi hyödyntää myös illalla, kun lähtee pois töistä, mikäli ei halua työasioiden seuraavan mukana”, Catherall kuvailee.

Lomavastaajan voi ottaa pois päältä halutessaan milloin vain tai asettaa sen päättymään haluamaansa ajankohtaan. Yrittäjä voi hyödyntää lomavastaajaa lyhyempienkin poissaolojen kuten lounaan aikana tai jos ei työskennellessään voi vastata puhelimeen.

Itselleen voi määritellä sijaisen, jolle puhelut siirtyvät palvelun ollessa aktiviinen. Soittaja voi palveluvalikossa valita, haluaako puhelun yhdistettävän sijaiselle, jättää tavoittelemalleen henkilölle ääniviestin vai sittenkin yrittää vielä tavoittaa henkilöä puhelulla.

“Tällainen tilanne voisi olla kyseessä silloin, kun esimerkiksi lääkäri, tai joku muu tärkeä kontakti haluaa tavoittaa oikean henkilön”, Catherall muistuttaa.

VIP-lista tärkeimpiä varten

Palvelun parhaita ominaisuuksia on lomavastaajan VIP-lista, jonne voi lisätä omia tärkeimpiä kontaktejaan, kuten perheenjäseniä tai kontakteja yrityksessä. VIP-listalle määriteltyjen henkilöiden puheluita voi vastaanottaa myös loman aikana.

“Jos esimerkiksi VIP-listalle lisätty lapsi soittaa, hän ei päädy valikkoon valitsemaan toimintoja, vaan soitto yhdistyy normaalisti suoraan tavoitellulle henkilölle. Poissaolojen aikana voit päättää, ketkä kontakteistasi saavat sinut suoraan kiinni ja keiden soitot yhdistyvät valikkoon”, Catherall kertoo.

Miten saan vastaajan käyttööni?

Matkapuhelinvastaajan saa helposti käyttöön yritysasiakkaiden OmaElisasta.

Lue myös:

Elisa Turbonappi – käytä huippunopeuksia silloin kun niitä eniten tarvitset

Yrittäjän paikkariippumaton työ – vinkit, joilla onnistut

Reissunetti-palvelu pitää puhelinlaskun kurissa

Applen ekosysteemi helpottaa yrittäjän arkea