Yrittäjän paikkariippumaton työ – vinkit, joilla onnistut

Lukuaika 2 min

Paikkariippumaton työ on monelle yrittäjälle jo arkipäivää. Työtä on mahdollista tehdä missä ja milloin se parhaiten onnistuu. Mitä yrittäjän kannattaa huomioida menestyksen maksimoimiseksi? Lue vinkit yrittäjän paikkariippumattomaan työhön.

Yhteydet kuntoon

Yrittäjän sujuva työ lähtee sujuvista yhteyksistä. Olipa oma työpiste missä tahansa, kannattaa työntekoa varten olla riittävän hyvä netti. Tökkivästä netistä kun ei paljon iloa ole.

“Hyvillä yhteyksillä voi varmistaa, että työskentely on aina yhtä vaivatonta missä ikinä onkaan. Netin on toimittava niin työpaikalla, kotona kuin tien päälläkin”, sanoo Noora Lainio, Elisan yritysasiakkaiden VP, Customer Experience and Growth.

Tavoitettavuus

Etenkin pienyrittäjille jokainen asiakaskontakti on todella tärkeä ja tavoitettavissa oleminen on oleellista. Omien yhteystietojen kannattaa löytyä asiakaskunnalle ammattimaisesti kerrottuna.

Asiakkaan yhteydenottoon pitäisi pystyä reagoimaan ja myöhemmin vastaamaan.

“Jos saat esimerkiksi puhelinsoiton, etkä juuri sillä hetkellä pysty vastaamaan, on tärkeää että sinulla on tieto asiasta ja palaat asiaan. Jos kyse on muutaman hengen yrityksestä, on hyvä huolehtia ketjutuksesta. Eli jos et itse vastaa, niin joku työntekijöistäsi vastaa. Kannattaa huomioida ratkaisut, joilla on tavoitettavissa ja että joka ikinen asiakas tulee palvelluksi fiksusti”, Lainio muistuttaa.

Henkistä hyvinvointia ajatellen on kuitenkin tärkeää olla välillä myös tavoittamattomissa.

“On hyvä muistaa työn ja vapaa-ajan balanssi. Palveluiden avulla tämänkin voi ottaa haltuun. Asiakkaille voi ilmoittaa, että illalla klo 18 jälkeen voi kyllä soittaa, mutta tästä jää viesti, ja asiaan palataan heti seuraavana aamuna.”

Digitaaliset työvälineet

Yrittäjän kannattaa huolehtia, että oma tekeminen näyttää sidosryhmille ammattimaiselta.

Vaikka omia työntekijöitä ei olisi paljon, moni yrittäjä työskentelee kuitenkin verkostonsa kanssa yhä enemmän. Arjen sujuvoittamiseen löytyykin paljon ajantasaisia digitaalisia työvälineitä ja toimintatapoja.

Modernit yhteistyötilat mahdollistavat tehokkaan viestimisen, kuten hyvännäköisten materiaalien jakamisen ja laadukkaiden videopalaverien pitämisen.

“Suurempien yritysten käyttämät ratkaisut ovat hyvin saavutettavia jo pienemmillekin yrityksille. Järkevillä välineillä yrittäjä saa itsekin työhön hyvän hallinnan ja luotua laadukasta mielikuvaa yhteistyökumppaneille sekä asiakkaille”, Lainio tiivistää.

Tietoturva

Digitaalisessa maailmassa tietoturvasta huolehtiminen on tietenkin kaiken a ja o, Noora Lainio muistuttaa. Päätelaitteiden tietoturvaratkaisujen sekä netin turvaamisen lisäksi kannattaa päätelaitteet vaihtaa säännöllisesti.

“Vanhat päivittymättömät laitteet ovat suuri tietoturvariski ja niihin voi jäädä uudet tietoturvapäivitykset saamatta. On riskinä, että joku pääsee väliin tekemään hyökkäyksen tai joudutaan spämmin kohteeksi”, Lainio sanoo.

Oman yrityksen tietoturvaa voi siis kohentaa merkittävästi tietoturvapalveluilla sekä ajantasaisilla laitteilla.

“Nykyään on olemassa hyvin fiksuja ja helppoja ratkaisuja sekä laitteiden vaihtamiseen että kapasiteettiin, nämä kannattaa siis ottaa haltuun.”

Pysy ajan hermolla

Maailman muuttuessa vauhdilla yrittäjän on hyvä olla ajan tasalla ja perillä tärkeimmästä kehityksestä. Nopeissa muutoksissa voi kaivata apua. Elisan asiantuntijat ovatkin valmiina auttamaan kaikenlaisissa kysymyksissä.

“Meidän ihmisemme ovat asiantuntijoita ja he ovat yhteydessä säännöllisesti asiakkaisiimme. Asiantuntijoiltamme saa kysyä kaikkea, mikä vain mietityttää”, Lainio kertoo.

“Elisa on yrittäjän digikumppani. Tarjoamme esimerkiksi koulutuksia, jotka ovat sopivat juuri tähän ajan hetkeen ja joilla pääsee mukaan siihen, mistä markkinassa juuri nyt puhutaan. Practical AI –kurssi on tästä hyvä esimerkki”, Lainio kertoo.

Elisa palvelee yrittäjiä Suomen jokaisessa myymälässä, myyntilinjallamme sekä verkossa Yritysten OmaElisassa. Lisäksi ketterä Elisa Yritysguru auttaa yrittäjää esimerkiksi IT-haasteissa.

Tiedätkö oman yhteyshenkilösi? Sen voit tarkistaa Myymälät-sivultamme.

Elisan kokeneet asiantuntijat varmistavat, että organisaatiosi saa tarpeitasi vastaavat digitaalisen työpaikan ratkaisut. Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme kertovat lisää!

 

Lue myös:

Puhelimen osto yritykselle – mitkä asiat kannattaa huomioida verotuksen näkökulmasta

Mitä 3G-verkon poistuminen tarkoittaa yrityksille?

Applen ekosysteemi helpottaa yrittäjän arkea

Yrittäjä, näin suojaudut tietoturvauhkilta