Vertailu: Mikä langaton maksupääte sopii parhaiten juuri sinulle?

Lukuaika 3 min

Kokeilimme ja vertailimme kolmea erilaista SumUpin kevyttä ja edullista langatonta maksupäätettä. Lue, mikä niistä sopisi parhaiten juuri sinun liiketoimintaasi.

Jo yli kolme miljoonaa yrittäjää vastaanottaa korttimaksuja SumUpin langattomilla maksupäätteillä. Esimerkiksi Lontoon kuuluilla markkinoilla, niin Camdenin kuin Spitalfieldsinkin markkinapaikoilla, SumUpin kortinlukijat ovat silminnähden yleisin tapa vastaanottaa maksuja.

SumUpin langattomat kevyet maksupäätteet onkin suunnattu erityisesti kausiluonteista myyntiä tekevään liiketoimintaan, kuten jäätelö- ja katuruokakioskeille, pienille kahviloille, torimyyjille, käsityöläisille ja pop up -tapahtumiin sekä sellaisille yrittäjille, joilla ei ole kiinteää toimipistettä.

Vaan mikä SumUpin maksupääte sopii parhaiten millaiseen yrittämiseen. Kokeilimme ja vertailimme kolmea erilaista SumUpin langatonta kortinlukijaa. Kaikki kolme maksupäätettä sisältävät samat keskeiset kortinlukijan ominaisuudet ja hyväksyvät kaikki yleisimmät kortit ja maksutavat, siru- ja lähimaksut sekä Google Payn ja Apple Payn lähimaksut.

SumUp-kauppiastili syntyy parissa minuutissa

SumUpin maksupäätteiden käyttöönotto alkaa maksuttoman SumUp-kauppiastilin luomisella joko verkossa tai SumUpin mobiilisovelluksessa. SumUp-tilin perustaminen sujuu parissa minuutissa täyttämällä oman yrityksen tiedot ja tilinumeron, oli kyseessä sitten toiminimi tai osakeyhtiö.

Kun SumUp-tili on luotu, maksupääte otetaan käyttöön kirjautumalla sisään omalla sähköpostilla ja salasanalla. Yhden euron testimaksun jälkeen maksupääte on valmis ottamaan vastaan korttimaksuja ja lähimaksuja. Kokeilumme perusteella yrittäjä pystyy vastaanottamaan SumUpin avulla korttimaksuja muutamassa minuutissa.

Nopeus, helppous ja edullisuus pohjautuu SumUpin toimintamalliin, jossa yrittäjältä ei vaadita sitovia sopimuksia eikä kuukausimaksuja. Yrittäjä maksaa ainoastaan 1,49 prosentin välityspalkkion jokaista maksutapahtumaa kohden.

SumUp Solo: Täysin itsenäisesti toimiva kortinlukija

Sum Up Solo -maksupääte ja tulostin

SumUpin uusin langaton maksupääte, SumUp Solo sopii helppokäyttöisenä niin liikkuvalle yrittäjälle, käsityöläiselle kuin torimyyjälle. Taskukokoinen ja muotoilustaan palkittu Solo toimii ison kosketusnäyttönsä avulla täysin itsenäisesti ilman mobiilisovellusta.

Yrittäjä näppäilee veloitettavan summan maksun ja valinnaisesti maksutapahtuman kuvauksen laitteeseen, ja ojentaa maksupäätteen asiakkaalle, joka maksaa lähimaksulla tai sirukortilla veloitettavan summan. Maksutapahtuman jälkeen fyysinen kuitti tulostuu näppärästi suoraan laitteesta.

Solo toimii langattomasti joko wifi-verkon tai maksuttoman, sisäänrakennetun sim-kortin data-yhteyden avulla. Solon kuittitulostin toimii latausasemana, jonka avulla maksupäätteen voi pitää pysyvästi esimerkiksi myyntipöydän kulmalla.

SumUp Air: Mobiililaitteen kanssa toimiva kortinlukija

SumUp Air -langaton kortinlukija

SumUp Air puolestaan on SumUpin edullisin maksupääte, joka vaatii toimiakseen bluetooth-yhteyden älypuhelimessa tai tabletissa olevaan SumUp-sovellukseen. Se sopii hyvin niin satunnaiseen torikauppaan kuin pieneen kahvilaankin. Esimerkiksi kahvilassa yrittäjä pystyy tabletin ja SumUp-sovelluksen avulla hallitsemaan pientä tuotevalikoimaa ja veloittamaan myymänsä tuotteet SumUp Airin avulla.

Vaikka SumUp Airissa on pitkäkestoinen, koko päivän ajan ja yli 500 maksutapahtumaa kestävä akku, sen kaveriksi on suositeltavaa hankkia latausasema, joka pitää maksupäätteen koko ajan virrassa.

SumUp Airin ja Solon keskeinen ero on siinä, että Solo toimii itsenäisesti mutta Air vaatii mobiililaitteen ja SumUp-sovelluksen toimiakseen kortinlukijana. Yrittäjän kannattaakin miettiä, haluaako tai tarvitseeko hän itsenäisen  maksupäätteen vai mobiilisovelluksen kanssa käytettävän maksupäätteen.

SumUp-langaton kortinlukija ja kuittitulostin: Maksupääte ja kuittitulostin samassa laitteessa

SumUp-langaton kortinlukija ja kuittitulostin

Kolmas SumUpin langaton kortinlukija on muotoilun perusteella perinteisempi ja isokokoisempi maksupääte kuin modernit kumppaninsa Solo ja Air.

Langattoman kortinlukijan erikoisuus on sen latausaseman sisäänrakennettu kuittitulostin. Siten se sopii sellaisille yrittäjille, jotka haluavat tarjota asiakkailleen paperisen kuitin. Jos paperisille kuiteille ei ole tarvetta, kannattaa mieluummin harkita nykyaikaisempia ja pienikokoisempia Solo- tai Air-malleja.

SumUp-langaton kortinlukija ja kuittitulostin toimii Solon tavoin itsenäisenä kortinlukijana ilman, että sitä tarvitsee yhdistää älypuhelimeen tai tablettiin. Laitetta voi käyttää langattomasti joko wifi-verkon tai maksuttoman, sisäänrakennetun sim-kortin datayhteyden avulla.

Mukana tulee mahdollisuus ilmaiseen verkkokauppaan

Briteissä vuonna 2012 perustettu SumUp tarjoaa kortinlukijoiden käyttäjille kätevän verkkopalvelun pienen yrityksen maksutapahtumien ja tilitysten hallintaan ja raportteihin. Verkkopalvelun kautta voi myös lähettää laskuja ja maksulinkkejä, jolloin verkkomaksuja voi vastaanottaa myös ilman kortinlukijaa.

Verkkopalvelussa on mahdollista luoda myytävien tuotteiden nimikkeiden kirjasto, mikä nopeuttaa ja helpottaa myymistä. Luodut tuotteet näkyvät kuvineen SumUp-sovelluksen kassanäytöllä, jossa niitä voi klikata maksuprosessin nopeuttamiseksi.

Verkkopalvelussa yrittäjä voi myös perustaa kevyen verkkokaupan ilman mitään lisäkustannuksia, jolloin verkkopalvelussa luotuja tuotenimikkeitä voi myydä myös verkossa.

Kiinnostuitko SumUp-maksupäätteistä? Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa SumUp Solo -maksupääte ja tulostin yritykselle >
Tilaa SumUp Air yritykselle >
Tilaa SumUp-langaton kortinlukija ja kuittitulostin yritykselle >