Koulutus: IP Multicast

IP Multicast eli ryhmälähetys on tekniikka, jolla lähetettävää dataa voidaan toimittaa tehokkaasti vastaanottajille.

Operaattori- ja yritysverkoissa tekniikka on käytössä liikkuvan kuvan välityksessä ja pienemmissä verkoissa multicast-tekniikkaa hyödynnetään esim. pörssien kaupantekojärjestelmissä tai säätietojen välittämiseen lennonsuunnittelussa.

Kesto: 2 päivää

Ajankohta: Toivo ajankohtaa

Hinta: 1900 €

ilmoittaudu

Koulutuksen tarkemmat tiedot

Yleiskuvaus

Kurssin tavoitteena on tarkastella IP multicast –tekniikkaa kokonaisuutena käyden läpi sen kaksi toimintamallia: kaikkien lähteiden ja määritellyn lähteen ryhmälähetykset (ASM ja SSM). Kurssin sisältöön kuuluvat kaikki keskeiset mekanismit lähiverkoissa ja reitittävissä verkoissa. Lyhyesti tarkastellaan myös multicast-tekniikan käyttöä operaattoriverkkojen välillä sekä operaattoreiden palveluverkoissa (MPLS).

Kurssin keskeisenä tavoitteena on, että osallistujat pystyvät kurssin jälkeen itsenäisesti suunnittelemaan ja toteuttamaan IP multicast -tekniikan myös reitittävissä verkoissa.

Kurssityyppi: Luentoja, kirjallisia harjoituksia

Kurssikieli: Luennot suomeksi tai englanniksi, materiaali englanniksi

Kouluttaja

Mika Ilvesmäki

Kouluttava konsultti

CCNP Enterprise (R&S, Design), JNCIP-SP, JNCIS-DevOps, JNCDS-SP 

Käytännön ja teorian yhteen sitova kouluttaja. Ydinosaaminen: L2/L3 –tekniikat ja Cisco- ympäristöt.

Opiskelut: TkT

"Asiantuntevaa opetusta!" -kurssipalaute

"Suuri kiitos Mikalle tästä hyödyllisestä tietoiskusta!" -kurssipalaute

Agenda

 • L2-verkkojen perusteet yritysverkoissa

  Tämän kurssin tarkoituksena on tutustuttaa kuulijansa nykyaikaisen lähiverkon rakenteeseen, tekniikoihin, sovelluksiin, mekanismeihin, laitteisiin ja oheisjärjestelmiin. Kurssilla tarkastellaan edellämainittuja asioita laajasti ja käytännönläheisesti. Lisäksi kurssilla tutustutaan IPv6-tekniikkaan ja sen käyttöön siinä laajuudessa kuin se on tarpeellista lähiverkoissa.

 • Yritysverkkojen suunnittelu

  Kurssilla opetellaan hahmottamaan yritysverkon eri osasia (LAN, DC, L3, WAN, WLAN, Multicast, Verkonhallinta) ja pohditaan miten verkonsuunnittelua pitäisi lähestyä, jotta saadaan aikaiseksi liiketoimintaa tukevia, skaalautuvia ja vikasietoisia verkkoja. Kurssilla läpikäytäviä ajatusmalleja voi ryhtyä soveltamaan samantien ja ne soveltuvat mainiosti myös olemassaolevien verkkojen kehittämistyöhön.

 • IPv6 -tekniikka reitittävissä verkoissa

  Tämän kurssin ajatuksena on tutustuttaa osallistujat IPv6-maailmaan reitittävissä verkoissa.

  Kurssin aikana käsitellään ja harjoitellaan tekniikoita, joita tarvitaan nimenomaan reitittävissä verkoissa. Lähiverkkojen osalta tarkastellaan perustoimintoja.

  Laajan teoriaosuuden lisäksi kurssilla tehdään runsaasti harjoituksia.