Koulutus: Yritysverkkojen suunnittelu

Yritysverkkojen suunnittelu -kurssilla opetellaan hahmottamaan yritysverkon eri osasia (LAN, DC, L3, WAN, WLAN, Multicast, Verkonhallinta) ja pohditaan miten verkonsuunnittelua pitäisi lähestyä, jotta saadaan aikaiseksi liiketoimintaa tukevia, skaalautuvia ja vikasietoisia verkkoja.

Kurssilla läpikäytäviä ajatusmalleja voi ryhtyä soveltamaan saman tien ja ne soveltuvat mainiosti myös olemassa olevien verkkojen kehittämistyöhön.

Kesto: 2 päivää

Ajankohta : 12.-13.9.2024, Helsinki / Online

Hinta: 1900 €

ilmoittaudu

Koulutuksen tarkemmat tiedot

Yleiskuvaus

"Normaalisti verkonsuunnittelu -kursseilla keskitytään erilaisiin tekniikoihin ja miten niillä rakennetaan verkkoja. Tämä kurssi on erilainen. Sellaisen kurssi, että kun asiakas tulee kysymään, että millainen verkko meillä pitäisi olla, niin ensimmäiset vastaukset eivät heti sisällä vendoreiden "takuuratkaisuja, joissa viiveet ovat nollassa ja kaistanleveyttä on äärettömästi käytössä".

Nyt kuunnellaan asiakasta, kysellään vähän, että mitä ne tarpeet on tai missä tekee tällä hetkellä tiukkaa ja sitten ryhdytään pohtimaan erilaisten ratkaisujen ominaisuuksia ja kuinka ne sopivat asiakkaan liiketoimintaa tukemaan. Kurssilla opitut asiat ovat ikuisia, vaikka teknologiat kehittyisivät ja muuttuisivat"

Mika Ilvesmäki

Koulutus soveltuu kaikille, mutta perustietämys yritysverkon rakenteista ja/tai teknisestä osaamisesta ei ole haittaa. Materiaalia on yli kurssin keston, joten kurssin alussa valitaan läpikäytävät asiat yhdessä kurssille osallistuvien kanssa.

Koulutus pidetään suomeksi tai englanniksi, kurssimateriaalit englanniksi.

Kouluttaja

Mika Ilvesmäki

Kouluttava konsultti

CCNP Enterprise (R&S, Design), JNCIP-SP, JNCIS-DevOps, JNCDS-SP

Käytännön ja teorian yhteen sitova kouluttaja. Ydinosaaminen: L2/L3 –tekniikat ja Cisco- ympäristöt.

Opiskelut: TkT

"Mikalle suuri kiitos kurssista ja aiheen pitäminen mielenkiintoisena molemmat päivät." -kurssipalaute

"Jälleen taattua ilvesmäen laatua, ehdottomasti firman parhaimpia kouluttajia!" -kurssipalaute

Tutustu myös kurssin videoesittelyyn

 • TCP -protokollan toiminnan analyysi

  Kurssin tarkoituksena on käydä läpi TCP-protokollan toimintaa, TCP:n ruuhkanhallinnan ominaisuuksia, toimintaa ja ruuhkanhallinnan tarkkailuun liittyviä tekniikoita. Kurssi sisältää teoriaosuuden lisäksi pakettikaappausten analysointiharjoituksia, joiden avulla osallistujat oppivat TCP-yhteyksien vuon- ja ruuhkanhallinnan analysoinnin perusasioita.

 • Verkonhallinnan suunnitelu

  Kurssin tarkoituksena on hahmottaa hallintaverkon oleelliset osat ja ominaisuudet sekä tutustua käytössä oleviin tekniikoihin sekä parantaa ymmärrystä verkonhallinnan eri mahdollisuuksista ja tekniikoista . Kurssi ei ota kantaa erilaisiin verkonhallinnan ohjelmistojen paremmuuteen tai vertaile niitä, mutta antaa työkalut hahmottaa tällaisille ohjelmistoille asetettavista vaatimuksista.

 • Kytkinverkkojen perusteet yritysverkoissa

  Lähiverkko muodostaa yrityksen kuin yrityksen toiminnan kulmakiven. Pitkästä käytöstään huolimatta lähiverkon tekniikat ovat koko ajan liikkeessä yhä monipuolisempaan ja liiketoimintaa edesauttavaan suuntaan.

  Jos tietotekniikka muodostaa strategisen kilpailuedun (kun se on loistavasti hoidettu) tai haitan (kun se on huonosti hoidettu), niin on tärkeää, että tekniikan moottori on hyvässä kunnossa.