Nykyaikana jokainen yritys on digitaalinen yritys. Niin syvälle tietotekniikan käyttäminen kaikissa avainprosesseissa on työntynyt vuosien varrella.
Ilman tietotekniikkaa mikään ei toimi - asiakkaita ei pystytä palvelemaan, tavarat eivät valmistu, eikä edes kahviautomaatti (yleensä) toimi.
Digitaalisen yrityksen perustaksi tarvitaan varsin mittava infrastruktuuri, joka muodostuu useista eri teknologia-alueista kuten lähiverkosta, laajaverkosta, konesalista, pilviympäristöistä, tietoturvasta ja langattomuudesta.
Kesto: 3 päivää
Ajankohta : 15.-17.1.2025, Helsinki / Online
Ajankohta : 31.3.-2.4.2025, Helsinki / Online
Hinta: 2850€
Koulutuksen tarkemmat tiedot
Yleiskuvaus
Tietoverkkotekniikoiden perusteet - koulutuksen tavoitteena on johdattaa osallistuja nykyaikaisen digitaalisen yrityksen infrastruktuurin saloihin. Kurssi sopii niin vasta-alkajalle kuin pidempäänkin mukana olleille kertauksen ja päivityksen näkökulmasta. Kurssi sisältää rautaisannoksen perusasioiden toiminnasta OSI-mallia unohtamatta ja sen pohjalta kurkottaa moderneimpiin teknologioihin, kuten ohjelmisto-ohjattavuuteen lähi-, laaja- ja konesaliverkoissa ja tietoturvan uusimpiin pilvimalleihin.
Kurssin kohderyhmä: Operaattoreiden koko henkilöstö, integraattoreiden koko henkilöstö, yritysten tietohallintohenkilöstö, yritysten taloushallinto.
Kurssityyppi: Luentoja ja demoja
Kurssikieli: Luennot suomeksi, materiaali englanniksi
Kouluttaja
Matti Antila
Tekninen konsultti
Agenda
IP- ja LAN -verkkojen perusteet
Kurssin tavoitteena on, että kurssilainen ymmärtää ja pystyy kuvailemaan nykyaikaisen tietoliikenneverkon erilaisia osia ja osa-alueita ja niiden tehtäviä sekä keskinäisiä riippuvuussuhteita.
Johdanto kyberuhkien torjuntaan
Kurssilla keskitytään IT-järjestelmien kyber- ja tietoturvauhkiin käytännönläheisesti. Kurssin tarkoituksena on antaa opiskelijalle hyvät tiedot nykyaikaisen kybertietoturvan perusteista.
Pilvipalveluiden perusteet
Kurssin tavoitteena on tutustuttaa osallistuja erilaisiin pilvipalveluihin esim. Amazon AWS ja Microsoft Azure, sekä antaa ymmärrystä pilvipalveluiden arkkitehtuuriin, termistöön ja käyttöönotossa huomioitaviin asioihin.