ADSL/VDSL-modeemi Zyxel DX3300-TO
Zyxel DX3300 ADSL/VDSL -modeemin peruskäyttöön liittyvät ohjeet. Zyxel DX3300 -modeemi on käytössä Elisa Netti Lite ADSL-, VDSL- ja Kuitu -liittymissä.
Zyxel DX3300 ADSL/VDSL -modeemin peruskäyttöön liittyvät ohjeet. Zyxel DX3300 -modeemi on käytössä Elisa Netti Lite ADSL-, VDSL- ja Kuitu -liittymissä.
Voit parantaa WLAN-verkon turvallisuutta vaihtamalla sen nimen ja salasanan säännöllisesti.
Muista juuri määrittämäsi uusi langattoman verkon nimi ja salasana. Sinua pyydetään antamaan tämä salasana, kun yhdistät langattomia laitteita, esimerkiksi tietokoneen, modeemin langattomaan verkkoon. Salasana annetaan vain ensimmäisellä yhdistämiskerralla.
Kaikki mahdolliset laitteen ohjelmistosta johtuvat virheet pyritään korjaamaan tulevissa ohjelmistopäivityksissä niin pian kuin mahdollista.
Mikäli ZyXEL DX3300 -modeemi toimii puutteellisesti, esimerkiksi yhteys pätkii tai ei muodostu ollenkaan, se kannattaa resetoida eli palauttaa tehdasasetuksille.
Suosittelemme tekemään resetoinnin aina myös ohjelmistopäivitysten jälkeen, jos modeemin toimivuudessa esiintyy ongelmia. Päivitysten yhteydessä laitteen muistiin voi jäädä muun muassa asetuksia edellisestä ohjelmistoversiosta, jotka pyyhkiytyvät muistista vasta resetoinnissa.
Tee resetointi painamalla modeemin takana olevaa reset-painiketta noin 10 sekuntia terävällä esineellä, kuten nuppineulalla tai suoraksi taitetulla klemmarilla. Voit käyttää myös teräväkärkistä kynää. Monesti kynänkärki on kuitenkin liian lyhyt ja/tai paksu, eikä se tällöin mahdu painamaan painiketta pohjaan asti, jolloin modeemi ei resetoidu.
ZyXEL DX3300 -modeemin WLAN-suojaus on oletuksena WPA-PSK2 mixed mode. Mikäli yhteys ei muodostu, muuta suojaus toiseksi, kuten esimerkiksi WPA TKIP - tai WPA2 AES only.
Jos WLAN-yhteys pätkii, yksi syy saattaa olla modeemin automaattinen WLAN-kanavan haku. Kaikki WLAN-verkkosovittimet eivät välttämättä osaa käsitellä toimintoa oikein. Voit korjata tästä johtuva ongelman vaihtamalla WLAN-kanava manuaalisesti johonkin kanavaan 1-11 välillä.
Jos WLAN-yhteys on hidas, yksi syy voi olla tukossa oleva 2,4GHz langattoman verkon taajuusalue. Mikäli päätelaite tai langattoman verkon sovitin tukee 5GHz-taajuutta, kannattaa modeemi yhdistää tähän verkkoon.
Laite luo oletuksena kaksi langatonta (WLAN/WiFi) verkkoa jotka ovat salausavaimella suojattuja. Langattomien verkkojen tiedot löydät laitteen olevasta tarrasta. Langattoman verkon toiminnan parantamiseksi sijoita laite tilassa keskeiselle paikalle, pois muiden elektroniikkalaitteiden läheisyydestä. Älä aseta laitetta lattialle. Langattoman verkon toimivuuteen liittyviä ohjeita löydät ohjeesta WLAN-verkon ominaisuudet ja ongelmatilanteet.
Jos käytössäsi on useita langattomaan verkkoon liitettäviä laitteita samaan aikaan, on suositeltavaa yhdistää osa laitteista luomaan 2,4GHz:n langattomaan verkkoon ja osa 5GHz:n verkkoon.
Jos et ole vaihtanut verkon nimeä (SSID) ja salausavainta (WLAN Key), löydät ne laitteen pohjassa olevasta tarrasta. Lisätietoja langattomaan verkkoon yhdistämisestä eri laitteille löydät laitteesi käyttöoppaasta.