Katso ohjevideot suosituimmista käyttötapauksista:

Ohjeet Elisa Palvelupäätelaitteet -palvelun pääkäyttäjälle
Tältä sivulta löydät ohjeita Elisa Palvelupäätelaitteet -palvelun (EPP) pääkäyttäjälle.
Sisältö
Ohjeita Työntekijän OmaElisaan löydät täältä. Katso mm. sivuille lisätyt ohjevideot.
1. Elisa Palvelupäätelaite -palvelun käyttöönotto
Ennen Elisa Palvelupäätelaite -palvelun käyttöönottoa on tehtävä seuraavat päätökset:
Myös yrityksesi sisäiset ohjeet ja tiedotus on ratkaistava:
Voit myös hyödyntää valmista tiedotepohjaa henkilöstön tiedottamiseen.
2. Ohjevideot EPP-palvelun pääkäyttäjälle
3. Laitelistojen hallinta
1a. Laitevalikoiman luonti
1. Kirjaudu pääkäyttäjänä Yritysten OmaElisaan. (Huom. Ainoastaan pääkäyttäjät voivat luoda laitelistoja.)
2. Jos asiakkuuteesi kuuluu useampi yritys, joilla on eri y-tunnus, laitevalikoima luodaan toistaiseksi jokaiselle yritykselle erikseen. Yritys valitaan oikealla yläkulmassa olevasta OmaElisa -valikosta.
3. Laitevalikoima luodaan valikossa Omat ja yrityksen tiedot -> Laitelistat. Valitse sitten UUSI LAITELISTA.
4. Lisää laitelistalle tarvittavat tiedot:
a. Laitelistalle kuvaava nimi.
b. Valitse Tuotetyyppi: Kk-maksulliset laitteet, Elisa Palvelupäätelaitteet (oletusarvo), Kertamaksulliset laitteet
c. Valitse Sopimusaika: 12 kk, 24 kk (oletusarvo), 36 kk
d. Lisää yrityksen osuus laitteen kuukausimaksusta. Työntekijälle jää maksettavaksi yrityksen osuuden ylittävä kuukausimaksuosuus Oma Laitelaskulla. HUOM. Jos yrityksesi ei halua ottaa Oma Laitelaskua käyttöön, jätä kohta yrityksen osuus täyttämättä, tällöin kaikki laitteista muodostuvat kustannukset ohjautuvat yrityksellesi. Oma Laitelasku on käytettävissä vain Elisa Palvelupäätelaitteissa.
e. Valitse yrityksesi päätöksen mukaan Vahinkopalvelu ja/tai Laiterekisteröintiohjelma pakolliseksi, kun laitteita tilataan.
5. Valitse sitten SEURAAVA.
6. Lisää laitevalikoimaan laitteet ja lisätarvikkeet valitsemalla tuotteen kohdalla oleva valintaruutu. Huom. Kun lisäät laitelistalle tietyn laitemallin, valittavaksi tulevat kaikki Elisan tarjoamat värivaihtoehdot. Palvelupäätelaitteissa värivaihtoehdot ovat suppeammat kuin osto- ja kuukausimaksullisissa laitteissa. Huomioi lisäksi, että puhelimet ja lisälaitteet tulee olla samalla listalla, sillä työntekijä ei voi tilata tuotteita eri listoilta samalle tilaukselle.
Valitse sitten JATKA.
7. Saat yhteenvetonäkymän luomastasi laitelistasta kategorioittain jaoteltuna. Halutessaan listan tietoja voi vielä muokata, laitteita voi lisätä ja poistaa tai koko laitelistan voi poistaa.
8. Muista valita laitelistalle oletuslaskutustiedot (tai luo uudet) ennen kuin klikkaat JULKAISE. Laskutustiedot voi myös vaihtaa aina tilauskohtaisesti.
9. Valitse JULKAISE tai TALLENNA LUONNOS.
Huom. Voit luoda aluksi laitelistasta luonnoksen, jos haluat vielä tehdä mahdollisia muutoksia tai ottaa listan käyttöön myöhemmin. Luonnostilassa olevan laitelistan tila laitelistanäkymässä on Luonnos. Kun luonnos on valmis julkaistavaksi, avaa se ja valitse Julkaise.
1b. Laitevalikoiman luonti (video-ohje)
2. Laitevalikoiman muokkaaminen - lisää ja poista laitteita
1. Kirjaudu pääkäyttäjänä Yritysten OmaElisaan.
2. Laitelistat ovat valikossa Yrityksen tiedot -> Laitelistat.
3. Valitse muokattava laitelista.
4. Valitse LISÄÄ tai POISTA LAITTEITA.
5. Lisää laitevalikoimaan laitteet ja lisätarvikkeet valitsemalla tuotteen kohdalla oleva valintaruutu. Jos haluat poistaa laitteen valikoimasta poista valintaruudun valinta. Paina Tallenna.
6. Laitelistan tilaksi tulee Muokattu. Jos lista on valmis julkaistavaksi, voit klikata sen auki ja valita Julkaise. Listan tila muuttuu julkaistuksi ja se on heti käyttäjien käytettävissä. Kaikki tehdyt muutokset tulevat voimaan julkaisun jälkeen tehdyille tilauksille.
3. Laitelistatietojen muokkaaminen
Laitelistatietoja muokkaamalla voit esimerkiksi muuttaa yrityksen maksuosuutta EPP-laitteesta myös jälkikäteen. Huom. Muutokset eivät koske jo tilattuja laitteita.
1. Kirjaudu pääkäyttäjänä Yritysten OmaElisaan.
2. Laitelistat ovat valikossa Yrityksen tiedot -> Laitelistat.
3. Valitse muokattava laitelista.
4. Valitse Muokkaa tietoja.
5. Tee tarvittavat muutokset laitelistan tietoihin.
6. Valitse TALLENNA.
7. Laitelistan tilaksi tulee Muokattu. Jos lista on valmis julkaistavaksi, voit klikata sen auki ja valita Julkaise. Listan tila muuttuu julkaistuksi ja se on heti käyttäjien käytettävissä. Kaikki tehdyt muutokset tulevat voimaan julkaisun jälkeen tehdyille tilauksille.
4. Laitelistojen kopiointi
Voit kopioida olemassa olevaa laitelistaa joko yhtiön sisällä tai esimerkiksi tytäryhtiölle.
1. Valitse haluamasi laitelista ja klikkaa Kopioi. Muista valita kopioidessa yhtiö, jonka tilille lista tallennetaan.
2. Kopiosta muodostuu laitelistanäkymään Luonnos, jota voit muokata ja lopuksi tallentaa sekä julkaista.
5. Laitelistan poistaminen
1. Kirjaudu pääkäyttäjänä Yritysten OmaElisaan.
2. Laitelistat ovat valikossa Yrityksen tiedot -> Laitelistat.
3. Valitse muokattava laitelista.
4. Valitse Poista laitelista.
6. Laitelistanäkymän tilatiedot
Laitelistanäkymässä on kolme erilaista tilatietoa: Luonnos, Muokattu ja Julkaistu.
Listan tilaksi tulee luonnos, jos teet kokonaan uuden listan ja tallennat sen luonnokseksi. Luonnos ei näy Työntekijän OmaElisassa ennen kuin julkaiset sen.
Jos muokkaat olemassa olevaa laitelistaa ja tallennat sen ilman julkaisua, tulee sen tilaksi muokattu. Muokattu lista ei näy Työntekijän OmaElisassa ennen julkaisua. Voit myös kopioida olemassa olevan laitelistan ja käyttää sitä uuden listan pohjana. Kun lista on valmis, voit julkaista sen joko sellaisenaan tai aiemman listan tilalle. Muista tällöin poistaa jo julkaistu, korvattava lista. Huom. Kopioidun listan tilaksi tulee aina ensin luonnos.
Laitelistan tilana on julkaistu, jos se on julkaistu Työntekijän OmaElisaan työntekijöiden käytettäväksi.
VINKKI: Luo useampia laitelistoja eri sopimusehdoilla tai laitetyypeillä
Yleensä yksi laitelista riittää, mutta jos yritys haluaa työntekijöille tilattavaksi laitteita eri sopimuskausilla, täytyy jokaiselle sopimuskaudelle luoda oma listansa.
- Jos yritys haluaa esimerkiksi tarjota osalle työntekijöistä edullisempia laitteita ja osalle hiukan kalliimpia, voi nämä erotella eri laitelistoille ja ohjeistaa, miltä listalta kukin saa tilata.
- Listan voi myös luoda erikseen esimerkiksi puhelimille ja PC-laitteille, varsinkin jos puhelimet ja PC-laitteet ovat eri sopimuskausilla. Esim. puhelimet 24kk ja PC-laitteet 36kk.
VINKKI: Tilaa Fokuslaite-esitys ja saat ilmoituksen uusista EPP-listalle valittavista laitteista ja lisätarvikkeista
Löydät ajankohtaista tietoa Elisan yritysasiakkaiden valikoimasta täältä. Voit myös tilata ilmoituksen sivuston päivityksistä itsellesi lähettämällä sähköpostiosoitteesi osoitteeseen fokus.laitteet@elisa.fi.
4. Laitetilaukset
1. Laitetilauksen hyväksyminen
Työntekijän tekemälle tilaukselle tarvitaan aina hyväksyjä. Työntekijä valitsee hyväksyjän tilausvaiheessa. Palveluun ei voi määritellä työntekijäkohtaisesti hyväksyjää (esim. työntekijän esimies). Huom. Hyväksyjän on oltava samalla Y-tunnuksella työntekijän kanssa, jotta hän tulee näkyviin työntekijän hyväksyjälistalle
Katso alla oleva kuvaohje laitteiden hyväksymisestä. Hyväksyjä voi samalla muokata kustannuspaikkaa, henkilönumeroa ja laskutussopimusta.
Hyväksyjänä pääkäyttäjä:
Hyväksyjän näkymä Työntekijän OmaElisassa:
2. Laitteen tai lisätarvikkeen tilaaminen työntekijän puolesta
- Yrityksen pääkäyttäjä voi tilata työntekijän puolesta EPP-laitteen kirjautuneena Yritysten OmaElisaan.
- Pääkäyttäjän valikoima on laajempi kuin yritykselle luotu laitevalikoima.
- Toisen puolesta tilatulle laitteelle ei voi liittää Oma laitelaskua, joten jos valittu laite ylittää yrityksen asettaman Oma laitelaskurajan, yritys maksaa laitteen kokonaan. Oma laitelaskun luo aina työntekijä, koska hän tunnistautuu vahvasti ja häneltä tarkistetaan omat henkilökohtaiset luottotiedot.
3. Laitevaihto eli uuden laitteen tilaaminen sopimuskauden päätteeksi
- Käyttäjä saa sähköpostiviestillä ilmoituksen 2 viikkoa ennen sopimuskauden umpeutumista ja voi sen jälkeen itse tilata uuden laitteen Työntekijän OmaElisasta (jos se on otettu yrityksessä käyttöön).
- Työntekijän OmaElisassa uutta laitetta tilatessa työntekijä ottaa kantaa siihen, lunastaako vai palauttaako hän vanhan laitteen. Työntekijä näkee käyttöliittymässä verollisen lunastushinnan ja tekee tilauksen loppuun.
- Käyttäjän valitseman hyväksyjän tulee hyväksyä erikseen sekä laitevaihto että mahdollinen lunastus. Riippuen hyväksyjän käyttöoikeuksista, tämä tehdään joko pääkäyttäjän portaalista tai Työntekijän OmaElisasta.
- Jos työntekijä ei valitse vanhan laitteen lunastamista eikä palauttamista, uusi laite toimitetaan vanhan laitteen rinnalle. Vanha laite siirtyy sopimuskauden päätteeksi normaaliin tapaan jatkokaudelle ja mikäli sitä ei palauteta tai lunasteta jatkokauden (6 kk) aikana, siirtyy se yrityksen omaisuudeksi. Pääkäyttäjä voi seurata Jatkokaudella olevia laitteita Elisa Palvelupäätelaite -raportilta, mikä löytyy Omat ja yrityksen tiedot -osiosta.
4. Lataa raportti yrityksen laitteista
Pääkäyttäjänä voit ladata Yritysten OmaElisasta listan yrityksesi mobiililaitteista ja lisätarvikkeista.
1. Kirjaudu Yritysten OmaElisaan ja valitse oikean yläkulman valikosta Yrityksen tiedot.
2. Valitse Raportit.
3. Valitse Laitekauppa -otsikon alta Lataa rapotti.
5. Roolit ja käyttäjähallinta
1. Pääkäyttäjien luonti
- Pääkäyttäjänä voit lisätä uusia pääkäyttäjiä Yritysten OmaElisasta (OmaElisa Classic). OmaElisa pääkäyttäjät ovat automaattisesti Hyväksyjä -roolissa, kun kirjautuvat uuteen Yritysten OmaElisaan.
- Pääkäyttäjien määrää ei ole rajattu, mutta yleisesti pääkäyttäjien määrä ei ole kovin suuri. Käytännössä EPP-pääkäyttäjät ovat siis henkilöitä, joilla on yrityksen OmaElisa -tunnukset.
2. Hyväksyjien luonti
- Hyväksyjiä voi lisätä ilmoittamalla ne Yritysasiakaspalveluun. Sinun tulee ilmoittaa hyväksyjän etu- ja sukunimi, sähköposti, puhelinnumero ja Y-tunnus. Myös hyväksyjäroolin poisto ja muutokset hoituvat asiakaspalvelun kautta. Pääkäyttäjän OmaElisassa ei ole vielä näkymää hyväksyjärooleihin.
- Hyväksyjälle ei tule pääkäyttäjän oikeuksia vaan ainoastaan hyväksyjän rooli. OmaElisa pääkäyttäjät taas ovat automaattisesti Hyväksyjä -roolissa, kun kirjautuvat uuteen Yritysten OmaElisaan.
- Asiakaspalvelun tavoitat chatin kautta arkisin 8-16. Muina aikoina voit ottaa yhteyttä yrityksille.elisa.fi/yhteystiedot -sivun kautta.
3. Työntekijän kutsuminen Työntekijän OmaElisan laitekauppaan
- Työntekijää, jolla on jo Elisan matkapuhelinliittymä, ei tarvitse erikseen kutsua Työntekijän OmaElisaan.
- Jos yrityksessä on aloittamassa uusi työntekijä ja hän tarvitsee uuden mobiilipäätelaitteen ja lisätarvikkeet, voi hänet kutsua Työntekijän OmaElisaan jo ennen kuin hänellä on yrityksen työsuhdeliittymää tai yrityksen sähköpostitiliä. Toisella operaattorilla oleva puhelinliittymä ei ole este laitekaupan käyttämiselle. Katso ohje kutsumiseen alta.
- Huomaathan, että kutsulinkki tulee lähettää saman y-tunnuksen alta, jossa kutsuttava työntekijä työskentelee.
Näin lähetät kutsun yhdelle tai useammalle työntekijälle
1. Kirjaudu pääkäyttäjänä Yritysten OmaElisaan.
2. Työntekijä kutsutaan Työntekijän OmaElisaan valikosta Omat ja yrityksen tiedot -> Kutsut.
3. Valitse LÄHETÄ KUTSULINKKI.
4. Kirjoita kenttään työntekijän/työntekijöiden sähköpostiosoitteet tai lisää ne csv-tiedostona.
5. Valitse VAHVISTA.
6. Työntekijä saa sähköpostiinsa ilmoituksen, jossa hänet opastetaan Työntekijän OmaElisan laitekauppaan ja pyydetään rekisteröitymään tai kirjautumaan. Työntekijä tunnistetaan yrityksen työntekijäksi vain tämän kutsun saatuaan ja Kauppa -valikko on silloin työntekijän nähtävillä.
7. Kertakäyttöinen kutsulinkki on voimassa 14 päivää. Voit seurata lähetettyjen kutsujen statusta (aktiivinen/vanhentunut/käytetty) Kutsut Työntekijän OmaElisaan -näkymästä, ja tarvittaessa lähettää kutsulinkin työntekijälle uudelleen.
8. Jos työntekijällä on Elisan verkossa oleva työsuhdeliittymä, sen voi lisätä Työntekijän OmaElisaan, kun liittymä on aktiivinen valikossa Liittymäni -> LISÄÄ LIITTYMÄ.
9. Kun työntekijä saa käyttöönsä yrityksen sähköpostiosoitteen, hän voi muuttaa sen valikossa Omat tiedot.
4. Tiedotepohja henkilöstölle palvelun käyttöönottoa varten
Kun organisaatiosi ottaa EPP -palvelun käyttöön, saat apua henkilöstön tiedottamiseen alta löytyvästä tiedotepohjasta.
6. Laitesopimusten muutokset
1. Laitteen käyttäjänmuutos
EPP-laite on mahdollista siirtää toiselle työntekijälle esimerkiksi laitteen ensimmäisen käyttäjän työsuhteen päättyessä.
1. Kirjaudu pääkäyttäjänä Yritysten OmaElisaan.
2. Löydät yrityksen laitteet valikosta Tuotteeni ja palveluni -> Laitteet.
3. Valitse se laite, jonka tietoja haluat muuttaa.
4. Valitse KÄYTTÄJÄTIEDOT.
5. Valitse MUOKKAA.
6. Tee muutokset käyttäjätietoihin.
7. Valitse VAHVISTA.
Huom. Jos aiemmalla käyttäjällä on ollut käytössä Oma Laitelasku eli työntekijän osuus EPP-laitteen kustannuksesta, tulee se poistaa käytöstä ennen käyttäjänmuutosta. Oma Laitelaskun poiston voi pyytää pääkäyttäjä OmaElisan chat-palvelun kautta. Kun Oma Laitelasku -osuus poistetaan työntekijältä, siirtyy laitteen koko kustannus yritykselle.
2. Laitteen laskutussopimusmuutos
1. Kirjaudu pääkäyttäjänä Yritysten OmaElisaan.
2. Löydät yrityksen laitteet valikosta Tuotteeni ja palveluni -> Laitteet.
3. Valitse se laite, jonka tietoja haluat muuttaa.
4. Laskutussopimus otsikon alla näet laitteen tämän hetken laskutussopimuksen numeron (9-numeroinen). Valitse viereinen Vaihda -linkki
5. Valitse MUOKKAA.
6. Tee muutokset käyttäjätietoihin.
7. Valitse VAHVISTA.
3. Laitesopimuksen päättäminen
1. Kirjaudu pääkäyttäjänä Yritysten OmaElisaan.
2. Löydät yrityksen laitteet valikosta Tuotteeni ja palveluni -> Laitteet.
3. Valitse se laite, jonka sopimuksen haluat päättää.
4. Valitse PÄÄTÄ SOPIMUS ja seuraa näytöllä olevia ohjeita.
4. Yritys lunastaa laitteen
Pääkäyttäjänä teet laitteen lunastuksen Yritysten OmaElisassa Tuotteeni ja palveluni -valikosta "Laitteet":
- Hae laite esim. käyttäjän nimellä tai sarjanumerolla.
- Valinnan jälkeen avautuu laitteen tiedot.
- Valitse ”Laitteen lunastaminen”. Valinnan jälkeen näet laitteen lunastushinnan verottomana (alv 0 %).
- Valitse VAHVISTA.
- Saat vahvistusviestin sähköpostiin.
Lunastushinta
Voimassa oleva lunastushinta näkyy OmaElisa -portaaleissa sekä pääkäyttäjälle että työntekijälle. Lunastuskaava on palvelukuvauksessa.
5. Työntekijä lunastaa laitteen
- Työntekijä voi lunastaa laitteen sopimuskauden päätteeksi tai kesken sopimuskauden. Lunastettu laite veloitetaan kertaveloituksena.
- Jos työntekijällä ei ole Oma Laitelaskua käytössään, muodostetaan hänelle Oma Laitelasku lunastuksen yhteydessä Työntekijän OmaElisassa.
- Lisätarvikkeita ei voi lunastaa omaksi.
Lunastushinta
- Työntekijän näkee reaaliaikaisen lunastushinnan Työntekijän OmaElisasta "Laitteen lunastaminen" -valinnan jälkeen. Työntekijälle hinta on verollinen eli se, jonka hän näkee myös laskulla. Tästä summasta ei vähennetä enää yrityksen osuutta eikä siihen lisätä veroja.
Lunastusten hyväksyntä
Työntekijän tehdessä lunastuspyynnön, lunastuksesta lähtee hyväksyntäpyyntö. Lunastuspyynnön voi hyväksyä pääkäyttäjä tai hyväksyjälistalle nimetty henkilö, esimerkiksi esihenkilö. Hyväksyjä saa sähköpostissa linkin, jonka kautta pääsee suoraan oikealle hyväksyntäpyynnölle. Pyynnöt näkee myös Työntekijän OmaElisassa Tilaukset-osion Muutospyynnöt-välilehdellä. Pääkäyttäjä löytää kaikki lunastuspyynnöt Yritysten OmaElisan Tilaushistoria-osiosta.
6. Työntekijän työsuhteen päättyminen kesken sopimuskauden
Jos työsuhde päättyy kesken sopimuskauden ja työntekijä on maksanut osan laitteesta Oma Laitelaskulla, työntekijä velvoitetaan lunastamaan laite. Jos työnantaja irtisanoo työntekijän tai jos laite jostain muusta syystä jää yritykselle, siirtyvät laitteen kustannukset yrityksen maksettaviksi.
7. Ilmoita laite tuhoutuneeksi tai kadonneeksi
1. Kirjaudu pääkäyttäjänä Yritysten OmaElisaan.
2. Löydät yrityksen laitteet valikosta Tuotteeni ja palveluni -> Laitteet.
3. Valitse se laite, jonka haluat ilmoittaa tuhoutuneeksi tai kadonneeksi.
4. Valitse Hävinnyt tai tuhoutunut laite ja seuraa näytöllä olevia ohjeita.
7. Laitteiden huolto ja Vahinkopalvelu
1. Työntekijä tekee huoltopyynnön rikkoutuneelle laitteelle
1. Työntekijä näkee oman laitteensa kirjautuneena Työntekijän OmaElisaan valitsemalla etusivulta Laitteeni -valikon.
2. Valitaan laite, joka on rikkoutunut. Tämän jälkeen avautuu tarkempia tietoja laitteesta (tunnistenumero, palvelu, kuukausimaksun määrä).
3. Valitaan Tee tukipyyntö. Tämän jälkeen avautuu Huoltoilmoitus-sivu.
4. Työntekijä lukee huolellisesti lyhyet ohjeet, ennen kuin klikkaa SEURAAVA.
Jos yritys ei ole ottanut käyttöönsä Työntekijän OmaElisaa, voi työntekijä tehdä huoltopyynnön myös Yritysasiakkaiden Vikapalveluun p. 010 80 4400.
2. Pääkäyttäjä tekee huoltopyynnön rikkoutuneelle laitteelle
1. Yrityksen pääkäyttäjä näkee laitteet kirjautuneena osoitteessa https://yrityksille.elisa.fi/omaelisa/tuotteeni-ja-palveluni/laitteet.
2. Valitse laite, joka on rikkoutunut, ja näin avautuu tarkempia tietoja laitteesta (tunniste-numero, palvelu, kuukausimaksun määrä).
3. Valitse Tee tukipyyntö. Tämän jälkeen avautuu Huoltoilmoitus -sivu.
4. Lue huolellisesti lyhyet ohjeet, ennen kuin valitset SEURAAVA.
3. Tärkeää tietoa Vahinkopalvelusta
- Kun työntekijä tilaa laitteen Työntekijän OmaElisan kautta, tulee Vahinkopalvelu automaattisesti valitulle laitteelle, jos palvelu on valittu käyttöön koko laitelistalle. Alla näkymä laitelistalle aktivoidusta Vahinkopalvelusta.

- Pääkäyttäjä taas voi pääkäyttäjän OmaElisassa valita tilauskohtaisesti, tuleeko Vahinkopalvelu mukaan. Tällöin Vahinkopalvelun voi lisätä joko tuotesivulla tai ostoskorissa, kohdassa "Haluatko lisäturvan laitteellesi?" ja sieltä "Lue lisää". Alla kuva ostoskorista ja lisäturva-osiosta, missä Vahinkopalvelu on mahdollista lisätä laitteelle.

- Jotta vakuutus rikkoutumiselle on voimassa, tulee laite olla ympärisuojattu eli näyttö ja kuori on suojattava. Tarkempaa vaatimusta ei ole.
Hinnat
- Vahinkopalvelu Business Pro, joka on tarkoitettu alle 600 euroa maksaville laitteille, maksaa 1,80 €/laite/kk, omavastuu 30 €/vahinko.
- Business Premium 2,30 €/laite/kk, omavastuu 50 €/vahinko.
Jos käyttäjä on hankkinut kalliimman laitteen ja maksaa lisäosuuden itse, kuinka rikkoutumisesta tulevat kustannukset jakautuvat?
Työntekijä maksaa vain arvokkampien laitteiden ylimenevän kustannuksen tai laitteen lunastuksen, mikäli haluaa laitteen lunastaa. Yritys maksaa kaikki muut kustannukset.
8. Q&A
Löydät alta aihealueittain EPP-palvelusta useimmin kysytyt kysymykset sekä vastaukset niihin.
Laitelistat
Onko laitelistan/-listojen luominen pakollista?
- Ei, jos yritys ei halua ottaa käyttöönsä Oma Laitelaskua ja/tai Työntekijän OmaElisaa. Pääkäyttäjä voi tilata työntekijöille laitteita ja lisätarvikkeita ilman laitelistoja. Pääkäyttäjien tekemissä tilauksissa työntekijä ei voi osallistua laitteen kustannuksiin, eli työntekijä ei voi ottaa parempaa laitetta maksamalla siitä osan itse eikä lunastaa laitetta itselleen.
- Jos työntekijän halutaan itse tilaavan laitteensa, pitää laitelista(t) luoda pääkäyttäjän toimesta. Koko laitekauppa tulee työntekijälle näkyviin vasta, kun/jos laitelista(t) luodaan.
- Suosittelemme Työntekijän OmaElisan käyttöönottamista, jotta työntekijä voi nähdä tarjolla olevan laitevalikoiman. Hän voi tilata laitteensa, tehdä muutoksia ja huoltopyyntöjä sitä kautta. Lisäksi laitteen lunastus henkilölle itselleen tapahtuu Työntekijän OmaElisan kautta.
Täytyykö jokaiselle konserniyritykselle luoda omat laitelistat?
Voit kopioida olemassa olevan laitelistan toiselle hallitsemallesi yritykselle.
Jos joku tuote poistuu valikoimasta ja se on yrityksen laitelistalla, tuleeko siitä ilmoitus pääkäyttäjälle?
Ei tule ilmoitusta, mutta tuote poistuu automaattisesti laitelistalta, jos se on sinne valittuna.
Saako työntekijän näkymän luotua niin, että kaupassa näkyvät vain ne laitteet, jotka yritys maksaa kokonaan?
Kyllä, jos pääkäyttäjä ei määritä yrityksen osuutta laitelistaa/-listoja luodessaan. Tällöin myöskään työntekijä ei pysty tilaamaan laitetta, josta maksaisi itse jonkin osuuden kk-maksusta.
Onko laitelistalle pakko määrittää sopimuskauden kesto vai voiko tämän jättää käyttäjän valittavaksi?
Laitelistalle tulee aina määrittää sopimuskauden kesto. Työntekijä voi valita vain laitelistalle pääkäyttäjän määrittämän sopimuskauden keston. Pääkäyttäjä voi kuitenkin luoda yritykselle useampia laitelistoja eri pituisilla sopimuskausilla, jolloin käyttäjä voi valita laitteen haluamaltaan laitelistalta.
Roolit
Olen OmaElisa pääkäyttäjä. Miksi en pääse kirjautumaan Työntekijän OmaElisaan vaikka aiemmin olen päässyt?
Kirjaudu aina ulos pääkäyttäjän OmaElisasta ennen kuin kirjaudut Työntekijän OmaElisaan. Tarvittaessa ota yhteyttä Elisan yritysasiakaspalveluun pääkäyttäjän OmaElisa -chatin kautta.
Miksi kaikki OmaElisa pääkäyttäjämme eivät näy hyväksyjinä Työntekijän OmaElisassa?
Jotta OmaElisa pääkäyttäjä tulee näkyviin hyväksyjälistalle, tulee hänen kirjautua uuteen OmaElisaan. Jollei tästä ole apua, ota yhteys Elisan yritysasiakaspalveluun pääkäyttäjän OmaElisa chatin kautta.
Tilaaminen
Voiko käyttäjätiedossa muuttaa osoitteeksi sen mihin puhelin halutaan lähetettävän?
Kyllä. Tilauskohtaisesti osoitteen voi muuttaa esim. töihin tai kotiin.
Estääkö järjestelmä henkilöä tilaamasta useampia laitteita samalla kertaa?
- Laitteiden tilausmäärää ei voi rajata.
- Hyväksyjä voi hylätä tilauksen, jos tilaus sisältää esim. useita laitteita. Työntekijän tulee tällöin tehdä kokonaan uusi tilaus.
- Hyväksyjä näkee myös käyttäjän vanhan sopimuksen tilan, esim. että aikaisempi sopimus ei ole vielä päättymässä.
Voiko hyväksyjä muokata työntekijän tekemää tilausta?
Jos tilaus on jo tehty, tilaus tulee hylätä ja pyytää tekemään uusi tilaus. Jos tilausta ei ole vielä tehty, voi pääkäyttäjä poistaa laitteen laitelistalta.
Tehdäänkö jo olemassa olevien päättyvien EPP-laitteiden vaihdot tämän portaalin kautta?
Kyllä. Laitevaihdon voi tehdä joko Työntekijän OmaElisassa tai pääkäyttäjä Yritysten OmaElisassa.
Mitä tapahtuu, jos työntekijä on ehtinyt tilata poistuvalta laitelistalta?
Jos laite on tilattu ja lista poistetaan, niin tehty tilaus jatkaa eteenpäin, mikäli se on hyväksytty.
Kuinka laite tilataan ilman verkkopankkitunnuksia tai suomalaista henkilötunnusta?
Jos työntekijällä ei ole verkkopankkitunnuksia eikä suomalaista henkilötunnusta, Elisa Tunnuksen luominen ei ole mahdollista. Tällöin Työntekijän OmaElisan käyttäminen tai laitteen tilaaminen Oma Laitelaskullekaan ei onnistu. Tässä tapauksessa pääkäyttäjän on tilattava työntekijälle EPP-laite Yritysten OmaElisasta.
Voiko laiterekisteriohjelman määritellä tilauskohtaisesti?
Kyllä. Jos yrityksellä on käytössään laiterekisteröintipalvelu (Apple DEP, Samsung KME tai ZERO Touch), pääkäyttäjä voi laitteen tilauksen yhteydessä valita laitekohtaisesti, meneekö laite laiterekisteriin. Huomaathan, että laitteen on oltava yhteensopiva laiterekisteripalvelun kanssa, ja yrityksellä täytyy lisäksi olla jälleenmyyjä-ID.
Veloitukset
Miksi julkisessa verkkokaupassa ja Yritysten OmaElisassa näkyy halvemmat hinnat kuin Työntekijän OmaElisassa?
Julkisessa verkkokaupassa ja Yritysten OmaElisassa (pääkäyttäjän OmaElisa) hinnat ovat aina verottomia (alv. 0 %). Työntekijän OmaElisassa hinnat ovat verollisia (alv. 24 %).
Miten voin poistaa käyttäjän Oma Laitelaskusopimuksen kesken sopimuskauden?
Jos käyttäjältä halutaan poistaa Oma Laitelasku, eli työntekijän osuus EPP-laitteen kustannuksesta, voi pääkäyttäjä pyytää poiston OmaElisan chat-palvelun kautta. Kun Oma Laitelasku -osuus poistetaan työntekijältä, siirtyy laitteen koko kustannus yritykselle.
Sekalaista
Löytyykö Työntekijän OmaElisasta tietoa englannin- tai ruotsinkielisenä?
Käyttöliittymä on suomeksi ja englanniksi. Ohjeet ovat toistaiseksi vain suomeksi.
Jos haluan pääkäyttäjänä katsoa vain omat EPP-laitteeni tiedot ilman, että kaikkien tiedot tulevat näkyviin, kuinka teen sen?
Kirjautumalla Työntekijän OmaElisaan, näet oman laitteesi tiedot helpoiten. Muista kuitenkin ensin kirjautua ulos Yritysten OmaElisasta.
Etkö löytänyt etsimääsi? Täältä löydät lisää apua EPP-palvelun käyttöön.
Sekä pääkäyttäjien että työntekijöiden ensisijainen tukikanava on chat. Chat on avoinna sekä Yritysten OmaElisassa että Työntekijöiden OmaElisassa arkisin klo 8-16.
Ohjeita Työntekijän OmaElisaan löydät täältä.