SD-LAN on ohjelmisto-ohjattu, moderni ja oivaltava lähiverkkoSD-LAN on ohjelmisto-ohjattu, moderni ja oivaltava lähiverkko
Elisa SD-LAN

SD-LAN on uuden sukupolven lähiverkko dynaamiseen ympäristöön

Elisa SD-LAN-palvelulla saat tietoturvallisen ja oivaltavan lähiverkon. Digitaalinen verkkoalusta käyttää ohjelmisto-ohjattua teknologiaa, mikä mahdollistaa lähiverkon ketterän hallinnan ja tarkan seurannan. Uudenlaisella ratkaisulla voidaan lisätä myös automaatiota verkon hallintaan ja optimointiin.

SD-LAN-palvelussa saat modernin lähiverkon lisäksi Elisan asiantuntijat avuksesi. Suunnittelemme SD-LAN-verkon osaksi ICT-infraasi ja saat käyttöösi kattavat hallinta- ja ylläpitopalvelumme. Näin varmistamme, että ratkaisu toimii optimaalisesti ja kehittyy liiketoimintasi tarpeiden mukaan.

Tutustu SD-LAN-ratkaisuun ja kysy meiltä lisää!

Kysy lisää asiantuntijoiltamme!

Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme kertovat lisää lähiverkkopalveluistamme:

ota yhteyttä

SD-LAN-verkon hyödyt

 • Näkyvyys verkon toimintaan

  SD-LAN tekee verkon liikenteestä näkyvää. Se kertoo, mitä verkossa todella tapahtuu suorituskyvyn, käyttäjien, sovellusten ja laitteiden tasolla. Datan avulla voidaan tehdä uusia, liiketoimintaa tukevia oivalluksia ympäristöstä ja käyttäjistä. Samalla havainnointikyky tuo turvaa kaikkialle yrityksen verkkoon.

 • Integroitu tietoturva

  Nykyaikainen tietoturva on kokonaisvaltaista ja koko infrastruktuuri osallistuu sen tekemiseen. SD-LANin teknologia on tietoturvallinen ja parempi näkyvyys auttaa havaitsemaan verkon uhkat hetkessä. Näin voidaan reagoida nopeasti esimerkiksi haittaohjelmiin ja sulkea tietyt laitteet kokonaan pois verkosta.

 • Nopea ongelmienselvitys

  SD-LAN kerää verkkoon liittyvän datan eri lähteistä. Koneoppimista hyödyntäen verkko analysoi kerättyä dataa proaktiivisesti tunnistaen korrelaatioita ja poikkeamia. Tältä pohjalta verkko auttaa ennakoimaan ongelmatilanteita ja tuottaa toimintaohjeita operoinnin tueksi. Näin vianselvitys onnistuu entistä nopeammin.

 • Automaatio helpottaa tekemistä

  SD-LANissa verkkolaitteiden konfigurointi tapahtuu keskitetysti. Tämä vähentää manuaalisen työn virheitä verkkolaitteiden määrittelyissä. Myös järjestelmäpäivitykset tehdään SD-LANissa keskitetysti ja ajastetusti. Automaatio helpottaa ICT-henkilöstön työtä ja pitää verkon ajantasalla.

 • Helppokäyttöinen hallinta

  SD-LANissa käyttäjien, sovellusten ja oikeuksien hallinta on ketterää. Kaikki verkkoon liitettävät päätelaitteet tunnistetaan ja identiteetin perusteella näille annetaan oikeus hyödyntää verkon palveluita. Näin voidaan hallita käyttöoikeuksia siten, että vain halutuilla henkilöillä on pääsy tiettyihin laitteisiin.

Oivaltava lähiverkko hyödyntää pilvipohjaista ja ohjelmisto-ohjattua ratkaisua

Miten moderni ja ohjelmisto-ohjattu lähiverkko toimii?

Elisa SD-LANin pohjalla on maailman johtavien valmistajien verkkoteknologia, joka on Gartnerin IBNS -mallin (Intent-Based Networking System) mukainen. IBNS ei ole tuote tai markkina-alue vaan teknologia, jossa ylläpitäjän määrittämä käyttöpolitiikka viedään ohjelmisto-ohjatusti verkon laitteille. Sitä kautta tuodaan yksinkertaisuutta, automaatiota ja näkyvyyttä niin langattomaan, kuin kiinteäänkin lähiverkkoon.

Perinteisissä lähiverkoissa käyttäjäsegmentointi ja sen määrittäminen verkkolaitteisiin aiheuttaa tyypillisesti suurimman työkuorman sekä käyttöönoton että operoinnin vaiheissa. SD-LAN nostaa segmentoinnin uudelle tasolle ja helpottaa siihen liittyvää suunnittelua, määrittelyä ja käyttöä merkittävästi. Esimerkiksi 100 toimipisteen ja 10 käyttäjäsegmentin tapauksessa työmäärä putoaa sadasosaan.

SD-LAN yksinkertaistaa myös laajaverkon (WAN) -rakennetta. Perinteisesti käyttäjäsegmentointi on tuotu laajaverkon ylitse esimerkiksi multi-VPN -tyyppisesti. Uudessa lähiverkkopalvelussamme tarvitaan ainoastaan yksi segmentti ja palvelun alla oleva teknologia huolehtii loppukäyttäjäsegmentoinnista tämän päälle.

Elisalta saat SD-LAN-verkon kokonaispalveluna

Mitä Elisan palvelu sisältää?

Elisan kokeneilta asiantuntijoilta saat liiketoimintasi tarpeita ja tietoturvavaateita vastaavan lähiverkkoratkaisun modulaarisena palveluna. Katsomme SD-LAN-ratkaisun kokonaisuutena - aina suunnittelusta käyttöönottoon ja jatkuvaan ylläpitoon. Palvelun hinnoittelu perustuu selkeään kuukausihintaan.

Elisa SD-LAN -palveluun kuuluu:

 • Palvelut Suomessa ja ulkomailla
 • Suunnittelu, laitteet, asennukset, ylläpito ja hallinta
 • 24/7-valvonta ja tuki
 • Kattava raportointi
 • Jatkuva kehittäminen

Jätä yhteystietosi,

ja asiantuntijamme kertovat lisää:

Jätä yhteydenottopyyntö