Digitaalinen ratkaisu ikäihmisten kotihoitoonDigitaalinen ratkaisu ikäihmisten kotihoitoon
Elisa Digihoiva

Digitalisaatiolla turvallisempi ja tehokkaampi kotihoito senioreille

Elisa Digihoiva on digitaalinen ratkaisu, joka tukee ikäihmisten kotihoitoa ja hyvinvointia. Ratkaisumme avulla seniorit voivat elää kotona turvallisemmin ja hoitajat saavat tärkeää tietoa hoidon tueksi. Lisäksi omaiset pääsevät osallistumaan kotihoidon seurantaan paremmin.

Elisa Digihoiva on kotimainen ja turvallinen ratkaisu, joka on saanut DigiHTA-arviossa tietosuojan ja tietoturvan osalta täydet 10 pistettä. Tutustu Elisa Digihoiva -palveluun ja kysy lisätietoja!

Haluatko nähdä, miten Elisa Digihoiva toimii?


Vi betjänar även på svenska. Ta gärna kontakt så kör vi!

Mitä hyötyä digitalisaatio tuo kotihoitoon?

Turvallisempi kotihoito

Digihoivan avulla seniori pystyy asumaan turvallisesti ja pidempään omassa kodissaan. Ratkaisu tukee ikäihmisen elämää esimerkiksi lääkemuistuksilla ja turvahälyttimillä. Lisäksi kotihoito pystyy seuraamaan seniorin terveydentilaa ja aktiivisuutta myös etänä.

Hoitotyö tehostuu

Ratkaisu helpottaa hoitajien työtä. Osa kotikäynneistä voidaan hoitaa etänä videopuheluna, mikä säästää hoitajien aikaa. Lisäksi Digihoiva-sovellus yhdistää kaikki tiedot hoitajalle yhteen paikkaan: seniorin terveystiedot, hälytykset ja viestinnän.

Parempi vuorovaikutus

Hoitajat, omaiset ja ikäihmiset pystyvät viestimään keskenään yhdellä sovelluksella. Samaan sovellukseen tulee myös tieto hoidon kulusta ja seniorin hyvinvoinnista. Näin omaiset voivat osallistua paremmin hoivaan ja yhteydenpitoon myös etänä, jos he asuvat kauempana.

Näin Elisa Digihoiva toimii

Elisa Digihoiva on joustava ratkaisu, johon voit valita haluamasi toiminnallisuudet. Tutustu palvelun eri mahdollisuuksiin:

Sensorit eli langattomat havaintoyksiköt havainnoivat seniorin arjen rutiineja. Näin pystytään seuraamaan seniorin aktiivisuutta sekä ruokailu- ja lepoaikoja.
Elisa Digihoiva tarjoaa tärkeää tietoa kotihoidon tueksi ja helpottaa nopeaa viestintää.

Palvelun tarkempi sisältö

Sovellukset

Palvelu sisältää helppokäyttöiset ohjelmistot hoitohenkilökunnalle sekä omaisille ja senioreille. Ohjelmistoissa näkyvät ne toiminnallisuudet, jotka organisaatiosi valitsee palveluun mukaan.

Käyttöliittymä hoitohenkilökunnalle
 • Selainpohjainen käyttöliittymä toimii tietokoneella ja sovelluksena mobiililaitteilla
 • Kieliversiot (suomi, ruotsi, englanti)
 • Selkeä tilannekuva potilaan paikasta, terveydentilasta ja toiminnasta
 • Notifikaatiot ja hälytykset
 • Omaisviestintä: palvelussa on digitaalinen reissuvihko/päiväkirja, johon hoitajat voivat kirjoittaa muistiinpanot tai viestit omaisille.
 • Viestitoiminnallisuudet (viestit, videopuhelut)
Käyttöliittymä ikäihmiselle
 • Kieliversiot (suomi, ruotsi, englanti)
 • Toimii tabletilla
 • Viestitoiminnallisuudet (viestit, muistutukset ja videopuhelut)
Mobiilisovellus omaisille
 • Ilmainen mobiilisovellus
 • Kieliversiot (suomi, ruotsi, englanti)
 • Viestitoiminnallisuudet (viestit, videopuhelut)
 • Omaiset näkevät seniorin terveystiedot ja hoitajan päiväkirjamerkinnät, kun heille annetaan oikeudet.

Laitteet

Toimitamme palveluna tarvittavat laitteet ja niiden asennuksen.

Digihoivan laitteet:
 • Sensorit, jotka tulevat seniorin kotiin sovittuihin huoneisiin ja paikkoihin. Langattomat sensorit havainnoivat seniorin aktiivisuutta ja rutiineja, kuten ruokailu- ja lepoaikoja.
 • Lääkemuistuttaja
 • Paikantava turvapuhelin, joka toimii sekä kotona että ulkona. Laitteeseen voidaan kytkeä myös automaattinen hälyttäminen kaatumisesta tai poistumisesta turvavyöhykkeeltä.
 • Etämittauslaitteet, kuten verensokeri-, verenpaine-, kuume- ja happisaturaatiomittarit. Etämittarit lähettävät tiedot Digihoiva-sovellukseen.
 • Tabletti ikäihmisen kotiin, jotta tämä pystyy viestimään hoitajien ja omaisten kanssa.

Palvelun käyttöönotto ja ylläpito

Asiantuntijamme varmistavat, että Digihoiva-palvelu tuo aidosti hyötyä asiakkaillesi, työntekijöillesi ja koko organisaatiollesi. Teemme alkuun kartoituksen palvelun käyttökohteista ja organisaatiosi tarpeista. Tämän jälkeen teemme kustannushyötylaskelman ja määritämme organisaatiosi kanssa yhteiset tavoitteet palvelulle. Näin osaamme rakentaa organisaatiollesi toimivan kokonaisuuden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Toimitamme Digihoiva-palvelun helppona kokonaisratkaisuna: saat meiltä laitteet, sovellukset ja asiantuntijoidemme palvelun samassa paketissa. Huolehdimme myös palvelun ylläpidosta ja kehityksestä. Hoidamme esimerkiksi laitteiden korjauksen ja kierrätyksen, jotta käytössäsi on aina toimivat sensorit ja tabletit.

Jos tarpeesi muuttuvat matkan varrella, voimme joustavasti muokata palvelun sisältöä. Palvelun toiminnallisuuksia voi esimerkiksi lisätä tai poistaa asiakasmääräsi mukaan.

Tiesitkö, että Elisalta löytyy myös muita asiantuntijapalveluita?
Elisan asiantuntijat ovat sertifioituja osaajia eri ICT- ja CX-alueilta. Näin saat meiltä osaavaa apua, jos haluat esimerkiksi uudistaa kotihoidon prosesseja palvelumuotoilulla tai integroida Digihoivan datan muihin järjestelmiin. Tutustu asiantuntijapalveluihin

Tietoturva

Elisa Digihoiva on tietoturvallinen ratkaisu ja palvelu. DigiHTA-arviossa ratkaisumme sai tietoturvan ja tietosuojan osalta arvosanan 10/10.

Digihoivan sovellus toimii Elisan konesalissa ja data säilytetään aina Suomessa. Lisäksi palvelun käytännöt ja datankeruu on tietoturvallista, jotta yksityisyyden suoja pysyy korkeana. Esimerkiksi sensorit kotona mittaavat toimintaa epäsuorasti, kuten onko suihkua käytetty. Näiden vihjeiden pohjalta voidaan päätellä, onko kaikki hyvin ikäihmisellä ja toimiiko hän rutiiniensa mukaisesti.

Lisäksi jos yritykselläsi on tiettyjä tietoturvapolitiikan vaatimuksia, niin otamme ne palvelun käyttöönotossa ja ylläpidossa huomioon.

Integraatiot

Elisa Digihoivan havainto- ja mittauslaitteilla tuotettu tieto on omaisten sekä terveydenhuollon ammattilaisten hyödynnettävissä joko älypuhelimissa toimivassa sovelluksessa tai selainkäyttöliittymissä. Lisäksi tätä tietoa voi käyttää tarvittaessa kolmannen osapuolen tietojärjestelmissä.

Kiinnostuitko?

Jätä viesti, niin jutellaan lisää!


Lue lisää seniorihoidon digitalisaatiosta: