Elisa Digihoiva on digitaalinen ratkaisu ikäihmisten kotihoitoonElisa Digihoiva on digitaalinen ratkaisu ikäihmisten kotihoitoon
Elisa Digihoiva

Digitalisaatiolla turvallisempi ja tehokkaampi kotihoito senioreille

Elisa Digihoiva on digitaalinen ratkaisu, joka tukee ikäihmisten kotihoitoa ja hyvinvointia. Ratkaisumme avulla seniorit voivat elää kotona turvallisemmin ja hoitajat saavat tärkeää tietoa hoidon tueksi. Lisäksi omaiset pääsevät osallistumaan kotihoidon seurantaan paremmin.

Elisa Digihoiva on kotimainen ja turvallinen ratkaisu, joka on saanut DigiHTA-arviossa tietosuojan ja tietoturvan osalta täydet 10 pistettä. Tutustu Elisa Digihoiva -palveluun ja kysy lisätietoja!

Haluatko nähdä, miten Elisa Digihoiva toimii?

pyydä demo

Vi betjänar även på svenska. Ta gärna kontakt så kör vi!

Be om Demo

Mitä hyötyä digitalisaatio tuo kotihoitoon?

 • Turvallisempi kotihoito

  Digihoivan avulla seniori pystyy asumaan turvallisesti ja pidempään omassa kodissaan. Ratkaisu tukee ikäihmisen elämää esimerkiksi lääkemuistuksilla ja turvahälyttimillä. Lisäksi kotihoito pystyy seuraamaan seniorin terveydentilaa ja aktiivisuutta myös etänä.

 • Hoitotyö tehostuu

  Ratkaisu helpottaa hoitajien työtä. Osa kotikäynneistä voidaan hoitaa etänä videopuheluna, mikä säästää hoitajien aikaa. Lisäksi Digihoiva-sovellus yhdistää kaikki tiedot hoitajalle yhteen paikkaan: seniorin terveystiedot, hälytykset ja viestinnän.

 • Parempi vuorovaikutus

  Hoitajat, omaiset ja ikäihmiset pystyvät viestimään keskenään yhdellä sovelluksella. Samaan sovellukseen tulee myös tieto hoidon kulusta ja seniorin hyvinvoinnista. Näin omaiset voivat osallistua paremmin hoivaan ja yhteydenpitoon myös etänä, jos he asuvat kauempana.

Näin Elisa Digihoiva toimii

Elisa Digihoiva on joustava ratkaisu, johon voit valita haluamasi toiminnallisuudet. Tutustu palvelun eri mahdollisuuksiin:

Seniorin terveyden ja turvallisuuden tukeminen

 • Kodin havainnointi helpottaa ikäihmisen hoitoa 24/7: Ikäihmisen kotiin asennetaan sensorit, jotka tunnistavat esimerkiksi valojen tai mikron käyttämisen. Lisäksi ne tunnistavat huoneen lämpötilan ja ilmankosteuden. Havainnoinnin avulla hoitajat saavat tietoa seniorin toiminnasta etänä ja pystyvät reagoimaan tämän aktiivisuuden muutoksiin.
 • Hälytykset hoitajille takaavat nopeamman hoidon: Hoitaja saa hälytyksen, jos seniori kaatuu tai lähtee pois kotoa. Hälytys voi tulla myös, kun seniorin terveysarvot muuttuvat tai hän painaa turvaranneketta.
 • Lääkemuistutukset varmistavat, että seniori ottaa lääkkeensä: Seniori saa muistusviestin lääkkeiden ottamisesta ja määrästä. Kun hän on ottanut lääkkeen, hän kuittaa asian hoitajille digitaalisesti.

Sensorit havainnoivat seniorin arjen rutiineja, mikä tukee turvallista kotihoitoa.

Sensorit eli langattomat havaintoyksiköt havainnoivat seniorin arjen rutiineja. Näin pystytään seuraamaan seniorin aktiivisuutta sekä ruokailu- ja lepoaikoja.

Videopuhelut mahdollistavat kotihoidon myös etänä.

Sosiaaliset suhteet kotihoidossa

 • Läpinäkyvä viestintä tukee ikäihmisen hoitoa: Järjestelmän kautta hoitajat, seniorit ja omaiset voivat viestiä ja soittaa videopuheluita toisilleen. Yksi viestintäkanava helpottaa hoitajien työtä, kun he eivät kuormitu useista kyselyistä eri kanavissa.
 • Päiväkirja auttaa seuraamaan seniorin hoitoa ja terveydentilaa: Hoitajat voivat kirjata mobiilisovelluksen päiväkirjaan eli "digitaaliseen reissuvihkoon" huomiot hoitokerroista jo seniorin luona. Päiväkirjaan tulee myös automaattisesti tiedot hälytyksistä - esimerkiksi jos ikäihminen on unohtanut ottaa lääkkeensä.
 • Ryhmäpuhelut tuovat yhteisöllisyyttä: Palvelun kautta voi järjestää ryhmäpuheluita usean seniorin kesken. Asiakkaamme ovat järjestäneet esimerkiksi virtuaalisia kudonta- ja leivontapiirejä. Tämä vähentää ikäihmisten yksinäisyyttä ja aktivoi heitä harrastamaan.
Elisa Digihoiva tarjoaa tärkeää tietoa kotihoidon tueksi ja helpottaa nopeaa viestintää.

Helppo seuranta hoitajille ja omaisille

 • Ikäihmisen hyvinvointi nähdään etänä: Etämittauksella voidaan mitata seniorin terveysarvot ja ne tulevat automaattisesti tietoon hoitajille ja omaisille.
 • Muutokset seniorin arjessa huomataan nopeasti: Visuaaliset graafit näyttävät selkeästi, jos ikäihminen poikkeaa tavanomaisista rutiineista. Esimerkiksi jos ruokailuun liittyviä aktiviteetteja ei havaita, hoitaja voi nopeammin reagoida seniorin hyvinvointiin.
 • Paikantaminen helpottaa seniorin löytämistä hätätilanteessa: GPS-paikannin mahdollistaa nopean avun saamisen esimerkiksi muistisairaan eksymistilanteessa.

Palvelun tarkempi sisältö

Digihoivan virtuaaliset tapaamiset

Digihoivan virtuaaliset tapaamiset!

Elisa järjestää säännöllisiä virtuaalisia tapaamisia Elisa Digihoivan käyttäjien kanssa. Käymme läpi ratkaisun käyttöä, jaamme vinkkejä ja opastamme uusien ominaisuuksien kanssa.

Virtuaaliset tapaamiset ovat maksuttomia.

Kysy lisätietoja

Kiinnostuitko?

Jätä viesti, niin jutellaan lisää!

Ota yhteyttä

Lue lisää seniorihoidon digitalisaatiosta: