Elisa Paikannus tuo yrityksille mielenrauhaa varkauksien varalle

Lukuaika 2 min

Elisa Paikannus helpottaa yritysten ajoneuvojen ja muun arvokkaan omaisuuden reaaliaikaista seurantaa. Ajoreittien optimointi säästää kustannuksissa, käytön raportointi helpottuu ja varkauksissa kadonnut omaisuus on mahdollista saada takaisin.

Yritysten hektiseen arkeen ei kaivata ylimääräistä säätöä, kuten ajoneuvojen tai muun omaisuuden varkaustapausten selvittelyä. Jos näin ikävästi pääsee kuitenkin käymään, Elisa Paikannus tuo mielenrauhaa, sillä kadonnut omaisuus on sen avulla helposti jäljitettävissä ja löydettävissä.

“Paikannuspalvelujamme käyttävä Stara, Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos, löysi IoT-paikantimien avulla varkaiden kynsiin joutuneet työmaiden diesel-lämmittimet”, kertoo Jale Naskali, Elisan IoT-liiketoiminnan Business Manager.

Elisa Paikannus on erityisesti pienille- ja keskisuurille yrityksille suunniteltu palvelu. Palvelu koostuu paikannuslaitteista, laitteeseen valmiiksi asennetusta Laitenetti-liittymästä ja Elisa Paikannus -mobiilisovelluksesta.

”Halusimme tuoda yritysten saataville valmiin ja kevyen ratkaisun, joka on mahdollista ostaa ja ottaa käyttöön täysin itsenäisesti. Tämän lisäksi tarjoamme edelleen jo vuosien kokemuksella ratkaisuja myös vaativampiin paikannustarpeisiin, jotka räätälöidään asiakaskohtaisesti”, Naskali jatkaa.

Tarkkaan valitut, eri käyttötarkoituksiin sopivat, luotettavat IoT-paikannuslaitteet ovat ostettavissa helposti Elisan yritysverkkokaupasta. Laitteisiin on asennettu valmiiksi Elisa YA Laitenetti SIM-kortti, jonka voi aktivoida vaivattomasti laitteen mukana tulevien ohjeiden avulla.

Paikannustietoa voi seurata ilmaisella Elisa Paikannus -mobiilisovelluksella, jonka saa ladattua kätevästi mobiililaitteen omasta sovelluskaupasta.

Jokaiseen käyttöön löytyy sopiva IoT-paikannin

“Olemme valinneet verkkokaupassamme myytävät paikannuslaitteet yrityksiltä saamiemme käyttökokemusten perusteella siten, että ne sopivat varmasti myös yrittäjien ja pk-yritysten käyttöön. Seuraamme jatkuvasti markkinassa tapahtuvia muutoksia, laitteiden kehitystä sekä asiakkailta saamaamme palautetta, jonka myötä kehitämme verkkokauppamme laitevalikoimaa säännöllisesti,” Naskali kertoo.

Esimerkiksi OBD-väylään tai suoraan ajoneuvon akkuun kytketyt paikannuslaitteet ottavat virran suoraan ajoneuvosta, eikä niiden akkuja tarvitse muistaa ladata tai vaihtaa.

Paristokäyttöiset paikannuslaitteet taas sopivat muun arvokkaan omaisuuden suojaamiseen. Tällaisia ovat esimerkiksi trailerit, peräkärryt ja arvokkaat työkoneet.

“Paikannuslaitteilla voi seurata ja suojata ihan mitä tahansa yrityksen arvokasta omaisuutta.”

Lisäksi Elisa Paikannus -sovelluksessa paikannettavalle ajoneuvolle tai muulle omaisuudelle voidaan määritellä turva-alue (Geofence), jolloin saat aina ilmoituksen, kun arvokas omaisuutesi poistuu määritellyltä alueelta. Näin arvokas omaisuutesi ei pääse katoamaan huomaamattasi.

Reittien optimointia ja helpotusta ajopäiväkirjan käyttöön

Varkauksilta suojautumisen lisäksi IoT-paikannuslaitteista on myös muuta hyötyä yritysten arjessa.

Ajoneuvoihin asennetut paikantimet kertovat ajetut reitit, sijaintihistorian sekä nopeustiedot, jotka saa näkyviin Elisa Paikannus -sovelluksessa. Siten paikantimia voi hyödyntää niin reittien optimoinnissa, kustannusten arvioinnissa kuin olemassa olevan ajopäiväkirjan tukena tai muussa yrityksen omassa raportoinnissa.

Lue lisää Elisa Paikannus -palvelusta  ja tutustu IoT-paikannuslaitteisiin.

Elisa Business IoT vaativiin paikannusratkaisuihin

Jos yrityksellä on vaativia paikannustarpeita ja käyttökohteita, joihin Elisa Paikannus -sovellus ja verkkokaupassa myytävät IoT-paikantimet eivät riitä, niin ei hätää. Elisa pystyy tarjoamaan hyvin monipuolisia IoT ratkaisuja laite- ja järjestelmäriippumattoman Elisa Business IoT -palvelun kautta.

Elisa Business IoT on kehittynyt tiedonkeruupalvelu, jonka avulla yritys voi hyödyntää erilaisten IoT-laitteiden tuottamaa tietoa tehokkaasti ja turvallisesti. Kerättyä tietoa voidaan seurata ja hallinnoida Elisan käyttöliittymän kautta tai vaihtoehtoisesti tiedot voidaan välittää REST API-rajapintojen avulla suoraan yrityksen omiin tai kolmannen osapuolen järjestelmiin hyödynnettäväksi.

Palvelu mahdollistaa yrityksen olemassa olevan datan ja järjestelmien rikastamisen sekä ketterät ja joustavat kokeilut esimerkiksi uusien kiinnostavien laitteiden osalta.

Tutustu Elisa Business IoT -palveluun.

Lue myös

Seuraa omaisuuttasi tai olosuhteita – näin käytät IoT-dataa

Näin saat paikannusdatan helposti liiketoiminnan hyödynnettäväksi

Näin Helsinki hyödyntää paikkatietoa toiminnassaan