Tulevaisuudessa pääministerikin nukkuu paremmin

Lukuaika < 1 min

Pian unikaan ei ole entisensä. Katso, millaisia uneen ja unen tarkkailuun liittyviä tuotteita esiteltiin tänään päättyvässä kasvuyrittäjyystapahtuma Slushissa – ja ketä kaikkia ne kiinnostivat.

Teksti: Sanni Jokinen

Unimittari auttaa, kun väsyttää

Yksi Slushin suosituimmista esittelypisteistä kuuluu Bedditille, unimittarille, joka mittaa käyttäjän unen laatua ja määrää. Oman hyvinvoinnin tarkkailu älylaitteilla on yksi tämän hetken suurista trendeistä. Slushissa myös pääministeri Juha Sipilä ja elinkeinoministeri Olli Rehn lunastivat itselleen Beddit-paketit. Sipilä oli paikalla, koska hän piti Slushin avajaispuheen.

Beddit-mittarin käyttö on yksinkertaista: patjan alle sujautetaan ohut anturiliuska, joka kommunikoi käyttäjän puhelimen kanssa siihen ladatun sovelluksen kautta.

Joka aamu käyttäjä saa puhelimeensa raportin siitä, miten hyvin kulunut yö sujui. Tuliko täydet eli sata pistettä, vai pysyttiinkö edes vihreällä ok-suorituksen alueella?

”Kun tietoisuus kasvaa, myös motivaatio parantaa omaa unenlaatua kasvaa”, toteaa Kim Dikert Bedditistä.

Beddit auttaa myös aamu-unisia, sillä se seuraa unen vaiheita ja herättää käyttäjän aamulla kevyen unen aikana, jolloin herääminen on helpointa. Tästä on varmasti hyötyä myös pitkälle yöhön jatkuneiden neuvotteluiden jälkeen.

Bedditin hinta on 149 euroa.

Tutustu Bedditiin.

Unta voi seurata myös sormuksella

Bedditin kanssa samoista asiakkaista kilpailee muun muassa älysormus ŌURA, joka sekin seuraa käyttäjän unta. Kun sormus on sormessa, mitään erillisiä mittausantureita ei tarvita.

Haukiputaalla valmistettava ŌURA-sormus on nyt nosteessa, sillä sen kehittänyt Ouraring onnistui juuri keräämään yli kahden miljoonan dollarin rahoituksen. Yrityksen tukijoukoista löytyvät muun muassa Marko Ahtisaari ja Jyri Engeström.

Ōuran hinta on 299 euroa.

Tutustu Ōuraan.

Slush Helsingin Messukeskuksessa 11.–12.11.2015

Lue myös

Slush-suomi-slush -sanakirja

Yrittäjän survival guide Slushiin, ja muihin konferensseihin