3G poistuu käytöstä vuoden 2023 aikana

3G poistuu käytöstä vuoden 2023 aikana

Siirrymme kohti uudempaa teknologiaa

Elisa panostaa yhä voimakkaammin uudempiin verkkoteknologioihin, jotka tarjoavat paremman asiakaskokemuksen ja vastaavat paremmin tämän päivän ja tulevaisuuden käyttötarpeisiin. Vuoden 2023 aikana 3G-verkko poistuu käytöstä vaiheittain, jonka jälkeen vapautamme 3G:stä taajuudet 4G-verkon käyttöön.

Valtaosalla yritysasiakkaistamme palvelut jatkuvat aivan kuten ennenkin. 4G- ja 5G-verkkoihin panostaminen tuo myös yritysten käyttöön entistä nopeampia ja luotettavampia yhteyksiä, parempaa puheluiden äänenlaatua ja sujuvampaa tiedonsiirtoa.

Erityistapauksia ovat ne yritykset, joiden laitteet tukevat vain 3G-verkkoa. Tällöin 3G:n poistuessa laitteet siirtyvät käyttämään 2G:tä ja tiedonsiirto saattaa hidastua merkittävästi. Suosittelemme näissä tilanteissa laitteen päivittämistä uudempaan, vähintään 4G:tä tukevaan versioon.

In English

På svenska

Päätelaitteen uudempaan vaihtaminen

Tarvitseeko minun tehdä jotain?

Mikäli käytössäsi on vain 3G-verkossa toimiva päätelaite, niin suosittelemme vaihtamaan päätelaitteen uudempaan 4G- tai 5G-verkkoja tukevaan laitteeseen. 3G-verkon alasajon jälkeen 3G-puhelimet toimivat enää 2G-verkossa.

Kun sinulla on 4G- tai 5G-puhelin ja 4G- tai 5G-liittymä, niin 4G-puhelut (VoLTE-puhelut) toimivat. Tarkista myös, että VoLTE-puhelut on aktivoituna käyttöön. Voit tarkistaa tämän puhelimesi asetuksista. Suurimmassa osassa uusista puhelimista on jo valmiiksi 4G-puheluiden tuki käytössä ja asetukset kunnossa. Lue lisää Wi-Fi-puhelun käytöstä.

Pienellä osalla asiakkaistamme on käytössään vanhentunut 3G-verkon SIM-kortti, jolla ei pääse 4G- ja 5G-verkkoihin. Tiedotamme asiakkaita, joiden tulee vaihtaa SIM-kortti.

Lue lisää: Mitä 3G-verkon poistuminen tarkoittaa yrityksille?

Q&A ja toimintaohjeet

Päätelaitteet

Matkapuhelimet · tabletit · reitittimet

Q&A - päätelaitteet

M2M-laitteet

Valvontakamerat · hälytysjärjestelmät · GPS-paikantimet · maksupäätteet ja myyntiautomaatit · vesi-, sähkö- ja kaukolämpömittarit · ilmanlaatusensorit · paikannuslaitteet · hissien, ajoneuvojen ja työkoneiden tietoliikennelaitteet

Q&A - M2M-laitteet

Heräsikö vielä kysymyksiä?

Jätä viesti myynnillemme, niin otamme teihin yhteyttä!

Tutustu Elisan yritysverkkokaupan valikoimaan ja päivitä työvälineesi ja laitteesi ajan tasalle!