5 syytä miksi pilvi on pienyrittäjän paras kaveri

Lukuaika 2 min

Pienyrittäjä pureutuu pilvipalvelujen saloihin. Lue yrittäjän parhaat vinkit kollegoilleen pilvipalveluiden hyödyntämiseen.

1. Helppous: Pilvi on keino keskittyä olennaiseen

Parasta pilvipalveluissa on yrittäjän näkökulmasta niiden helppous. Erilaisten pilvipalveluiden avulla saa vaivatta käyttöönsä esimerkiksi kaikki toimisto- ja ryhmätyösovellukset, verkkokaupan, verkkotallennuksen, digitaalisten palvelujen IT-infran, tietoturvan ja yrityssovellukset kuten taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon. Tällöin yrittäjä pystyy keskittymään liiketoiminnassa kaikkein olennaisimpaan, eli asiakkaiden palvelemiseen, myyntiin ja yrityksen kasvuun.

Pilvipalvelussa pieni yritys saa kohtuullisella rahalla käyttöönsä suuryritysten tasoisen IT-infrastruktuurin. Näin pienikin yritys voi toimia oman liiketoiminnan kehittämisessä nopeasti ja ketterästi, ja kilpailla samoilla markkinoilla isompia yrityksiä vastaan. Pilvipalvelu voittaa serkkupojan IT:n ylläpidossa mennen tullen.

2. Joustavuus ja skaalaus

Pilvipalvelut antavat pienelle ja etenkin kasvavalle yritykselle kustannusedun. Yrityksen on helpompi kasvaa, kun IT-palveluja voi kasvattaa kustannustehokkaasti ja joustavasti tarpeen mukaan. Yritys maksaa palveluista vain käytön mukaan, mikä sopii erityisesti pienelle yritykselle, jolle raha on tiukassa.

Pilvi antaa mahdollisuuden reagoida liiketoiminnan muutoksiin nopeasti, myös ikävissä tilanteissa. Jos myynti äkkiä sakkaa, pilvipalveluja voi nopeasti sovittaa myyntiin nähden oikealle tasolle.

3. Parempi kassa

Liian moni pk-yritys joutuu ongelmiin kassavirran heikon hoidon vuoksi. Bisnes kyllä rullaa hyvin, mutta rahaa ei ole maksujen hoitoon ajallaan liian suurten alkuinvestointien vuoksi. Pilvipalvelut auttavat tässäkin asiassa.

Toisin kuin perinteisissä IT-ratkaisuissa, pilvipalveluissa ei ole isoja alkukustannuksia ja investointeja. Pilvipalveluissa maksetaan vain käyttäjämäärien ja käytön mukaan. Siten yrittäjällä riittää rahaa enemmän esimerkiksi myyntiin ja markkinointiin.

4. Tietoturva toimii

Kadonnut kannettava tietokone tai älypuhelin voi olla pk-yrityksille erittäin vakava ongelma, jos tärkeä tieto katoaa. Pilvipalveluissa tieto on aina laitteen lisäksi pilvessä ja siksi tieto on helppo palauttaa, vaikka laitteet katoaisivat. Lisäksi kadonnut laite voidaan tyhjentää etänä, jolloin yrityksen arvokas asiakasdata ei joudu vääriin käsiin.

Pilvipalveluissa automaattiset ohjelmistojen päivitykset pitävät käytettävät ohjelmistot nykyaikaisina. Automaattisten tietoturvapäivitysten ansiosta kaikki ohjelmat ovat niin tietoturvallisia kuin mahdollista. Eikä yrittäjän tarvitse huolehtia mistään.

5. Etätyö ja yhteistyö tuo tehoja

Pilvipalvelut mahdollistavat yhteistyön pienenkin yrityksen tiimissä. Kun eri henkilöt voivat jakaa ja editoida samaa dokumenttia missä tahansa, niin se nopeuttaa esimerkiksi tarjouksiin vastaamista ja sopimusten tekemistä. Yhteisen dokumentin editointi pilvessä voittaa mennen tullen perinteisen tavan lähetellä merkintöjen täyttämään word-dokumenttia edestakaisin eri henkilöiden välillä.

Etätyö tuo joustoa niin työntekijöille kuin yrittäjille tehdä töitä eri paikoissa. Työilmapiiri paranee ja firman omistajan on mukavampaa ja helpompaa olla ja elää.

Artikkelin kirjoittaja on pilvipalveluihin luottava pk-yrittäjä.

 


Tutustu ratkaisuihimme pienille ja keskisuurille yrityksille.


 

Lue myös

Vaihda ennakkoluulot pilvipalvelun hyötyihin viimeistään nyt

Suojaa ja varmista kriittiset tiedostot M365-pilvipalveluissa

Yrittäjä, näin suojaudut tietoturvauhkilta

Tabletti työkoneena – mitä kannattaa tietää ja mitä vaihtoehtoja on?