Elisa Microsoftin vuoden 2023 kumppani Suomessa

Lukuaika 2 min

Uusia innovatiivisia IT-ratkaisuja, tekoälyn käytännön sovelluksia ja asiakkaiden haasteiden nopeaa ratkaisemista. Tätä kaikkea Elisan ja Microsoftin palkittu yhteistyö tuo yrityksille, niin pk-yrittäjille kuin suurille pörssiyhtiöillekin.

“Elisa on esimerkiksi rakentanut tekoälyä ja Suomen kielen puheentunnistusta hyödyntävän monikanavaisen asiakaspalvelutarjooman Microsoft Dynamics 365 -alustan päälle. Se on käsittämättömän hieno innovaatio”, kertoo Microsoftin Suomen toimitusjohtaja Mervi Airaksinen.

Elisan kyky innovatiivisiin asiakasratkaisuihin onkin ollut yksi kolmesta perusteesta, miksi Microsoft valitsi Elisan Vuoden 2023 kumppaniksi Suomessa.

Toinen perusta valintaan on ollut Microsoft Azuren pohjalle luotu skaalautuva liiketoiminta, joka palvelee kaikenkokoisia yrityksiä suurista organisaatioista pieniin yrityksiin.

“Elisan Azure-osaaminen näkyy hyvin siinä, että Elisa on kasvanut Azure-liiketoiminnassa selvästi markkinoita nopeammin”, Airaksinen kertoo.

Elisa on rakentanut Azure-osaamisensa avulla esimerkiksi IT-ympäristön pitkälle automatisoidun hybridipilven kokonaisvaltaisen hallinnoinnin, jossa samoilla Azure Arc -työkaluilla voidaan hallita niin julkipilviä kuin omia tai IT-kumppanin konesaleja.

Osaaminen näkyy tekoälyn ja automaation monipuolisena hyödyntämisenä

Vuoden kumppanin kolmas valintaperuste on ollut IT-osaamisen jatkuva kehittäminen niin omassa organisaatiossa kuin laajemmin yhteiskunnassa.

“Elisa on sertifioinut omaa henkilökuntaansa Microsoftin eri teknologioiden osaamisessa ja siinä, miten teknologioita hyödynnetään ja IT-ympäristön ongelmia ratkaistaan. Elisa tekee hyvää ja laadukasta työtä kaikenkokoisten yritysten kanssa, mikä näkyy korkeassa asiakastyytyväisyydessä”, Airaksinen kertoo.

“Elisalla on pitkäjänteisen työn ansiosta Suomen markkinassa merkittävän kokoinen IT-liiketoiminta ja satoja loistavia osaajia, joiden panos ja osaaminen näkyy nyt valinnassa Microsoftin Vuoden kumppaniksi“, kertoo Elisan IT-palvelujen liiketoimintajohtaja Sari Torkkola.

IT-palveluissa Elisan edelläkävijän vahvuuksia ovat erityisesti tietoturva-, tekoäly- ja automaatio-osaaminen.

“Olemme systemaattisesti kehittäneet tarjoomaamme sekä kouluttaneet, sertifioineet IT-asiantuntijoita. Tämä pitkäjänteinen työ näkyy nyt siinä, että meillä on kyky ottaa nopeasti käyttöön uusia teknologioita, kuten tekoälyä, ja tehdä niissä konkreettisia asiakastoteutuksia ensimmäisten joukossa Suomessa”, Torkkola sanoo.

Elisa on osaamisensa ja palveluidensa jatkuvan kehittämisen ansiosta saavuttanut toisena kotimaisena toimijana arvostetun Microsoftin Solutions Partner for Microsoft Cloud -tittelin, jonka saaminen vaatii kaikki kuusi Microsoftin Partner Program -nimikettä:

  • Security
  • Modern Work
  • Business Applications
  • Data and AI (Azure)
  • Infrastructure (Azure)
  • Digital and App Innovation (Azure)

Vuoden kumppani 2023 -tunnustus on yksi askel Elisan IT-liiketoiminnan kasvussa

Microsoft palkitsee vuosittain Suomessa ja yli sadassa muussa maassa kumppaneitaan. Palkinnoista merkittävin on aina Vuoden kumppanin valinta. Palkintoja on myönnetty jo parinkymmenen vuoden ajan.

“Haluamme kumppaneiden palkitsemisella huomioida niitä upeita saavutuksia, joita kumppanimme ovat tehneet yhteisten asiakkaidemme hyödyksi. Vuoden kumppaniksi valitaan yritys, joka on parhaiten rakentanut kasvua, synnyttänyt merkittäviä innovaatioita ja lisäksi investoinut voimakkaasti osaamisen kehittämiseen”, Mervi Airaksinen kertoo.

Vuoden 2023 kumppanin Suomessa valitsevat vuosittain Microsoftin Suomen työntekijät lukuisten hyvien hakemusten, referenssikertomusten ja myyntidatan pohjalta.

“Microsoftin vuoden kumppani 2023 on palkinto tähän mennessä tehdystä työstä. Jatkamme myös tulevaisuudessa voimakasta panostusta IT-palveluihin asiakkaiden tarpeista lähtien. Onhan asiakaskeskeisyys meille elisalaisille tärkeä arvo. Kiitos tästä valinnasta kuuluu hienosti arvojamme toteuttaville, osaaville IT-asiantuntijoillemme”, Sari Torkkola kiittää.

Lue myös:

Practical AI -kurssi sopii kaikille – ota tekoälytaidot haltuun

Mitä kaikkea Microsoftin Azure on?

Azuren tietoturva on omaa konesalia vankemmalla perustalla 

Azure – paljon muutakin kuin pilvipalvelu