Fiksu työnantaja tukee hybridityötä – valmiina kolmeen työtapaan

Lukuaika 2 min

Jabra selvitti: Tuottava hybridityö vaatii ammattitason työvälineet kotiin, toimistolle ja tien päälle.

Työnantajat kohtaavat työnteon uuden todellisuuden, kun hybridityöhön tottuneet tietotyöläiset haluavat jatkaa uudessa normaalissa ja kohentaa hybridityön edellytyksiä. Yritykset ennakoivat työntekijöiden uusia vaateita organisoimalla työtä uudelleen ja luomalla hybridityölle otolliset olosuhteet.

Työn vapaus peittoaa palkankorotukset ja komeat konttorit

Ammattilaistason audio- ja videolaitteiden valmistaja Jabran vuonna 2021 tekemään tutkimukseen vastanneista tietotyöläisistä 81 prosenttia arvioi hybridityön mahdollistavan paremman ajankäytön. Se on myös tuottavampaa kuin perinteinen paikkaan sidottu työ.

Vastaajista 76 prosenttia kertoi työskentelevänsä mieluiten yrityksessä, joka mahdollistaa hybridityön.

Työnantajilta edellytetään hybridityötä tukevaa työn organisointia, sekä siihen soveltuvia työtiloja ja välineitä. Kun kilpa parhaista osaajista käy kuumana, pitää työnantajien kyetä vastaamaan odotuksiin.

Jabran tutkimuksessa 48 prosenttia kertoi harkinneensa työpaikan vaihtamista sellaiseen, joka sallii hybridityön. Milleniaaleista tätä mieltä oli peräti 63 prosenttia.

Työpaikan perinteiset vetovoimatekijät eivät enää ole vahvoilla. Hieno toimistotalo ei kiinnosta, ja 59 prosentille vastaajista paikasta riippumaton mahdollisuus työntekoon on tärkeämpää kuin palkan suuruus ja työsuhde-edut.

Digiväsymys selätetään ammattitason työvälineillä

Ammattitason ääni- ja videolaitteet ovat antoisan ja tehokkaan hybridityön perusta. Ne takaavat, että tiimikokoukseen tai asiakastapaamiseen eri paikkakunnilta virtuaalisesti kokoontuvat henkilöt voivat olla kohtaamisissa tasavertaisina läsnä.

Äänentoiston pitää olla kunnossa ja mikrofonin tulee olla ominaisuuksiltaan sellainen, että se poimii puhujan äänen, mutta suodattaa häiritsevän taustamelun pois.

Kun hybridityö vääjäämättä lisääntyy, työnantajien on syytä myös tunnistaa ja ehkäistä sen haittavaikutuksia. Tutkimuksen mukaan etätyö on vähentänyt työntekijöiden välistä yhteyden tunnetta 28 prosentilla, tunnustuksen saamisen tunnetta 17 prosentilla ja työntekijöiden yhteyden tunne suoran esimiehen kanssa väheni 21 prosentilla.

Korkealuokkaisilla hybridityön välineillä voidaan tehokkaasti ehkäistä näitä työhyvinvointia ja jaksamista uhkaavia ilmiöitä.

Laadukas kuva ja ääni kirkastavat yhteydenpidon

Markkinoiden laajasta audio- ja videolaitevalikoimasta kannattaa valita yrityskäyttöön suunniteltuja ja sertifioituja audiolaitteita (esim. MS-sertifiointi). Kuluttajakäyttöön tarkoitettujen ja ammattilaistason laitteiden välillä on iso ero.

Sama koskee myös videolaitteita ja niiden laatua; korkealaatuinen kamera mukautuu olosuhteisiin ja auttaa käyttäjäänsä esiintymään edukseen tilanteessa kuin tilanteessa, toisin kuin kannettavan tietokoneen oma kamera.

Helppokäyttöisyys ja vikatilanteiden hallinta ovat tärkeitä tekijöitä, kun ääni- ja kuvalaitteita valitaan hybridityöntekijälle. On kyse sitten langallisesta tai langattomasta laitteesta, pitää sen olla heti käyttövalmis, kun se liitetään tietokoneeseen.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa yrityksen IT-tuella on etäyhteys laitteisiin niin, että ongelma voidaan ratkoa joutuisasti.

Laitteet käyttötarpeen mukaan – kolme yleisintä työtapaa

Toimistojen neukkareissa työskenneltäessä ratkaisut ovat pääasiassa kiinteitä ja teknisesti sellaisia, että niiden ääressä voi kokoustaa isompikin joukko etäyhteydellä.

Laitteissa on laaja valikoima ominaisuuksia, kuten 180 asteen kuva ja tekoälyavusteinen videon ohjaus, joilla isonkin joukon etäpalaveri saadaan sujumaan joustavasti.

Katso neuvotteluhuoneiden kuningas Jabra PanaCast 50 -videobar.

Kotitoimistolla voi olla kiinteä, mutta kevyempi ratkaisu, koska käyttäjiä on yleensä vain yksi. Teknisestä laadusta ei kuitenkaan tarvitse tinkiä.

Toinen mahdollisuus on käyttää kotona samaa ratkaisua kuin reissussa, sillä matkamallitkin täyttävät samat äänen ja kuvan laatuvaatimukset kuin kotitoimiston kiinteät ratkaisut.

Tutustu kotitoimiston luottolaitteisiin: Jabra Evolve2 75 & Jabra Speak2 55.

Matkatyöhön sopivat helposti kuljetettavat korkealuokkaiset UC-kuulokkeet ja jopa 4K-laatuun yltävät henkilökohtaiset videokamerat.

Tutustu parhaisiin matkatyökumppaneihin: Jabra PanaCast 20 ja Jabra Evolve2 75.

Lue myös

Elisan ratkaisuja etä- ja hybrityöhön

Etätyö vaatii johtajalta aikaa, empatiaa ja selkeyttä

Miten Elisa auttaa hybridityön käytäntöön viemisessä?

Hybridityön johtaminen – parhaat toimintatavat