Miten Elisa auttaa hybridityön käytäntöön viemisessä?

Lukuaika 2 min

Miten Elisa auttaa hybridityön käytäntöön viemisessä? Entä miten työnantajan tarjoamat työvälineet vaikuttavat työtyytyväisyyteen?

Elisalla on jo vuodesta 2018 noudatettu periaatetta: kun elämä kutsuu, työ vastaa.

“Pandemia-ajan tullessa tämä näkökulma tuli erittäin tärkeäksi. Elämä kutsui meitä kaikkia suurella tavalla joustoihin, uudenlaiseen arjen rakentamiseen, ymmärtämiseen ja luomiseen”, kertoi Elisan HR-kehittämispäällikkö Matti Lahti HR hybridityön johtamisessa -tilaisuudessa Elisa Showroomissa.

Hybridityö tuli jäädäkseen, eikä paluu ollutkaan paluu.

“Nyt syyskuussa 2022 näimme, että trendi toimistojemme käytöstä lähti nousuun, mutta kuukausi sen jälkeen huomasimme, että etätyö kutsuu ihmisiä jälleen kerran. Etätyöskentelyssä edelleen viihdytään”, Lahti kertoo hybridityöstä Elisalla.

Etätyö on osa hybridityötä kuten läsnätyökin.

“Parhaimmillaan hybridityö on sitä, että etä- ja läsnätyötä tehdään sopivassa suhteessa sekoituksena, kenties eri viikoista ja päivistä toiseen erilaisena”, Lahti kertoo.

Etätyön tekeminen näyttää jatkuvan vahvana ja monipuolinen online-tekeminen on monille organisaatioille yhä mahdollisempaa.

“Haasteena on kuitenkin ymmärtää, miten mahdollistetaan yhteenkuuluvuus, inklusiivisuus, luottamuksen rakentuminen ja huomioidaan myös tuottavuusnäkökulmat silloin, kun osa on etänä ja osa läsnä”, Lahti pohtii.   

Työntekijäkokemuksessa välineillä on väliä

Hybridityössä moni on etävälineiden varassa.

“Ollaan mökillä, kotona, liikkeellä – osa liikkuu työssään paljonkin”, sanoo tilaisuudessa puhunut Elisan Business Lead Minna Vatilo.

Elisan teettämässä tutkimuksessa selvitettiin sitä, kuinka työntekijät kokevat, mikä merkitys on sillä, millaisia työkaluja heille tarjotaan.
“Perusoletus on, että työntekijä saa työnantajaltaan vähintään tietokoneen ja kuulokkeet. Mutta kuinka paljon tyytyväisyys kasvaa, kun työntekijälle tarjotaankin täysi valikoima työnteon välineitä”, Vatilo sanoo.

“Tutkimuksen perusteella havaittiin, että työntekijät kyllä arvostavat sitä, että heille tarjotaan laaja valikoima välineitä – osassa tapauksia he jopa odottavat sitä”.

On työnantajan vastuulla tarjota edellytykset työlle. Jos toimistolla ei käydä, paikka työntekoon on jossain muualla, ja sielläkin yhteyksien tulee toimia, jotta voidaan hyötyä nykyteknologian mahdollisuuksista.

“Työnteon tapa ja työn sisältö määrittävät, millaisia yhteyksiä ja välineitä tarvitaan. Pitääkö olla huippupuhelimet ja erinomaiset yhteydet – tai näyttöjä ja näppäimistöjä”, Vatilo sanoo.

Välineiden merkitys työnantajamielikuvaan

Hyvät yhteydet ja työvälineet tarjoavat arvoa myös muille tahoille yrityksessä.

“HR-näkökulmasta halutaan huolehtia siitä, että työntekijäkokema pysyy hyvänä. Osalla toimialoista on valtava kisa hyvistä työntekijöistä. On merkitystä myös työnantajamielikuvaan, millaisia työvälineitä tarjotaan”, Vatilo sanoo.

“IT:n puolesta tietenkin haluamme tarjota sujuvan työnteon ja turvalliset yhteydet ennen kaikkea. Varmistamme, ettei yhteyksien käyttöönotto aiheuta ylimääräistä työtä IT-hallinnossa. Sujuvat työkalut ja turvallisuus ovat oleellisia yrityksen järjestelmiin siirtyessä”.

Pidetty valikoima

Matti Lahti kertoo Elisan saaneen paljon kiitosta hyvästä ja selkeästä laitevalikoimasta työntekijöiltään.

“Siellä on oikeastaan kaikki puhelimet, mitä nykyajassa voi olla. Tietyn puhelimen ainakin saat, ja jos haluat laittaa lisää omaa rahaa, on mahdollista hankkia hiukan isompi puhelin. Tämä on ollut supertykätty palvelu.”

Hyvää palautetta tulee laitteisiin liittyen myös asiakkailta, myös tasapuolisuuteen liittyen, kertoo Vatilo.

“Laitteita ei tarjota sen mukaan, oletko johdossa vai työntekijätasolla, vaan työnteko määrittää, mitä laitteita saat.”

5G mahdollistaa laitteiden tehokkaan käytön

“Kannattaa muistaa, että myös yhteydet tukevat sitä, että laitteita voi käyttää monipuolisesti. Kyllä 5G-liittymillä ja hyvillä datayhteyksillä mahdollistetaan se, että puhelimella voidaan tehdä tehokasta työtä”, Vatilo summaa.

Lue lisää 5G:stä ja sen mahdollisuuksista yrityksille

Elisa 5G:n kanssa työnteko vain sujuu – tänään ja huomenna​.

Olipa kyse työstä tai vapaa-ajasta, toimintavarmoilla ja nopeilla yhteyksillä kaikki vaan sujuu paremmin. Ja kun asiat sujuvat, myös ihmiset ovat tyytyväisempiä. ​

Missä ikinä työntekijäsi liikkuvatkaan – työmaalla, toimistossa tai vaikka tien päällä – Elisa 5G:llä työnteko on mukavaa ja tehokasta. Kun yhteydet toimii, voivat työntekijät keskittyä olennaiseen.​

Lue myös

Vinkit hybridityövälineiden hankintaan

Miten tehdä onnistunut digiloikka B2B-myynnissä?

Fiksu työnantaja tukee hybridityötä – valmiina kolmeen työtapaan

Hybridityön johtaminen – parhaat toimintatavat