Huoletonta tietoturvaa pienyrityksille ja yksinyrittäjille

Lukuaika 2 min

Elisa Yritystietoturva luottaa markkinoiden palkituimpaan F-Securen tietoturvapalveluun ja turvaa yrittäjän tiedot ja liiketoiminnan jatkuvuuden tekoälyn avulla.

Digiajan rikolliset voivat hyökätä minkä tahansa laitteen ja laitetta käyttävän kimppuun. Hyökkäyksissä hyödynnetään niin tekoälyä kuin koneoppimista.

“Näitä samoja asioita tarvitaan myös puolustautumiseen. Siksi olemme valinneet yksinyrittäjille ja pienyrityksille suunnatun Elisa Yritystietoturvan perustaksi tietoturva-alan palkintoja saaneen F-Securen SAFE-palvelun”, kertoo Elisan Business Manager Jouni Aulaskoski.

Laitesuojan lisäksi suoja avoimiin WiFi-verkkoihin

Päivitetyssä Elisa Yritystietoturvassa käyttäjä saa kattavan laitesuojan lisäksi suojan etätyössä käytettävien avointen WiFi-verkkojen turvalliseen käyttöön. Palveluun kuuluvan VPN-yhteyden avulla yrittäjä voi etätöissä ja pankkiyhteyksissä käyttää avointa WiFi-verkkoa turvallisesti, sillä data ja selailutiedot pysyvät salattuina.

Näin verkkorikolliset eivät pääse sieppaamaan tärkeitä tietoja ja myös pienyrityksissä voidaan tehdä turvallisesti töitä missä vain. Yritystietoturvan VPN-palvelu toimii sekä Android- että iOS-mobiililaitteissa.

“Yksinyrittäjät käyttävät yhä enemmän pilvipalveluja, kuten Microsoft 365 -sovelluksia, työvälineinä. Tässä ympäristössä on erityisen tärkeä huolehtia tietoturvasta ja yritystoiminnan jatkuvuudesta”, Aulaskoski sanoo.

Verkkorikolliset ovat erikoistuneet huijaamaan ja houkuttelemaan kenet tahansa klikkaamaan huijausviestien linkkejä, joiden tarkoitus on saada käyttäjän laitteelle muun muassa kiristysohjelmia.

Yritystietoturva suojaa käyttäjien laitteet virusten lisäksi kiristys- ja vakoiluohjelmilta. Selauksen suojaus estää käyttäjän pääsyn tunnistetuille haitallisille sivustoille silloin, kun vahingossa klikkaa huijausviestissä olevaa linkkiä.

Suojautuminen on kilpajuoksua verkkorikollisten kanssa

Elisa Yritystietoturvan kattava tietoturvapaketti pohjautuu F-Securen SAFE-palveluun, joka on voittanut jo kuusi kertaa AV-TEST Instituutin Best Protection -palkinnon.

“F-Securen saamat palkinnot todistavat, että Yritystietoturvaa käyttävät yritykset voivat luottaa laitteidensa olevan suojattuja niin kiristysohjelmilta kuin tietomurroilta. Luotettava päätelaitteen suojaus pysäyttää hyökkääjät ennen kuin he pääsevät sisään yrityksen verkkoon tai yrittäjän henkilökohtaiseen laitteeseen”, Aulaskoski kertoo.

F-Secure on suomalainen kansainvälisesti tunnettu tietoturvayhtiö. Sen tutkimuslaboratoriossa eri puolilla maailmaa työskentelee aktiivinen uusia tietoturvauhkia metsästävä tiimi, joka käyttää tekoälyä ja koneoppimisen tekniikoita sekä jäljittämään että ennustamaan tietoturvauhkia.

Yritystietoturvaan sisältyvä kehittynyt tekoäly estää ennestään tuntemattoman haittaohjelman toiminnan analysoimalla sen käyttäytymistä. Tämä ominaisuus mahdollistaa entistä paremman tietoturvan. Se myös poistaa aiemmat tietokantojen päivityksistä aiheutuneet viiveet, jotka saattoivat olla käyttäjälle riski.

“Näin Yritystietoturvan käyttäjä voi luottaa siihen, että hänellä on käytössään koko ajan ajantasaisin tietoturva laitteissaan”, Aulaskoski sanoo.

Uudistunut Elisa Yritystietoturva entistäkin helppokäyttöisempi

Uudistuneessa Elisa Yritystietoturvassa on aiempaa helppokäyttöisempi käyttäjien hallintapaneeli, joka sopii erityisesti pienyrityksille, joilla ei ole omaa IT-tiimiä. Tarvittaessa yrittäjä saa tukea Yritystietoturvan käyttöön Elisa Yritysguru -palvelusta.

“Yritystietoturvan asennus ja ylläpito on tehty selkeäksi ja yksinkertaiseksi. Ei tarvita mitään asennuskoodeja, vaan tilauksen jälkeen toimitamme asiakkaalle linkin, josta palvelu on asennettavissa laitteisiin ja otettavissa käyttöön. Käyttöönotossa palvelu pyytää ottamaan käyttöön mobiililaitteen VPN-toiminnon ja asentamaan selaimeen lisäosion selainsuojauksen käynnistämiseksi”, Aulaskoski kertoo.

Yritystietoturva on pienyritykselle huoleton valinta. Se pysyy aina ajan tasalla, sillä palvelu päivittää itse itsensä automaattisesti uusia uhkia vastaan. Jatkuva kuukausittainen laskutus pitää huolen siitä, että palveluun ei tule katkoksia, eikä ole huolta lisenssin päättymisestä.

Elisa Yritystietoturva on tarkoitettu yksinyrittäjille ja alle 15 henkilöä työllistäville pienyrityksille. Sen voi lisätä kaikkiin laitteisiin, niin PC- ja Mac-tietokoneisiin kuin Android- ja iOS-älypuhelimiin ja -tabletteihin.

Lue myös

Verkkorikollisuus ei katso yrityksen kokoa

Yrittäjä, näin suojaudut tietoturvauhkilta

Turvaa tietosi myös mobiililaitteissa

Vinkit yrityksen tietoturvariskien hallintaan