Kyberilmasto on muuttunut – Elisalta päästä päähän -kyberturvaa

Lukuaika 2 min

Vuoden kumppani -juttusarjassamme esittelyvuorossa on Elisan Kyberturvapalvelut. Lue, kuinka Elisan Kyberturvakeskus valvoo ja havainnoi asiakkaan infraa päästä päähän.

Microsoftin valitsi Elisan vuoden 2023 kumppanikseen. Palkinnot jaetaan Microsoftin kumppaneille, jotka ovat rakentaneet huomattavaa kasvua Suomen Microsoft-ekosysteemissä ja synnyttäneet merkittäviä innovaatioita asiakasorganisaatioiden hyödyksi. Elisa on ollut osa suomalaista tietoturvakenttää jo vuodesta 1995.

“Elisa on yksi niistä pioneereista, jotka alkoivat hyödyntää Microsoftin tietoturvallisuusekosysteemiä varhaisessa vaiheessa tietoturvapoikkeamien havainnointi- ja reagointikyvykkyyksien modernisoimiseksi”, kertoo Elisan Kyberturvapalveluiden Business Lead Teemu Tiainen.

Todiste teknisestä kyvykkyydestä on Microsoft Cloud Partner –ohjelma. Elisa saavutti Solutions Partner -määrittelyn Securityn osalta lokakuussa 2022.

Kyberilmasto muuttunut

Suomalaisten yritysten tietoturvailmasto on muuttunut radikaalisti muutamassa vuodessa. Pandemia ja Ukrainan sota muuttivat organisaatioiden suunnitelmia tietotekniikkainfrastruktuurin kehittämisen suhteen.

Elisan teettämästä tuoreesta tutkimuksesta selvisi, että joka toinen suurista ja keskisuurista organisaatioista ja yrityksistä arvioi, että heihin kohdistuneet tietomurrot, murron yritykset ja kiristyshaittaohjelmat ovat lisääntyneet vuoden aikana.

“Tyypillinen tilanne on se, että asiakas ei tiedä, mistä aloittaa, mutta tiedostaa turvallisuutensa olevan uhattu. Ei ehkä tunnisteta turvallisuuskentän heikkouksia, eikä uhkien torjumiseen ole riittävästi resursseja”, kuvailee Tiainen keskimääräisen suomalaisen organisaation kyberturvakyvykkyyksiä ja kypsyyden tasoa tutkimuksen perusteella.

Kyberturvapalvelujen vaiheet Elisalla – näin asiakkaan matka etenee

Kyberturvapalveluissaan Elisa aloittaa asiakkaan matkan työpajalla, joka auttaa asiakasta ymmärtämään turvallisuusympäristöänsä ja käytettävistä turvallisuustuotteista. Työpajan jälkeen aloitetaan kokeiluvaihe, jossa varmistetaan tietoturvakomponenttien soveltuvuus ja niiden tuottama hyöty kyberturvallisuuden parantamiseksi.

Teknologian kokeilun vaiheen jälkeen siirrytään jatkuvaan 24/7-palveluun. Tässä asiakkaan tietoturva on päästä päähän taattu Elisa Kyberturvakeskuksen huippuasiantuntijoiden ja prosessien avulla. Elisa tarjoaa standardoituja skaalautuvia kyberturvapalveluita, jotka sisältävät ihmiset, prosessit ja työkalut.

Jotta Elisa Kyberturvakeskus pystyy havaitsemaan ja erityisesti reagoimaan mahdollisiin tietoturvapoikkeamiin, se hyödyntää kaikkia Microsoftin kyberturvallisuuskomponentteja ja rikastaa niiden tuottamaa tietoa omilla työkaluillaan.

Elisan asiantuntijat ajan hermolla

Elisa on todistanut monilla tavoilla osaamisensa niin loppuasiakkaille kuin Microsoftille strategisena kumppanina. Keskiössä on työntekijöiden henkilökohtainen osaaminen.

Cloud Partner -ohjelman Security-tunnustuksen lisäksi Elisalla on myös kaksi erikoistumista tietoturva-alueella: Threat Protection ja Cloud Security. Nämä mahdollistavat Microsoft-työpajojen järjestämisen asiakkaille myös jatkossa.

“Haluamme tarjota asiakkaillemme huippulaatuisia ja jatkuvasti kehittyviä kyberturvapalveluita”, jatkaa Tiainen.

Panostamme erityisen paljon asiantuntijoidemme kouluttamiseen ja sertifiointeihin, pysyäksemme ajan hermolla muuttuvien ja kehittyvien kyberturvailmiöiden ja teknologioiden saralla

Elisa on auttanut suurta joukkoa suomalaisia organisaatioita hyödyntämään täysimääräisesti tietoturvainvestointejaan yhdistämällä Elisan kyberturvapalvelut ja Microsoftin kyberturvallisuusteknologiat. Jo vuonna 2022 Elisa kyberturvapalveluilla suojattiin jatkuvasti yli 55 000 identiteettiä tai laitetta, ja suojattujen kohteiden määrä on noussut nyt reilusti yli 200 000.

Merkittävä suojattavien kohteiden määrän kasvu ja Elisan rooli kriittisenä verkko-operaattorina on mahdollistanut Elisa Kyberturvakeskukselle poikkeuksellisen näkyvyyden ja ymmärryksen suomalaisten organisaatioiden kyberturvallisuuden tilaan ja kehitystarpeisiin.

Elisa Kyberturvakeskuksen palveluiden avulla saat Elisalta havainnoinnin, reagoinnin ja palautumisen rakennuspalaset kokonaisratkaisuna. Tämän lisäksi Elisa tarjoaa kyberturvallisuuteen liittyviä konsultointipalveluita. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Lue myös:

Helpompi Azure-siirtymä Elisan avulla

Elisa Microsoftin vuoden 2023 kumppani Suomessa

Azure Arc tuo pilven kyvykkyydet perinteiseen konesaliin

Näin Wärtsilä varautuu kyberuhkiin