Helpompi Azure-siirtymä Elisan avulla

Lukuaika 2 min

Syksyn blogisarjassamme jokainen Microsoftin Vuoden kumppani -kategoria pääsee vuorollaan valokeilaan. Ensimmäisenä kerromme, mikä on Azure-julkipilvialusta, miten autamme Azure-siirtymässä ja kuinka olemme nousseet aiheen asiantuntijoiksi.

Aiemmin keväällä 2023 Elisa palkittiin kyvyistään pilvipalveluiden kokonaisratkaisuissa, kun Microsoft nimitti Elisan Microsoftin Solutions Partner for Microsoft Cloud -tunnustuksella. Elisa kasvatti vuoden aikana myös Azure-liiketoimintaa paljon markkinoiden kasvua nopeammin.

Azure – mikä, miksi ja kenelle?

Microsoft Azure on ollut jo pitkään keskeinen osa Elisan IT-palvelutarjontaa. Alustan palvelutarjonta on ollut viime vuosina erittäin suosittua, ja kotimaiset yritykset ovatkin siirtäneet palveluitaan yhä kasvavissa määrin Azureen esimerkiksi kustannussäästöjen, skaalautuvuuden ja tietoturvallisuuden vuoksi.

Markkinatutkimuksen mukaan julkipilvialustoille palveluitaan ovat siirtäneet etupäässä suuret ja teknologiapainotteiset yritykset. Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä uutta teknologiaa ei ole vielä otettu täysipainotteisesti käyttöön, vaikka se olisi täysin mahdollista. Azuren kautta pienetkin yritykset pääsevät käsiksi aiemmin vain suurten konsernien käytössä olleisiin palveluihin.

Azuren julkipilvi tarjoaa skaalautuvien palveluiden lisäksi muun muassa suuren laskentatehon ja koneoppivan tekoälyn kaltaiset kyvykkyydet sisältävän IT-ympäristön.

Azureen siirtyminen ja palveluiden optimointi vaatii usein sellaista asiantuntijuutta, jota kaikilla yrityksillä ei löydy suoraan omasta takaa. Tämän vuoksi oikean kumppanin löytäminen onkin ensiarvoisen tärkeää julkipilvialustoille siirryttäessä.

Yksi Microsoftin Vuoden Kumppani -palkinnon painoalueista oli asiakaskeskeisyys, joka on myös Elisan keskiössä. Esimerkiksi finanssialan asiakkaamme Aurajoki Nordic hyödyntää Elisan asiantuntijoiden tukea Azuren jatkuvasti kehittyvien ominaisuuksien seuraamisessa ja liiketoiminnan tarpeiden mukaisessa kehittämisessä.

”Voi sanoa, että Elisan asiantuntijat ovat meidän organisaatiomme jatke. Olemme tehneet yhteistyötä Elisan kanssa jo pitkään. Pystymme käyttämään heidän Azure-asiantuntemustaan hyödyksi asioissa, joissa meillä itsellä ei ole niin hyvää osaamista”, Aurajoki Nordicilta kerrotaan.

Näin Elisa auttaa Azure-siirtymässä

Elisan missiona on tuottaa digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Julkipilvialustoihin siirtyminen onkin olennainen osa parhaiden digitaalisten työkalujen käyttämistä.

Meille on tärkeää, että voimme tarjota parhaat teknologiat kaikkien asiakkaidemme käyttöön ja auttaa kumppanina kaikenkokoisia yrityksiä oman liiketoimintansa kehittämisessä.

Tästä syystä olemme kehittäneet omia myynti- ja asiantuntijaorganisaatioitamme palvelemaan entistä paremmin kaikenkokoisia yrityksiä Azureen siirtymisessä ja oman ympäristön kehittämisessä.

Kehitystyö on ollut erittäin tuloksekasta ja olemmekin päässeet tukemaan lukuisten yritysasiakkaamme Azure-siirtymää.

Kuluvan vuoden aikana olemme tarjonneet yrityksille maksutonta tietoturva- ja IT-kartoitusta, joiden avulla olemme auttaneet monia yrityksiä kehittämään tietoturvallisia työtapojaan seuraavalle tasolle sekä modernisoimaan yrityksen IT-ympäristöä.

Autamme mielellämme myös sinun yritystäsi IT-ympäristön modernisoinnissa tai vaikkapa tietoturvallisten työtapojen kehittämiseen liittyvissä hankkeissa. Asiantunteva myyntitiimimme on matalalla kynnyksellä käytettävissä, kun Azureen siirtyminen on yrityksessä ajankohtaista.

Lue myös:

Miten liikkeelle Azuren kanssa?

Azure – paljon muutakin kuin pilvipalvelu

Azuren tietoturva on omaa konesalia vankemmalla perustalla

Elisan vahva Azure-osaaminen tuo etuja asiakkaalle

Kirjoittanut

Santeri Kotajärvi
GTM Manager

Santeri Kotajärvi vastaa Elisan yritysasiakkaiden IT-liiketoiminnan Go To Market -toiminnoista. Työssään Santeri pyrkii siis edistämään IT-palveluiden myyntiä muun muassa markkinoinnin, viestinnän ja ennakkovaikuttamisen keinoin. Erityisen innoissaan hän on tällä hetkellä julkipilven ja tekoälyn tarjoamista kasvumahdollisuuksista suomalaisille yrityksille. Santeri tuntee yritysasiakasliiketoiminnan erinomaisesti ja hän on työskennellyt aiemmin Elisalla monipuolisissa yritysmyynnin tehtävissä.