Lenovon kannettavat tietokoneet vertailussa

Lukuaika 4 min

Lenovon kannettavat tietokoneet miellyttävät ergonomisesti ja vakuuttavat laadullaan. Näillä kannettavilla työnteko ei jää koneesta kiinni, kunhan koneen käyttötarve on tiedossa.

Yleisesti yrityskoneiden elinkaari on noin kolme vuotta. Viimeisten kolmen vuoden aikana kannettavissa on tapahtunut selkeää kehitystä käytettävyyden, tietoturvan, suoritustehon ja vaihtoehtojen osalta.

Tänä päivänä kannettava ei olekaan enää vain kannettava. Kannettavia tietokoneita löytyy kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin. Peruskannettavien rinnalle on tullut kevytkannettavat, työkäyttöön tarkoitetut tabletit sekä suorituskykyä tarjoavat tehokannettavat. Laitteiden mitat ovat kutistuneet ja näytöt kasvaneet.

Älä valitse vain numeroiden perusteella

Hyvän yrityskoneen piirteitä ovat riittävä suorituskyky, helppo tietoturva, hyvä työergonomia, kestävyys sekä kattavat tukipalvelut. Hinnan ohella vain suorituskyvystä ja tukipalveluista voi tehdä helppoja johtopäätöksiä koneiden ominaisuustaulukkoja lukiessa. Muut asiat ovat usein kuitenkin suorituskykyä tärkeämpiä sujuvassa työkäytössä.

Tietoturvan osalta yrityskannettavista löytyy vakiona biometrinen sensori, kuten sormenjälkitunnistin, jolla käyttäjä kirjautuu koneelleen luotettavasti ja nopeasti. Näytöt ovat laadullisesti ja tarkkuudeltaan parantuneet. Samalla niiden kuvasuhde on muuttunut 16:9-laajakuvaan.

Kulutusta kestävät ja käyttäjää miellyttävät materiaalit lisäävät käyttömukavuutta. Ergonomisesti näppäimistön sekä kosketuslevyn tuntuma ovat avainasioita, kun konetta käytetään useita tunteja päivässä. Akkukestossa on otettu harppauksia eteenpäin. Uusimmilla kannettavilla voi työskennellä yhdellä latauksella koko työpäivän.

Lenovon tietokoneilla on myös 36 kk:n laajennettu OnSite-takuuhuoltopalvelu, jonka turvin saat vikatilanteessa ammattilaisen suorittamaan huoltotyön paikan päällä omissa toimitiloissasi. Tämä on erityisesti yritysasiakkaalle merkityksellinen palvelu.

Keveys pitää laitteen matkassa

Keveys määrittää, miten liikkuvaan työhön kannettava sopii. Kahden kilon tehokannettava korvaa yleensä pöytäkoneen, mutta sitä ei kuljeteta helposti mukana jo isomman näyttönsä takia. Puolentoista kilon kannettava kulkee kätevästi mukana kodin ja työpaikan välillä ja mahdollistaa sujuvan etätyöskentelyn. Kilon ultrakevyet kannettavat ja tabletit ovat parhaat matkatyöhön, sillä niitä on vaivatonta kuljettaa laukussa mukana.

Suoritustehoa on uusissa yrityskannettavissa riittävästi tavallista toimistotyötä varten. Intelin Core i5- ja i7-sarjan suorittimet takaavat toimivuuden kolmen vuoden päähän ongelmitta. Keskusmuistia koneessa tulee nykyään olla vähintään kahdeksan gigatavua. Tallennustilaksi pilvipalveluiden rinnalle on järkevintä hankkia 256 gigatavun ssd-asema, joka on perinteistä kiintolevyä kymmenkertaisesti nopeampi sekä kestävämpi esimerkiksi koneen tippuessa lattialle.

Liitännöistä huomion arvoinen on uusi usb-c, joka on aiempia liitäntöjä monipuolisempi mahdollistaen telakkakäytön näyttöön liittäessä, huippunopeat ulkoiset levyt sekä kannettavan latauksen kaikki yhden portin kautta.

Käyttöjärjestelmänä Microsoftin Windows on yrityskäytössä varma valinta. Sen monipuolisuus ja ohjelmatarjonta on selkeästi kilpailijoita edellä. Windows-koneet toimivat itsenäisesti eivätkä ole riippuvaisia pilvipalveluista. Yrityskäytössä Microsoftin palvelut helpottavat koneiden ja käyttäjien hallintaa sekä luovat monipuoliset sähköposti- ja kalenteripalvelut kaikille käyttäjille.

Lisätietoa eri ominaisuuksista voit lukea kannettavan tietokoneen valintaoppaasta.

Tuotekohtaiset arviot esimerkkikoneista Lenovon valikoimasta

Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 – mobiilitoimiston kestävä valinta 

Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11

ThinkPad X1 Carbon Gen 11 vakuuttaa tyylikkäällä olemuksellaan. Kevyt laite on optimi mobiilitoimistoon ja liikkuville käyttäjille, sillä se mahtuu pienempäänkin laukkuun ja kulkee helposti mukana. Keveydestään huolimatta kone on erinomaisen jämäkkä ja pitkää kulutusta kestävä.

Ergonomia on huomioitu vahvasti. Koko koneen kattava liukumaton pintaviimeistely on optimaalinen niin ranteille, pöydälle kuin sylikäyttöön esimerkiksi junassa tai lentokoneessa. Näyttö ylettää reunalta reunalle optimoiden työtilan. Jopa reilun 24 tunnin akunkeston ansiosta pitkäkään työpäivä ei saa konetta hyytymään.

Ero näppäimistön ja kosketuslevyn käyttötuntumissa on dramaattinen halpa- tai kotikoneisiin verratessa. X1 Carbonilla pitkien sähköpostiviestien ja asiakirjojen kirjoitus ja kohteiden tarkka valinta onnistuu helposti. Kosketuslevyä vieroksuville koneesta löytyy myös ohjaustappi.

Tehoa riittää haastavampaankin käyttöön erinomaisesti Intelin Core i7 -huippusuorittimen ansiosta. Saatavana 16 Gt tai 32 Gt keskusmuistilla ja nopealla 512 Gt massamuistilla.

Näyttö: 14’’ (1920×1200)
Paino: 1,12 kg
Akkukesto: Jopa 24.9 h
Liitännät: HDMI, 2xUSB3.2, 2x USB4 /tukee Thunderbolt 4), kuuloke/mikrofoni-yhdistelmäliitin

Lenovo ThinkPad P16 Gen 2 – huipputehoa graafiseen työskentelyyn  

Lenovo ThinkPad P16 Gen 2

Lenovo ThinkPad P16 Gen 2 -yrityskannettava on tehokkaaseen työskentelyyn suunniteltu mobiilityöasema, jonka avulla pääset viemään luovuutesi äärirajoille.

Koneen poikkeuksellisen monipuoliset liitännät varmistavat lisälaitteiden käytön ongelmitta ja nopeasti. Pääset nauttimaan sulavista laiteyhteyksistä USB-C ja Thunderbolt 4 -porttien avulla ja voit luottaa, että Intel Core i7 -suoritin pitää koneen voimissaan monimutkaisimpien sovelluksien ollessa käytössä.

Koneessa ei ole tehty kompromisseja. Laite on pakattu vääntelyä kestäviin kuoriin ja tuuletusta varten on asianmukaiset kolot. Ergonomia on mallikelpoista. Näyttö on laadultaan erinomainen niin katselukulmiltaan kuin kuvanlaadultaankin.

Erillisen numeronäppäimistön sisältävän näppäimistön tuntuma sopii paljon kirjoittavalle pontevan vasteen ja tukevien näppäinten ansiosta. Kosketuslevy on tarkka ja sen yläpuolella on selkeät erillisnäppäimet niitä toivoville. Kursoria voi hallita myös näppäimistön keskelle sijoitetulla ohjaustapilla.

Suorituskyky on loistava. 32 gigatavun keskusmuistin ansiosta ohjelmien rinnakkaiskäyttö on huoletonta ja potkua riittää videoeditointeihin ja virtualisointeihin. Intelin Core i7 tehosuoritin ja tehokas näytönohjain tuovat maksimaalisen tehon graafiseen suunnitteluun ja mallinnokseen. Kokonaisuuden kruunaa nopea 1 terabitin ssd-asema tiedostojen tallennukseen.

Näyttö: 16’’ (2560×1600)
Paino: 2,95 kg
Liitännät: 2xUSB-A 3.2 Gen 1, 1xUSB-C 3.2 Gen 2, 2xThunderbolt 4, HDMI, Kuuloke/mikrofoni-yhdistelmäliitin

Lenovo ThinkPad E14 Gen 5 – peruskäytön työjuhta 

Lenovo ThinkPad E14 Gen 5

Lenovo ThinkPad E14 Gen 5 on malliesimerkki erinomaisesti työkäyttöön soveltuvasta peruskannettavasta. Se mahtuu kooltaan laukkuun, joten laite kulkee helposti työpaikan ja kodin välillä mahdollistaen sujuvan etätyön. Mainio jopa 13 tunnin akunkesto ja 1,53 kilon paino mahdollistavat työpisteen vapaan valinnan.

Koneen mustat kuoret eivät pieniä vääntelyitä ja kolhuja pelkää. Näyttö on laadukas ja mahdollistaa tehokkaan työskentelyn sovelluksesta riippumatta. Taustavalaistu Touchpad-näppäimistö tekee työskentelystä mukavaa.

Lenovon viidennen sukupolven läppäri ei tuota pettymystä. Sotilastason vaatimusten mukaisesti testattu laite on tehty kestämään vaativimmatkin olosuhteet. Se ei myöskään kärsi arkipäiväisistä vahingoista, kuten kolhuista, pudotuksista ja roiskeista.

Suorituskyky on optimoitu peruskäyttöön. AMD Ryzen 5 7530U -suoritin on riittävä vaativampaankin käyttöön. 16 gigatavun keskusmuisti ja 256 gigatavun ssd-levy pitävät huolen, että koneen käyttö on muutenkin viiveetöntä. Liitännät ovat hyvät. Esimerkiksi ulkoisten lisälevyjen yhdistäminen ja telakkakäyttö onnistuvat vaivattomasti.

Näyttö: 14’’ (1920×1200)
Paino: 1,53 kg
Akkukesto: jopa 13 h
Liitännät: USB-C 3.2 Gen 2, USB 3.2 Gen 1, Thunderbolt 4, USB 2.0, RJ45, HDMI, kuuloke/mikrofoni-yhdistelmäliitin

Kaikki kannettavat tietokoneet verkkokaupassamme yrityksille

Lue myös

Kuinka valita työkone – kannettavan tietokoneen valintaopas

Tabletti työkoneena – mitä kannattaa tietää ja mitä vaihtoehtoja on?

Parhaat videoneuvottelulaitteet hybridityöhön

Applen ekosysteemi helpottaa yrittäjän arkea