Mobiilivarmenne yhä suositumpi henkilökohtainen tunnistusväline

Lukuaika < 1 min

Mobiilivarmenne on vakiinnuttanut paikkansa markkinoiden helppokäyttöisimpänä vahvan tunnistautumisen välineenä.

Palvelun avulla voi keskittää pankkitunnusten käytön ainoastaan pankkipalveluihin, jolloin riski pankkiasiointiin kohdentuvasta väärinkäytöksestä tai erehdyksestä vähenee merkittävästi.

Mobiilivarmenteen avulla työsuhdepuhelimesta voi tehdä vahvan tunnistautumisen ja allekirjoittamisen välineen, jolloin henkilökohtaisia pankkitunnuksia ei tarvitse enää käyttää yritysasioiden hoitamiseen. Palvelulla voi hoitaa myös kaiken henkilökohtaisen asioinnin mikäli käyttäjällä on tähän tarvittava työsuhdepuhelin.

“Mobiilivarmenteen suosio kasvaa digitalisaation edetessä ja se on Suomen kolmanneksi suosituin tunnistautumisen väline OP:n ja Nordean jälkeen”, kertoo mobiilivarmenteen asiantuntija Jukka Vaittinen Elisalta.

Kattavasti käytössä sähköisissä yrityspalveluissa

Mobiilivarmenne toimii kattavasti yrityskäytössä tärkeissä sähköisissä palveluissa. Esimerkiksi sopimusten sähköinen allekirjoitus yleistyy nopeaa tahtia ja kaikissa sähköisen allekirjoittamisen palveluissa Mobiilivarmenne toimii.

Sähköisen taloushallinnon palveluissa mobiilivarmenteen avulla yrityksen työntekijät pääsevät oikeuksiensa mukaisesti esimerkiksi tekemään matkalaskuja, katsomaan palkkalaskelmat, hyväksymään ostolaskuja sekä analysoimaan talousraportteja.

Mobiilivarmenne on käytössä myös muun muassa työterveyshuollon digitaalisissa palveluissa sekä kaikissa julkishallinnon yrityksille tarjoamissa palveluissa.

Yhä useammin mobiilivarmenteella tunnistetaan myös käyttäjät organisaatioiden sisäisissä vahvaa tunnistautumista vaativissa palveluissa.

“Tulevaisuudessa mobiilivarmenteeseen tulee entistä enemmän arkea helpottavia ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksia”, Vaittinen kertoo.

Helppo käyttöönotto työsuhde- ja virkapuhelimiin

Elisan yritysliittymiin mobiilivarmenteen käyttöönotto on helppoa ja nopeaa. Online-palvelussa käyttöönotto sujuu parissa minuutissa omien pankkitunnusten avulla.

“99 prosenttia mobiilivarmenteen käyttöönotoista ja tunnusluvun vaihdoista tapahtuu online-palvelussa. Toki myös Elisan myymälöistä saa mobiilivarmenteen virallisen henkilöllisyystodistuksen avulla”, Vaittinen sanoo.

Kun yritys haluaa mobiilivarmenteen käyttöönsä omissa digitaalisissa palveluissaan, se onnistuu helposti tekemällä sopimuksen lain mukaista tunnistuspalvelua tarjoavan välityspalvelun kanssa. Samalla yritys saa käyttöönsä kaikki Suomessa toimivat tunnistuspalvelut.

Lue myös

Digitaalinen työympäristö vaatii modernit yhteydet, laitteet ja tietoturvan

Turvaa tietosi myös mobiililaitteissa

OnePlus esitteli kaksi monipuolista puhelinta yrityskäyttöön – Tässä ovat OnePlus 12 ja OnePlus 12R

Vinkit yrityksen tietoturvariskien hallintaan