Practical AI -kurssi sopii kaikille – ota tekoälytaidot haltuun

Lukuaika 2 min

Ilmainen Practical AI –kurssi sopii kaikille tekoälystä kiinnostuneille taustasta riippumatta. Tekoälyä hyödyntämään opettava koulutus on saanut kehuja käytännönläheisyydestään.

Kurssi on Microsoftin, Kajaanin ammattikorkeakoulun, Elisan ja Sulavan yhteistyössä toteuttama opintokokonaisuus, kertoo Tommi Somersuo, teknologiajohtaja Elisan yritysasiakasyksikössä.

Kenelle tahansa helposti omaksuttava Practical AI -kurssi tutustuttaa tuottavan tekoälyn käyttömahdollisuuksiin ja ohjaa kokeilemaan sitä käytännössä.

“Taustalla ei tarvitse olla teknistä osaamista tai tekoälytaitoja”, Somersuo kertoo.

Mitä Practical AI -kurssi pitää sisällään?

Alussa käydään lyhyesti läpi tekoälyn historiaa ja yleisiä käsitteitä, kertoo Jukka Alapiha, Elisan Head Of Technology, AI, Corporate Customers.

Tämän jälkeen opitaan, mitä tuottava tekoäly on ja kuinka jokainen voi oppia hyödyntämään sitä työssä ja vapaa-ajalla. Sitten tekoälyn käyttöä kokeillaan käytännössä tekstin ja kuvien tuottamisen näkökulmasta, sillä ne ovat ymmärrettävimpiä osa-alueita.

Kurssilla avataan myös tekoälyn turvallisen ja eettisen käytön periaatteita.

“Jos ihmiset käyttävät tekoälyä, on sitä hyvä käyttää turvallisella tavalla. On tärkeää ymmärtää riskejä”, Somersuo muistuttaa.

Maksuton ja avoin kurssi on saatavilla suomeksi ja englanniksi. Kahden opintopisteen arvoisen kurssin voi myös hyväksilukea korkeakoulututkintoon.

“Jos ei ole saanut vielä kosketusta tuottavaan tekoälyyn tai haluaa oppia sen perusteet, niin kurssi on todella hyvä. Kurssin käytyään ymmärtää mistä on kysymys – ja jos haluaa syventää tietämystään ja kykyjään, se luo hyvän pohjan jatkoon”, Somersuo lisää.

Elokuun alkupuolella kurssin oli suorittanut jo lähes 1000 käyttäjää, Kajaanin ammattikorkeakoulusta kerrotaan.

Aloita nyt: Practical AI -kurssi – Edukamu.fi

Tulevaisuudessa tuottava tekoäly osaksi paljon muutakin

Somersuo ja Alapiha kertovat, että hyvin todennäköisesti tulevaisuudessa tuottavaa tekoälyä tullaan näkemään osana kaikkea kehitystä. Tällä hetkellä suurimmalla osalla ihmisistä kokemus tekoälystä liittyy juuri ChatGPT:n tai Microsoftin uuden Bing-hakukoneen kaltaisten ohjelmien käyttöön.

“Käyttötapauksia, joissa teknologioita ja tuottavaa teköälyä voidaan hyödyntää, on kuitenkin todella paljon muitakin. Uskon, että ajan kuluessa alamme nähdä laajasti tuottavan tekoälyn hyödyntämistä päivittäisessä tekemisessä”, Somersuo pohtii.

Muutoksia tuttuihin toimistotyökaluihin on jo näköpiirissä, kun tuottavan tekoälyn työkalut tulevat olennaiseksi osaksi Microsoftin Office 365 –pakettia.

Voi myös olla, ettei tekoälyn tuloa osaksi järjestelmiä ja sovelluksia ja niiden toimintoja välttämättä huomata, vaan se toimii sujuvasti taustalla arkeamme tukien.

“Järjestelmät esimerkiksi vain toimivat fiksummin, emme vain näe sitä, kuinka tekoälyä hyödynnetään pinnan alla, Alapiha sanoo.”

Lue myös

Elisa ja Microsoft tuovat tekoälyn tukemaan liiketoimintaa

Elisalta ja Enreachilta maailmanluokan puheratkaisut asiointiin

Tuo tekoäly asiakasrajapinnan apuriksi