Testi: Surface-kannettavat ovat erinomaisia työkoneita

Microsoftin Surface-kannettava on erinomainen vaihtoehto työkoneeksi. Se integroituu saumattomasti Microsoftin ohjelmistojen kanssa ja mahdollistaa joustavan ryhmä- ja pilvityöskentelyn.

Surface-tuoteperhe käsittää kaikki Microsoftin omat tietokoneet. Laitteet ovat fyysisesti upeita, kevyitä ja kestäviä. Materiaaleihin ja käytännölliseen muotoiluun on panostettu niin paljon, että käyttökokemus on tinkimättömän laadukas koko laitteen elinkaaren ajan.

Surfacet eivät ole vain perinteisiä Windows-työkoneita vaan tuovat tullessaan selkeitä etuja kilpailijoihin nähden. Käyttökokemus ja toiminta on voitu hioa kohdalleen yksityiskohtia myöten, koska käyttöjärjestelmä ja koneet tulevat samalta valmistajalta. Käyttöjärjestelmä-, tietoturva- ja ohjelmistopäivitykset ehditään testata kattavista ennen laitteiden myynnin aloittamista.

Kaikki päivitykset hoituvat suoraan Microsoftin kautta, jolloin ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset saapuvat Surface-laitteille viiveettä. Laiteohjelmistojen päivitykset jaetaan käytännöllisesti suoraan Windows-päivitysten mukana, jolloin niitä ei tarvitse hakea kolmansien osapuolten kautta.

Laatu näkyy yksityiskohdissa ja helpottaa työntekoa

Laadukkuus näkyy ja tuntuu arkisessa työkäytössä. Tarkoissa näytöissä on laajat katselukulmat, hyvä kontrasti ja luonnolliset värit, joten ne sopivat vaativampaankin työhön. Kaikissa Surface-laitteissa on kosketusnäyttö. Kosketusnäytöstä on pelkän osoittimen ohella hyötyä sormieleiden avulla, kun sivuja voi pyörittää ja zoomailla suoraan kahden sormen avulla.

Näppäimistöt ja kosketuslevyt toimivat moitteetta pitkänkin työpäivän ajan. Pienet muutokset ja käytännölliset ratkaisut summautuvat suuriksi. Kun laatuun tottuu, alkaa sitä arvostaa ja laitteiden käyttökynnys madaltuu.

Laitteiden erikoisuus on monipuoliset käyttötavat, jolloin jokainen voi löytää itselleen sopivimman tavan käyttää konetta. Kosketuslevyn ohella kursoria voi ohjata hiirellä sekä laitteisiin magneetilla kiinnittyvällä kynällä. Kynä on erinomainen muistiinpanoja tekevälle OneNote-käyttäjälle sekä graafisten alojen luoville työntekijöille. Kynän rinnalle voi hankkia näyttöön kiinnitettävän Surface dialin -nupin, jolla voi helposti säätää vaikka pensselin leveyttä piirtäessä.

Etähallinta auttaa isoja yrityksiä laitteiden käyttöönotossa

Isompia organisaatioita on myös ajateltu laitteiden etähallintaan panostamalla. Surface-laitteiden Autopilot-hallinnan avulla laitteiden käyttöönottoa ja käyttäjien rooleja yrityksessä voidaan tarkasti ohjata etänä. Laitteet voidaan jo myyjän toimesta linkittää yrityksen Azure-tilelle ja sitä kautta konfiguroida valmiiksi käyttöönottoa varten. Työntekijät saavat uusille koneilleen kaikki yrityksen palvelut ja ohjelmistot kootusti heti käyttöönoton yhteydessä.

Laitehuolto toimii Surface-koneissa siten, että hajonnut laite korvataan ehjällä välittömästi. Nopean käyttöönoton ansiosta työhön ei tule pitkiä seisauksia, kunhan käyttäjien tiedostoja säilötään pilvessä. Luontevin pilvipalvelu on Office 365:n mukana tuleva OneDrive, mitä Microsoftin ohjelmistot tukevat natiivisti.

Surface-koneet sijoittuvat työkoneiden premium-luokkaan. Premium-statuksen ansiosta laitteet ovat työtekijöiden keskuudessa haluttuja, minkä vaikutusta työnteon motivaatioon ei kannata vähätellä. Ergonomisia ja nopeita koneita on mukava käyttää töissä. Kevyet koneet kulkevat ongelmitta käyttäjien mukana työpaikan ja kodin välillä, mikä edistää saumattoman ja turvallisen etätyön tekemistä.

Mikä näistä Surface-laitteista sopii parhaiten juuri sinun työhösi?

Surface Book 2 – mukana kulkevaa huipputehoa

Microsoft Surface Book 2

Surface Book 2 on tehokäyttäjille suunnattu tinkimätön vaihtoehto. Laite on muotoilultaan tyylikäs kestävissä metallikuorissaan. Käyttö on miellyttävää erittäin laadukkaan ja tarkan PixelSense-kosketusnäytön avulla.

Kannettavasta löytyy vakiona Intelin tehokas Core i7 –suoritin, joka ei hyydy raskaassakaan moniajossa. Laitteessa on aito Nvidian gtx1050 -näytönohjain, josta on merkittävä hyöty esimerkiksi 3d-grafiikkaa, kuvia ja videoita käsitellessä. Optioina Surface Bookia voi tehostaa isommalla keskusmuistilla ja ssd-levyllä.

Surface Bookin erikoisuus kilpailijoihin verratessa on irrotettava näyttö. Näyttö on kiinni näppäimistössä tukevasti ergonomisessa saranassa. Lukituksen avaamalla näytön saa irti, jolloin laite muuttuu tabletiksi. Tablettitilasta on hyötyä graafiselle suunnittelijalle sekä kahdenkeskisessä asiakastyössä, kun näppäimistö ei ole häiritsemässä hahmottelua tai asiakkaalle tehtävää esittelyä.

Hinta: alk. 1780 € (alv 0%)
Näyttö: 13,5’’
Paino: 1,6 kg
Suoritin: Intel Core i7
Keskusmuisti: 8 Gt
Tallennustila: 256 Gt ssd
Akkukesto: 17 h

Surface Laptop – näyttävä kannettava

Surface Laptop on tyylikäs ja toimiva kannettava, jolla työskentely sujuu ergonomisesti. Ohut laite kulkee näppärästi mukana työpaikan ja kodin välillä ja akkukesto riittää ongelmitta pidempäänkin työpäivään ilman lisälatausta.

Suorituskyky riittää kaikkeen lukuun ottamatta aktiivista videoeditointia tai vastaavaa äärimmäistä suorituskykyä vaativaa tehtävää. Optiona kannattaa harkita isompaa ssd-levyä, ainakin silloin kun integroidut pilviyhteydet ole aina käytettävissä.

Laptopin erikoisuus on miellyttävät materiaalit. Kestävien alumiinikuorten sisältä paljastuu Alcantara-verhoilu, joka peittää näppäimistön reunat. Alcantara tuntuu hyvältä ranteiden alla toisin kuin tavalliset metallikuoret. Se estää tehokkaasti ranteiden hikoilua ja liukumista. Näppäintuntuma on mukavan ponnekas, minkä vuoksi pitkätkin sähköpostit ja dokumentit syntyvät vauhdilla.

Hinta: alk. 1370 € (alv 0%)
Näyttö: 13,5’’
Paino: 1,3 kg
Suoritin: Intel Core i5
Keskusmuisti: 8 Gt
Tallennustila: 128 Gt ssd
Akkukesto: 14,5 h

Surface Laptopista uudempi versio saatavilla, tutustu Surface Laptop 2.

Surface Pro – aina mukana

Surface Pro soveltuu käyttäjille, jotka arvostavat isoa, laadukasta näyttöä ja keveyttä. Surface Pro on tabletti, joka muuttuu käytännössä kannettavaksi hankkimalla erillisen Surface Pro Signature Type Cover -näppäimistön.

Edullisimman version suorituskyky ei vastaa aitoja kannettavia, mutta vaihtoehdoilla saa lisähintaan jopa huippuluokan tehoa erittäin kompaktissa koossa. Erikoisuutena laitteesta saa myös LTE-mallin, jolloin internet-yhteys onnistuu joka paikasta oman sim-kortin kautta.

Type Cover -näppäimistö kiinnittyy tablettiin tukevasti magneeteilla ja näytön saa aseteltua eri kulmiin sen takaa aukeavan tuen avulla. Näppäimistö on vuorattu Alcantara-materiaalilla, mikä saa sen tuntumaan hyvältä pitkässäkin käytössä. Ranteet eivät hikoile tai liu’u, kuten metallisilla näppäimistökansilla. Kirjoitustuntuma sekä kosketuslevy ovat laadukkaat.

Hinta: alk. 1000 € (alv 0%) + näppäimistö alk. 148,30 € (alv 0%)
Näyttö: 12,3’’
Paino: 0,77 kg + näppäimistö 0,3 kg
Suoritin: Intel Core m3
Keskusmuisti: 8 Gt
Tallennustila: 256 Gt ssd
Akkukesto: 13,5 h

Surface Prosta saatavilla uusin malli Surface Pro 6.

Surface Go – Kannettava tabletin koossa

Ultrakevyt vaihtoehto kannettavalle on Surface Go. Surface Go on käytännössä tabletti, joka muuttuu minikannettavaksi erikseen hankittavan Type Cover -näppäimistön avulla.

Työkäyttöä kannettavana ajatellen perusversion varustelu on vaatimaton, joten kannattaa panostaa 8 gigatavun keskusmuistin ja 128 Gt:n ssd-levyn sisältävään malliin.

Surface Go:n viehättävyys perustuu keveyteen ja siihen, että laite on aina mukana. Mitat kuitenkin tulevat vastaan, jos laitetta käytetään ainoana koneena. Tuntumaltaan hyvä näppäimistö on auttamatta ahdas, jos sillä täytyy kirjoittaa paljon. 10-tuuman näyttö on pinta-alaltaan selkeästi muita vaihtoehtoja pienempi.

Hinta: alk. 438 € (alv 0%) + näppäimistö alk. 99 € (alv 0%)
Näyttö: 10’’
Paino: 0,5 kg + näppäimistö 0,2 kg
Suoritin: Intel Pentium Gold 4415Y
Keskusmuisti: 4 Gt
Tallennustila: 64 Gt eMMC
Akkukesto: 9 h

 

Tutustu myös kannettavan tietokoneen valintaoppaaseen

Microsoft Surfacet saat hankittua näppärästi Elisan yritysten verkkokaupasta