Surface-kannettavat ovat erinomaisia työkoneita

Lukuaika 4 min

Microsoftin Surface-kannettava on erinomainen vaihtoehto työkoneeksi. Se integroituu saumattomasti Microsoftin ohjelmistojen kanssa ja mahdollistaa joustavan ryhmä- ja pilvityöskentelyn.

Surface-tuoteperhe käsittää kaikki Microsoftin omat tietokoneet. Laitteet ovat fyysisesti upeita, kevyitä ja kestäviä. Materiaaleihin ja käytännölliseen muotoiluun on panostettu niin paljon, että käyttökokemus on tinkimättömän laadukas koko laitteen elinkaaren ajan.

Surfacet eivät ole vain perinteisiä Windows-työkoneita vaan tuovat tullessaan selkeitä etuja kilpailijoihin nähden. Käyttökokemus ja toiminta on voitu hioa kohdalleen yksityiskohtia myöten, koska käyttöjärjestelmä ja koneet tulevat samalta valmistajalta. Käyttöjärjestelmä-, tietoturva- ja ohjelmistopäivitykset ehditään testata kattavista ennen laitteiden myynnin aloittamista.

Kaikki päivitykset hoituvat suoraan Microsoftin kautta, jolloin ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset saapuvat Surface-laitteille viiveettä. Laiteohjelmistojen päivitykset jaetaan käytännöllisesti suoraan Windows-päivitysten mukana, jolloin niitä ei tarvitse hakea kolmansien osapuolten kautta.

Laatu näkyy yksityiskohdissa ja helpottaa työntekoa

Laadukkuus näkyy ja tuntuu arkisessa työkäytössä. Tarkoissa näytöissä on laajat katselukulmat, hyvä kontrasti ja luonnolliset värit, joten ne sopivat vaativampaankin työhön. Kaikissa Surface-laitteissa on kosketusnäyttö. Kosketusnäytöstä on pelkän osoittimen ohella hyötyä sormieleiden avulla, kun sivuja voi pyörittää ja zoomailla suoraan kahden sormen avulla.

Näppäimistöt ja kosketuslevyt toimivat moitteetta pitkänkin työpäivän ajan. Pienet muutokset ja käytännölliset ratkaisut summautuvat suuriksi. Kun laatuun tottuu, alkaa sitä arvostaa ja laitteiden käyttökynnys madaltuu.

Laitteiden erikoisuus on monipuoliset käyttötavat, jolloin jokainen voi löytää itselleen sopivimman tavan käyttää konetta. Kosketuslevyn ohella kursoria voi ohjata hiirellä sekä laitteisiin magneetilla kiinnittyvällä kynällä. Kynä on erinomainen muistiinpanoja tekevälle OneNote-käyttäjälle sekä graafisten alojen luoville työntekijöille. Kynän rinnalle voi hankkia näyttöön kiinnitettävän Surface dialin -nupin, jolla voi helposti säätää vaikka pensselin leveyttä piirtäessä.

Etähallinta auttaa isoja yrityksiä laitteiden käyttöönotossa

Isompia organisaatioita on myös ajateltu laitteiden etähallintaan panostamalla. Surface-laitteiden Autopilot-hallinnan avulla laitteiden käyttöönottoa ja käyttäjien rooleja yrityksessä voidaan tarkasti ohjata etänä. Laitteet voidaan jo myyjän toimesta linkittää yrityksen Azure-tilelle ja sitä kautta konfiguroida valmiiksi käyttöönottoa varten. Työntekijät saavat uusille koneilleen kaikki yrityksen palvelut ja ohjelmistot kootusti heti käyttöönoton yhteydessä.

Laitehuolto toimii Surface-koneissa siten, että hajonnut laite korvataan ehjällä välittömästi. Nopean käyttöönoton ansiosta työhön ei tule pitkiä seisauksia, kunhan käyttäjien tiedostoja säilötään pilvessä. Luontevin pilvipalvelu on Office 365:n mukana tuleva OneDrive, mitä Microsoftin ohjelmistot tukevat natiivisti.

Surface-koneet sijoittuvat työkoneiden premium-luokkaan. Premium-statuksen ansiosta laitteet ovat työtekijöiden keskuudessa haluttuja, minkä vaikutusta työnteon motivaatioon ei kannata vähätellä. Ergonomisia ja nopeita koneita on mukava käyttää töissä. Kevyet koneet kulkevat ongelmitta käyttäjien mukana työpaikan ja kodin välillä, mikä edistää saumattoman ja turvallisen etätyön tekemistä.

Mikä näistä Surface-laitteista sopii parhaiten juuri sinun työhösi?

Surface Pro – aina mukana

Microsoft Surface Pro 7

Surface Pro soveltuu käyttäjille, jotka arvostavat isoa, laadukasta näyttöä ja keveyttä. Surface Pro on tabletti, joka muuttuu käytännössä kannettavaksi hankkimalla erillisen Surface Pro Signature Type Cover -näppäimistön.

Valikoimassamme on Surface Pro 7 12,3” näytöllä tai Surface Pro X hieman suuremmalla, 13” näytöllä. Pro X-laite tukee lisäksi LTE-yhteyttä, jolloin internet-yhteys onnistuu joka paikasta oman sim-kortin kautta.

Kätevä Type Cover -näppäimistö kiinnittyy tablettiin tukevasti magneeteilla. Takaa aukeavan tuen avulla näytön saa aseteltua mukavasti eri työskentelykulmiin. Näppäimistö on vuorattu Alcantara-materiaalilla, mikä saa sen tuntumaan hyvältä pitkässäkin käytössä. Ranteet eivät hikoile tai liu’u, kuten metallisilla näppäimistökansilla. Kirjoitustuntuma sekä kosketuslevy ovat laadukkaat.

Surface Pro 7

Näyttö: 12,3″
Paino: 775 g + näppäimistö n. 500 g
Suoritin: Intel Core i3 tai i5
Keskusmuisti: 4 Gt/8 Gt/16Gt
Tallennustila: 128 Gt/256 Gt
Akkukesto: 10,5 h
Hinta alk. 790 € (alv. 0 %) + näppäimistö alk. 128 € (alv. 0 %)

Surface Pro X

Näyttö: 13”
Paino: 775 g + näppäimistö n. 500 g
Suoritin: Microsoft SQ1 3 GHz
Keskusmuisti: 16 Gt
Tallennustila: 256 Gt
Akkukesto: jopa 13 h
Hinta alk. 1290 € (alv. 0 %) + näppäimistö alk. 102 € (alv. 0 %)

Surface Laptop – näyttävä kannettava

Microsoft Surface Laptop Go

Surface Laptop on tyylikäs ja toimiva kannettava, jolla työskentely sujuu ergonomisesti. Ohut laite kulkee näppärästi mukana työpaikan ja kodin välillä ja akku riittää ongelmitta pidempäänkin työpäivään ilman lisälatausta.

Laptop on valmistettu laadukkaista ja miellyttävistä materiaaleista. Kestävien alumiinikuorten sisältä paljastuu Alcantara-verhoilu, joka peittää näppäimistön reunat. Alcantara tuntuu hyvältä ranteiden alla toisin kuin tavalliset metallikuoret. Se estää tehokkaasti ranteiden hikoilua ja liukumista. Näppäintuntuma on mukavan ponnekas, minkä vuoksi pitkätkin sähköpostit ja dokumentit syntyvät vauhdilla.

Suorituskyky riittää kaikkeen lukuun ottamatta aktiivista videoeditointia tai vastaavaa äärimmäistä suorituskykyä vaativaa tehtävää. Optiona kannattaa harkita isompaa ssd-levyä, ainakin silloin kun integroidut pilviyhteydet ole aina käytettävissä.

Valikoimassamme olevan Surface Laptop 3 -mallin lisäksi on saatavana myös hieman kevyempi malli Surface Laptop Go, jossa on asteen pienempi 12,4” näyttö. Kevyen ja ketterän kannettava tietokoneen sisällä on kymmenennen sukupolven neliydinprosessori, 8 Gt:n keskusmuisti, responsiivinen SSD-massamuisti sekä Intel UHD Graphics -siru.

Surface Laptop 3

Näyttö: 13,5″
Paino: 1,3 kg
Suoritin: Intel Core i5
Keskusmuisti: 8 Gt / 16 Gt
Tallennustila: 128 Gt / 256 Gt
Akkukesto: 11,5 h
Hinta alk. 1321 € (alv. 0 %)

Surface Laptop Go

Näyttö: 12,4″
Paino: 1,1 kg
Suoritin: Intel Core i5
Keskusmuisti: 8 Gt
Tallennustila: 256 Gt
Akkukesto: jopa 13 h
Hinta alk. 820 € (alv. 0 %)

Surface Go 2 LTE – Kannettava tabletin koossa

Microsoft Surface Go 2

Ultrakevyt vaihtoehto kannettavalle on Surface Go 2. Surface Go 2 on käytännössä tabletti, joka muuttuu minikannettavaksi erikseen hankittavan Type Cover -näppäimistön avulla.

Surface Go:n viehättävyys perustuu keveyteen ja siihen, että laite on aina mukana. Mitat kuitenkin tulevat vastaan, jos laitetta käytetään ainoana koneena. Tuntumaltaan hyvä näppäimistö on auttamatta ahdas, jos sillä täytyy kirjoittaa paljon. 10,5 tuuman näyttö on pinta-alaltaan selkeästi muita Surface-malleja pienempi.

Surface Go 2 tukee LTE-yhteyttä, jolloin työskentely onnistuu missä ja milloin vain oman sim-kortin avulla.

Surface Go 2 LTE

Näyttö: 10,5’’
Paino: 553 g + näppäimistö 562 g
Suoritin: Intel Core m3 (8. sukupolvi) 8100Y
Keskusmuisti: 8 Gt
Tallennustila: 128 Gt /256 Gt
Akkukesto: jopa 10 h
Hinta alk. 720 € (alv 0%) + näppäimistö alk. 78 € (alv 0%)

 

Mietitkö vielä, millaista tietokonetta tarvitset? Tutustu kannettavan tietokoneen valintaoppaaseen.

Tutustu Surfaceihin ja tilaa nyt! Microsoft Surfacet hankit näppärästi Elisan yritysverkkokaupasta.

Viritä Surface viimeisen päälle ja hyödynnä nyt myös Microsoft 365 -tarjous! Saat 15 % alennusta kuukausihinnasta ensimmäisen puolen vuoden ajan, kun tilaat Microsoft 365 Business Premium- tai Microsoft 365 E3 -palvelun. Kampanja on voimassa 30.3. asti.