Surface-kannettavat ovat erinomaisia työkoneita

Lukuaika 2 min

Microsoftin Surface-kannettava on erinomainen vaihtoehto työkoneeksi. Se integroituu saumattomasti Microsoftin ohjelmistojen kanssa ja mahdollistaa joustavan ryhmä- ja pilvityöskentelyn.

Microsoftin Surface-tuoteperhe käsittää kaikki Microsoftin omat tietokoneet. Laitteet ovat fyysisesti upeita, kevyitä ja kestäviä. Materiaaleihin ja käytännölliseen muotoiluun on panostettu niin paljon, että käyttökokemus on tinkimättömän laadukas koko laitteen elinkaaren ajan.

Surfacet eivät ole vain perinteisiä Windows-työkoneita vaan tuovat tullessaan selkeitä etuja kilpailijoihin nähden. Käyttökokemus ja toiminta on voitu hioa kohdalleen yksityiskohtia myöten, koska käyttöjärjestelmä ja koneet tulevat samalta valmistajalta. Käyttöjärjestelmä-, tietoturva- ja ohjelmistopäivitykset ehditään testata kattavista ennen laitteiden myynnin aloittamista.

Kaikki päivitykset hoituvat suoraan Microsoftin kautta, jolloin ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset saapuvat Surface-laitteille viiveettä. Laiteohjelmistojen päivitykset jaetaan käytännöllisesti suoraan Windows-päivitysten mukana, jolloin niitä ei tarvitse hakea kolmansien osapuolten kautta.

Laatu näkyy yksityiskohdissa ja helpottaa työntekoa

Laadukkuus näkyy ja tuntuu arkisessa työkäytössä. Tarkoissa näytöissä on laajat katselukulmat, hyvä kontrasti ja luonnolliset värit, joten ne sopivat vaativampaankin työhön. Kaikissa Surface-laitteissa on kosketusnäyttö. Kosketusnäytöstä on pelkän osoittimen ohella hyötyä sormieleiden avulla, kun sivuja voi pyörittää ja zoomailla suoraan kahden sormen avulla.

Näppäimistöt ja kosketuslevyt toimivat moitteetta pitkänkin työpäivän ajan. Pienet muutokset ja käytännölliset ratkaisut summautuvat suuriksi. Kun laatuun tottuu, alkaa sitä arvostaa ja laitteiden käyttökynnys madaltuu.

Laitteiden erikoisuus on monipuoliset käyttötavat, jolloin jokainen voi löytää itselleen sopivimman tavan käyttää konetta. Kosketuslevyn ohella kursoria voi ohjata hiirellä sekä laitteisiin magneetilla kiinnittyvällä kynällä.

Kynä on erinomainen muistiinpanoja tekevälle OneNote-käyttäjälle sekä graafisten alojen luoville työntekijöille. Kynän rinnalle voi hankkia näyttöön kiinnitettävän Surface dialin -nupin, jolla voi helposti säätää vaikka pensselin leveyttä piirtäessä.

Etähallinta auttaa isoja yrityksiä laitteiden käyttöönotossa

Isompia organisaatioita on myös ajateltu laitteiden etähallintaan panostamalla. Surface-laitteiden Autopilot-hallinnan avulla laitteiden käyttöönottoa ja käyttäjien rooleja yrityksessä voidaan tarkasti ohjata etänä.

Laitteet voidaan jo myyjän toimesta linkittää yrityksen Azure-tilelle ja sitä kautta konfiguroida valmiiksi käyttöönottoa varten. Työntekijät saavat uusille koneilleen kaikki yrityksen palvelut ja ohjelmistot kootusti heti käyttöönoton yhteydessä.

Laitehuolto toimii Surface-koneissa siten, että hajonnut laite korvataan ehjällä välittömästi. Nopean käyttöönoton ansiosta työhön ei tule pitkiä seisauksia, kunhan käyttäjien tiedostoja säilötään pilvessä.

Luontevin pilvipalvelu on Office 365:n mukana tuleva OneDrive, mitä Microsoftin ohjelmistot tukevat natiivisti.

Surface-koneet sijoittuvat työkoneiden premium-luokkaan. Premium-statuksen ansiosta laitteet ovat työtekijöiden keskuudessa haluttuja, minkä vaikutusta työnteon motivaatioon ei kannata vähätellä.

Ergonomisia ja nopeita koneita on mukava käyttää töissä. Kevyet koneet kulkevat ongelmitta käyttäjien mukana työpaikan ja kodin välillä, mikä edistää saumattoman ja turvallisen etätyön tekemistä.

Mietitkö vielä, millaista tietokonetta tarvitset? Tutustu kannettavan tietokoneen valintaoppaaseen.

Lue myös

Puhelimen osto yritykselle – mitkä asiat kannattaa huomioida verotuksen näkökulmasta

Tabletti työkoneena – mitä kannattaa tietää ja mitä vaihtoehtoja on?

Lenovon kannettavat tietokoneet vertailussa

OnePlus 11 on monipuolinen huippupuhelin työkäyttöön