Testi: Jabran lisälaitteet sujuvoittavat ja helpottavat hybridityön tekemistä

Lukuaika 3 min

Testasimme viittä hybridityöhön suunniteltua Jabran uutuutta, jotka antavat vapauden tehdä työtä juuri siellä missä ja miten se kulloinkin parhaiten onnistuu. Lue, mikä laitteista sopii parhaiten juuri sinun käyttöösi.

Hyvät yhteydet ja älykkäät työvälineet varmistavat työn sujuvuuden ajasta ja paikasta riippumatta – olipa työympäristö sitten mikä tahansa.

Hybridityössä työn sujuvuutta ja tehokkuutta lisäävien laitteiden merkitys korostuu.

Työn sujuvuutta voi parantaa esimerkiksi laadukkailla vastamelukuulokkeilla, joilla webinaarin seuraaminen onnistuu meluisassakin ympäristössä. Jos tietokoneen tai läppärin sisäänrakennetun nettikameran laatu ei tyydytä, kuvanlaadun voi nostaa uudelle tasolle usb-porttiin liitettävällä, 4K-kuvanlaatua tukevalla web-kameralla.

Kävelypalaverista voi tehdä mukavamman korvaan istuvilla nappikuulokkeilla. Konferenssikaiutin puolestaan tarjoaa laadukkaan äänentoiston hybridikokoukseen, jossa osa osallistujista on samassa fyysisessä tilassa ja osa läsnä virtuaalisesti.

Kokeilimme viittä Jabran uutuutta, jotka pitävät sisällään uusinta, erityisesti hybridityöhön suunniteltua teknologiaa.

Keskity työskentelyyn ilman taustamelua

Laadukkaiden kuulokkeiden merkitys korostuu avokonttorissa, jossa keskittyminen voi herpaantua työkavereiden keskustelusta. Myös kotona voi olla työtä häiritsevää taustamelua.

Jabra Evolve 65 Flex -kuulokkeissa on aktiivinen melunpoisto-ominaisuus (ANC), jonka ansiosta ympäröivä melu ei häiritse työntekoa. Kokeilumme perusteella ominaisuus toimii varsin vakuuttavasti: meluisakin tila muuttuu kuulokkeet päässä rauhalliseksi työympäristöksi. Melunpoistotoiminnon voi tarvittaessa kytkeä pois napin painalluksella.

Virransäästötilassa olevat kuulokkeet ”heräävät” käyttöön, kun ne nostaa pöydältä korville. Tämä säästää akkua, kun kuulokkeita ei käytetä jatkuvasti.

Kuulokkeissa olevaan sankaan on upotettu kymmenen mikrofonia, minkä ansiosta äänenlaatu esimerkiksi Teams-kokouksissa on erinomainen. Testimme aikana äänenlaadun muutos aiempaan huomattiin konkreettisesti, kun palaveriin osallistuvat ihmettelivät äänenlaadun selkeää parantumista.

Jabran kuulokkeiden käyttömukavuus on huipputasoa. Korvakuppien pehmusteet tuntuvat miellyttäviltä korvia vasten, eikä tuntienkaan yhtämittainen käyttö tunnu epämukavalta.

Tuotesuositus: Jabra Evolve2 65 Flex

Rauhallisesta etäpalaverista musiikkinautintoon

Testasimme myös astetta paremmat, monipuolisemmat ja laadukkaammat Jabra Evolve2 85 -vastamelukuulokkeet.

Jabra Evolve2 85 -kuulokemikrofonin vastamelutoiminnon (ANC) voi kytkeä helposti pois päältä, jos ympäröivässä tilassa on jotain, mikä vaatii huomiota. Takaisin hiljaiseen tilaan voi palata samasta painikkeesta. Kokeilumme perusteella vastamelutoiminto poistaa ympäröivät äänet erittäin tehokkaasti.

Molempiin korvakuppeihin on sijoitettu valo, joka palaa punaisena, kun puhelu on käynnissä. Punainen valo kertoo samassa tilassa työskenteleville, että kuulokkeiden käyttää ei kannata häiritä. Mikrofonivarsi on sijoitettu toiseen korvakuppiin, josta sen voi vetää esiin tarvittaessa.

Pidempikin kokous sujuu kuulokkeilla ilman ongelmia, sillä kupit eivät paina korvia. Myös akun kesto oli positiivinen yllätys: yhdellä latauksella virtaa riittää puhumiseen peräti 20 tunniksi ja musiikin kuunteluun yli 30 tunniksi.

Kuulokkeet tekee mieli jättää päähän vielä työpäivän jälkeenkin, sillä kuulokkeiden laadukas äänentoisto riittää myös musiikista nauttimiseen.

Tuotesuositus: Jabra Evolve2 85

Kävelypalaverin paras kaveri

Hybridityö on nostanut kävelypalaverit ansaitsemaansa arvoon. Hybridityössä palaveriin voi osallistua vaikkapa pyörän selässä. Tällöin hyvin istuvien kuulokkeiden merkitys kasvaa.

Jabran Evolve2 Buds -kuulokkeet on suunniteltu ammattimaiseen työkäyttöön. Ne pitävät yhteyden päällä samanaikaisesti sekä tietokoneeseen että älypuhelimeen. Kuulokkeet ilmoittavat, jos joku soittaa kesken käynnissä olevan kokouksen.

Nappikuulokkeiden hyvä istuvuus ei ole aina itsestäänselvyys. Jabran nappikuulokkeiden pakkauksessa löytyy useampi erikokoinen korvasovitin, minkä ansiosta löysimme erinomaisen sopivuuden. Testimme aikana kuulokkeet pysyivät tiukasti paikallaan vauhdikkaankin juoksulenkin aikana.

Kuulokkeet on sertifioitu muun muassa Google Meetin ja Microsoft Teamsin käyttöön. Pakkauksen mukana tulee tietokoneeseen liitettävä USB-sovitin, joka parantaa bluetooth-yhteyden laatua. Kuulokkeet latautuvat omassa säilytyskotelossaan. Yhdellä latauksella käyttöaikaa saa yli 30 tuntia ja hätätilanteessa kuulokkeisiin saa tunnin toiminta-aikaa vain viiden minuutin latauksella.

Tuotesuositus: Jabra Evolve2 Buds

Konferenssikaiutin hurmaa äänenlaadulla ja muotoilulla

Jos samassa fyysisessä kokoustilassa on useampi henkilö ja palaveriin otetaan osaa myös etänä, laadukas konferenssikaiutin on tarpeellinen apuväline.

Kokeilimme Jabran uutta Speak2 55 -kaiutinta, jonka kuoreen on upotettu useita mikrofoneja. Ne kaappaavat äänen tasaisesti huoneen eri puolilta. Kaiuttimessa on vastameluominaisuus, joka hiljentää tarpeettomia, kokousta häiritseviä ääniä. Tämä parantaa selvästi etänä osallistuvien palaverikokemusta.

Kaiutin osaa lisäksi tasata kaikkien samassa fyysisessä tilassa olevien äänet samalle tasolle, jolloin käyttäjän ei tarvitse itse säädellä äänenvoimakkuutta.

Pyöreän kiekon muotoinen kaiutin kulkee mukana omassa kantokassissa. Käyttömukavuutta parantaa sekin, että sekä USB C- että perinteinen USB-kaapeli on liitetty kätevästi samaan kaapeliin. Siten kaiutin on helppo yhdistää mihin tahansa laitteeseen.

Speak2 55 soveltuu hyvin myös omassa rauhassa kotona työskentelevän kaiuttimeksi. Kokeilun aikana innostuimme käyttämään kaiutinta myös radion ja musiikin kuunteluun kotitoimistolla. Kehuja saa myös kaiuttimen valojuova, joka näyttää äänenvoimakkuuden tason.

Tuotesuositus: Jabra Speak2 55

Terävämpi kuva videoneuvotteluun

Kannettavan tietokoneen sisäänrakennetun web-kameran kuvanlaatu ei ole paras mahdollinen ja sen ominaisuudet ovat vähäiset.

Jabra PanaCast 20 parantaa videopuhelukokemusta 4K-kuvanlaadulla ja älykkäällä zoomaustoiminnolla, jonka ansiosta kamera seuraa käyttäjän liikkeitä ja tarkentaa palaveriin osallistuvan henkilön kuvan keskelle. Toiminnon ansiosta käyttäjän ei enää tarvitse säätää itse tietokoneen tai kameran paikkaa. Kamera osaa myös säätää valotuksen videopuheluun parhaiten sopivaksi.

Kokeilimme Jabran uutuutta neljän osallistujan videoneuvottelussa, huonosti valaistussa huoneessa. Kamera korjasi valaistuksen kohdilleen ja zoomauskin toimi moitteettomasti, vaikka valaistusta ei lisätty.

Käyttöönotto on tehty helpoksi: kamera on käyttövalmis heti, kun USB-kaapeli liitetään tietokoneeseen. Kameran alta kääntyvän kiinnikkeen avulla kamera pysyy tukevasti paikallaan esimerkiksi kannettavan tietokoneen näytössä. Kameraa onkin helppo kuljettaa mukana ja liittää eri laitteisiin aina tarpeen mukaan.

PanaCast 20 -kamerassa on lisäksi tekoälysiru, joka sumentaa taustan paikallisesti, tallentamatta tietoja pilvipalveluun.

Tuotesuositus: Jabra PanaCast 20

Lue myös

Parhaat videoneuvottelulaitteet hybridityöhön

Fiksu työnantaja tukee hybridityötä – valmiina kolmeen työtapaan

Kuinka valita työkone – kannettavan tietokoneen valintaopas

Miten valita yritykselle paras nettiyhteys