Parhaat videoneuvottelulaitteet hybridityöhön

Lukuaika 2 min

Uudessa työarjessamme jopa 80 prosenttia kokouksista on hybriditapaamisia, joissa osallistujat eivät ole samassa paikassa. Videokuvan rooli tapaamisissa onkin siis noussut merkittäväksi. Millaisia hyötyjä laadukas videokuva tuo tapaamisiin? Entä mitkä ovat tarkoitukseen parhaat videoneuvottelulaitteet?

Kysymyksiin vastasivat Senior Territory Sales Executive Antti Valtonen sekä Channel Marketing Manager Jonna Melo da Silva Jabralta.

Lyhyemmät ja tehokkaammat palaverit

“Kun kamerat ovat päällä, palaverit ovat keskimääräisesti lyhyempiä. Silloin voimme tulkita myös ei-sanallista viestintää kuten ilmeitä ja eleitä ja alitajuisesti ymmärrämme asiat paremmin – ja tämä voi näkyä lyhyempinä kokouksina. Myös keskittyminen voi tällöin olla parempaa”, Valtonen kertoo.

Yhteenkuuluvuuden tunne

Hybriditapaamisten yleistyminen on tuottanut myös aivan uudenlaisia haasteita. Tapaamiskokemus vaihtelee paljon sen mukaan, osallistutaanko tapaamiseen toimiston neuvotteluhuoneesta vai muusta sijainnista. Esimerkiksi heikolla äänen- ja kuvanlaadulla osallistuva voi kokea jäävänsä kokouksissa näkymättömäksi ja näin jopa työyhteisön ulkopuolelle.

“Videokuva on oleellinen osa vuorovaikutusta ja suhteiden luomista – ettemme ole vain äänen varassa. Laadukkaalla videokuvalla on todella tärkeä rooli”, Melo da Silva sanoo.

Tapaamisissa, joissa ollaan videokuvan välityksellä mukana, sosiaaliset siteet vahvistuvat paremmin kuin niissä, joissa ollaan ilman kameraa.

Ympäristövaikutukset

Videopalaverin hyötyinä ovat myös sen positiiviset ympäristövaikutukset. Säästää luontoa ja rahaa, jos ei tarvitse siirtyä palaveriin toiseen sijaintiin, kuten livepalavereissa.

Samanarvoisuus työyhteisössä

“Kun olemme palaverissa kameralla, tulemme nähdyksi. Jos käytäntöön ei kannusteta, moni työntekijä voi helposti unohtua – emme välttämättä muista heidän olemassaoloaan tai heidän panostaan yritykselle, kuten se kuuluisi muistaa”, Valtonen sanoo.

Videokuva tuokin tapaamisiin myös samanarvoisuutta.

“Olipa olinpaikkasi tai tapasi liittyä kokoukseen mikä tahansa, se ei vähennä tilaasi kokouksessa – olemme samanarvoisesti läsnä ja tulemme nähdyksi ja kuulluksi”, Melo da Silva sanoo.

Fokus oleelliseen

Kun äänen- ja kuvanlaatu on tapaamisissa kohdallaan, on helpompaa keskittyä itse kokouksen sisältöön ja käsiteltäviin asioihin. Tällöin kaikki kapasiteetti ei mene siihen, että yritetään ymmärtää, mitä toisessa päässä halutaan sanoa.

“Jos joutuu pinnistelemään, huomio keskittyy aivan vääriin asioihin. Siksi laadukas teknologia voi tehostaa työntekoa hyvinkin paljon”, Valtonen muistuttaa.

Parhaat videoneuvottelulaitteet käyttötarpeen mukaan

Sijaitsipa työskentelypaikka missä tahansa, palavereihin liittyminen mahdollisimman helposti ja hyvällä videokuvalla on tärkeää. Esimerkiksi laitteiden virittäminen ei saa olla haastavaa, sillä se syö helposti aikaa ja energiaa itse tapaamiselta.

Toimistolle

Toimistolla pidettäviin kokouksiin erinomainen vaihtoehto on neuvotteluhuoneisiin kiinteästi asennettava, 180 asteen näkymän nappaava älykäs videobar Jabra Panacast 50. Laitteessa on tekoälyavusteinen videon ohjaus, jonka avulla erikoistoiminnot, kuten zoomaus kulloinkin äänessä olevaan puhujaan, toimivat luotettavasti.

Laajan kuvakulman ansiosta toimiston neliöitä voidaan hyödyntää tehokkaasti ja pienikin neuvotteluhuone saadaan kokonaan kuvaan. Laite varmistaa myös osaltaan sitä, että etänä osallistuville kokouskokemus on mahdollisimman miellyttävä ja luonteva.

Tutustu edistykselliseen Jabra PanaCast 50 –videobariin

Kotitoimistolle tai matkatyöhön

Kotitoimistolla ja matkatyössä oiva ratkaisu videoneuvotteluun on henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettu Jabra PanaCast 20 –videokamera. Kamera pystyy optimoimaan valo-olosuhteita Intelligent Light Optimization –ominaisuutensa vuoksi, jolloin esimerkiksi vastavalosta aiheutuvaa varjoa ei näy ja käyttäjän kasvot toistuvat kuvassa riittävällä kirkkaudella.

Kamera on pieni ja kätevästi liikuteltava. Sen voi kiinnittää esimerkiksi kannettavan tietokoneen näytön yläpuolelle tai vaikkapa sijoittaa erilliseen näyttöön kuvakulman optimoimiseksi.

Lue lisää kotitoimiston ja matkatyön luottolaiteesta: Jabra PanaCast 20

Ryhmäneuvotteluihin

Parasta kuvan ja äänenlaatua vaativiin ryhmäneuvotteluihin liikkuvaan käyttöön on mainio ratkaisu Jabra Panacast Meet Anywhere –bundle. Salkun varustelusta löytyy sekä 180 asteen kamera että audiolaite, joiden avulla kokoushuoneen voi perustaa mihin tahansa tilaan.

Tutustu joustavaan kokoustilaratkaisuun: Jabra PanaCast Meet Anywhere –bundle

Tutustu kaikkiin hybridityöhön sopiviin Jabran ammattilaislaitteisiin

Aineistolähteenä käytetty Jabran Hybrid Ways of Working 2022 Global Report –tutkimusta.

Lue myös

Fiksu työnantaja tukee hybridityötä – valmiina kolmeen työtapaan

Etätyö vaatii johtajalta aikaa, empatiaa ja selkeyttä

Testi: Jabran lisälaitteet sujuvoittavat ja helpottavat hybridityön tekemistä