5G on välttämätön kilpailuetu Messukeskukselle

Lukuaika 2 min

Messukeskus kilpailee kansainvälisistä teollisuuden ja teknologia-alan tapahtumista. Tässä kilpailussa 5G on välttämätön kilpailutekijä.

Kuva: Messukeskus Helsinki

Messukeskuksen isoissa tapahtumahalleissa on syyskuusta asti toiminut tehokas Elisan 5G-mobiiliverkko. Tämä tekee Messukeskuksesta alan edelläkävijän.

Messukeskuksen tuotannosta ja kiinteistöstä vastaava johtaja Mika Vakkilainen, miksi 5G on tärkeä Messukeskukselle?

Messukeskus on Suomen ainoa kansainväliset mitat täyttävät tapahtuma-areena. Kilpailemme kansainvälisistä teollisuuden ja teknologia-alan tapahtumista ja kongresseista, joiden vaatimukset tietoliikenneverkoille ovat todella kovat”, Vakkilainen vastaa.

Pelkät lupaukset tapahtumajärjestäjille eivät riitä, vaan verkkojen on toimittava varmasti. “Meillä käy järjestäjien edustajia testaamassa, että verkkomme toimivat varmasti niin hyvin kuin lupaamme”, Vakkilainen sanoo.

Näytteilleasettajat voivat jo hyödyntää 5G-verkkoa

“Kun johtoryhmämme kävi tutustumassa Saksassa pariin isoon messukeskukseen, huomasimme että isot toimijat suunnittelevat 5G-verkkojen rakentamista tapahtuma-alueilleen.

Otimme heti yhteyttä Elisaan ja iloksemme Elisa toimi nopeasti”, Vakkilainen kiittelee. Näin Messukeskus pysyy alan edelläkävijänä.

“Isoissa teollisuustapahtumissa on jo trendinä, että isoja koneita ja laitteita ei enää tuoda messuosastolle, vaan sen sijaan rakennetaan virtuaalinen maailma. Sen avulla näytetään messuilla livestriimiä tehtaan ja koneiden toiminnasta”, Vakkilainen kertoo.

Messukeskuksen tapahtumissa on jo yrityksiä, jotka tulevat hyödyntämään 5G:tä omassa toiminnassaan. “Nyt 5G-verkkomme mahdollistaa sen, että näytteilleasettajat voivat demota esimerkiksi 5G- ja IoT-sovelluksiaan. Luonnollisesti myös kävijät voivat hyödyntää 5G-verkkoa uusilla laitteillaan.”

Uuden teknologian avulla palvellaan paremmin

Vakkilainen kertoo, etteivät he Messukeskuksessa vielä tiedä mihin kaikkeen 5G-verkko sopii ja miten sitä voi hyödyntää. “Se on varmaa, että yhä useammista tapahtumista asiakkaat striimaavat videoita ja lähettävät paljon dataa, jolloin kaikki verkot ovat kovilla.

Uusien teknologioiden avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin ja vastaamaan vaatimustason nousuun.

Messukeskuksen seuraavasta isosta laajennushankkeesta päätetään vuonna 2020. “Uusiin tiloihin suunnitellaan parhaat mahdolliset verkot: 5G ja WiFi 6. Meillä on tavoitteena tuoda nämä nopeat verkot kaikkiin Messukeskuksen tiloihin parin seuraavan vuoden aikana”, Vakkilainen kertoo.

Näin Messukeskus pysyy alan edelläkävijänä ja houkuttelee parhaiden tietoliikenneverkkojen ja erinomaisen palvelun avulla isoja tapahtumia ja kongresseja Helsinkiin.

5G tuo kilpailuetua Messukeskukselle

Messukeskus halusi 5G-verkon isoihin näyttelyhalleihin nopeasti. “Otimme heti yhteyttä Elisaan ja iloksemme Elisa toimi nopeasti”, kiittelee Mika Vakkilainen, Messukeskuksen tuotannosta ja kiinteistöstä vastaava johtaja.

Miksi 5G on tärkeä Messukeskukselle? Tähän kysymykseen Mika Vakkilainen vastaa alla olevalla videolla.

Lue myös

Tutkimus: Suomalaisyritykset investoivat nyt 5G-teknologiaan

Fölin busseissa kokeillaan 5G:tä hyödyntävää WiFiä

Etätyökalusteita valmistavan Selkan moderni tehdas perustuu 5G-verkkoon

Langaton verkko turvaa metron häiriötöntä kulkua