Vierailu ulkomaisessa matkapuhelinverkossa voi tuottaa ikävän yllätyslaskun. Huoli poistuu Elisan Reissunetti-palvelulla, jonka avulla työssään ja lomalla matkaava voi hyödyntää älypuhelintaan huoletta kiinteään hintaan.
Kun Katri ja Ilkka Tammela ovat reissun päällä, puhelin on tukevasti kädessä ja verkkoyhteys auki. ”Olemme Ilkan kanssa vähän sellaisia, että kotona molemmilla on puhelimet kädessä. Ei sitä voi matkallakaan muuttaa”, Katri nauraa.
Vuodesta 2017 alkaen he ovat värittäneet reissujaan ahkeralla matkabloggauksella. Ympäri maailman nähtävyyksien ääreltä pariskunta päivittää erityisesti Ne Tammelat -Instragram-tiliään.
”Pitäähän seuraajiemme nähdä, missä menemme. Koska käytämme matkapuhelimissamme Elisan Reissunettiä, ei EU:n ulkopuolellakaan tarvitse pelätä jättimäisiä puhelinlaskuja”, Katri sanoo.
Ei enää yllätyslaskuja netinkäytöstä maailmalla
Tammelat ovat käyttäneet Reissunettiä jo useita vuosia. Työssä ja lomalla matkustaville suunnatun Elisan palvelun avulla asiakas voi EU:n ulkopuolisissa maissa surffata 14 päivän aikana turvallisesti kiinteällä 19,90 (alv 0%) hinnalla.
”Nyt mukana on yli 70 maata ja lisää tulee sitä mukaa, kun saamme paikallisten operaattorien kanssa neuvoteltua sopimuksia”, Elisan business manager Velipekka Romppainen sanoo.
Reissunetin tilaus kattaa 1,5 gigatavua tai 1 gigatavun mobiilidataa kohdemaasta riippuen. Kun tästä on käytetty 80, 95 tai 100 prosenttia, palvelu varoittaa asiakasta automaattisesti tekstiviestillä. Datamäärän täyttyessä tekstiviestillä voi tilata uuden paketin.
”Gigalla kykenee parin viikon matkalla käyttämään hyötypalveluita huoletta, mutta esimerkiksi 4K-videot syövät gigan nopeasti. Sähköposteja lukee tuhansia”, Romppainen kertoo.
Matkailija saa parhaimmillaan tuhannen euron säästön
Matkailijan näkökulmasta tärkeäksi on osoittautunut palvelun helppous. Tammelat ottavat palvelun käyttöön aina maahan saapuessaan.
”Saamme automaattisesti puhelimeen tekstiviestin. Palvelu astuu voimaan viestiin vastaamalla”, Ilkka sanoo.
”Esimerkiksi Sveitsissä Reissunetti kuitenkin pitää muistaa ottaa käyttöön, vaikka ollaan Euroopassa. Kauempana asiaa ajattelee jotenkin automaattisemmin”, Katri sanoo.
Viimeisten vuosien aikana Tammelat ovat käyneet EU:n ulkopuolella matkalla Etelä-Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Antarktiksella, seuraava reissu suuntautuu Espanjaan.
Onkin nurinkurista, että samaan aikaan, kun matkailijoita hyödyttävät sovellukset lisääntyvät, moni matkailija joutuu kytkemään mobiiliverkon roaming-maksujen pelossa pois. ”Reissunetin kanssa asiaa ei edes tarvitse miettiä, eikä myöskään olla räpläämässä jatkuvasti puhelimen verkkodata-nappuloita”, Katri sanoo.
Sopii hyvin työn takia matkustaville
Euroopassa kohtuullinen määrä tiedonsiirtoa on kuulunut suomalaisten matkapuhelinliittymien perusominaisuuksiin jo pari vuotta. Reissunetin voikin tilata sekä kuluttaja- että yritysliittymiin.
”Kulujen seuranta on tällä hetkellä tarkkaa, mutta työntekijät tarvitsevat nettiyhteyksiä lomallakin. Kiinteän datahinnoittelun myötä yrityksien kustannukset eivät nouse hallitsemattomasti”, Romppainen sanoo.
Katri ja Ilkka Tammela eivät paikallisten sim-korttien tai ilmaisten wifi-verkkojen jahtaamisesta innostu. Innokkaina matkailijoina ja aktiivisina viestijöinä he haluavat metsästää nähtävyyksiä sekä kokemuksia ja antaa huoletta somen laulaa, kun jotakin mahtavaa eteen osuu.
Reissunetin ansiosta myös Ilkan Instagramissa toteuttama Pokémon-projekti päivittyy livenä missä vain.
”Se on itseironinen parodia. Pelaan kuvissa Pokémonia kuuluisien nähtävyyksien edessä, kun muut ottavat selfieitä. Se on kommenttini elämään, jossa olemme jatkuvasti puhelimet kädessä – niin muut kuin minäkin”, Ilkka nauraa.
Kuvat: Katri ja Ilkka Tammela
Lue myös
Liittymän käyttö ulkomailla – ohjeet ja vinkit