Elisa Paikannuspalvelu sopii esimerkiksi sairaalan laitteiden paikantamiseen ja huoneen lämpötilan seurantaanElisa Paikannuspalvelu sopii esimerkiksi sairaalan laitteiden paikantamiseen ja huoneen lämpötilan seurantaan
Elisa Paikannuspalvelu

Reaaliaikainen paikantaminen tehostaa arkea ja tuo turvallisuutta

Elisa Paikannuspalvelu on sisätilapaikannukseen perustuva palvelu, jolla voit paikantaa henkilöt, laitteet ja muun omaisuuden reaaliaikaisesti. Lisäksi palvelu tunnistaa olosuhdetiedot, kuten mikä on huoneen lämpötila ja kosteus.

Tarkka paikka- ja olosuhdetieto tuo monia hyötyjä. Esimerkiksi sairaalassa hoitaja pystyy paikantamaan potilaan sijainnin ja auttamaan tätä nopeammin. Lisäksi hoitajan aikaa säästyy, kun hän löytää vapaat sairaalavälineet samantien. Paikannuspalvelu tukee myös tiedolla johtamista, kun johto saa selkeän näkymän resurssien käyttöön ja toimintaan.

Elisa Paikannuspalvelu sopii monelle eri alalle, kuten terveydenhuoltoon, julkisiin tiloihin tai tuotantolaitoksiin. Tutustu palveluun ja kysy lisätietoja!

Elisa Paikannuspalvelu – kaikki yhdeltä luukulta
Elisalta saat sisätilapaikannuksen yhdessä paketissa: ohjelmiston, laitteet ja asiantuntijoidemme avun. Palvelua on helppo testata kevyen pilotin muodossa.

Mitä hyötyä Paikannuspalvelu tuo?

Parempi henkilöturvallisuus

Ratkaisulla pystyt paikantamaan henkilöiden sijainnin ja liikkumisen. Jos esimerkiksi dementiapotilas siirtyy hoitokodin ulkopuolelle, saavat hoitajat tästä hälytyksen samantien. Lisäksi ratkaisuun saa kutsutoiminnon. Esimerkiksi myymälä tai sosiaalitoimisto voi kutsua hälytysnapilla vartijan paikalle.

Tehokkaammat prosessit

Paikantamisen ansiosta monet manuaaliset tarkistukset poistuvat. Esimerkiksi hoitaja näkee heti, missä eri sairaalalaitteet sijaitsevat ja löytää ne nopeammin. Lisäksi hän voi ajoittaa potilaan siirtämisen sen mukaan, miten hoitohuone on vapaana. Nämä säästävät henkilöstön aikaa ja parantavat potilaan palvelukokemusta.

Tiedolla johtaminen

Saat käyttöösi kattavan raportoinnin, mikä helpottaa datan analysointia ja seurantaa. Näet esimerkiksi, miten eri resursseja käytetään ja voit tehdä tämän pohjalta päätöksiä uusista laitehankinnoista. Lisäksi saat hälytykset, jos datassa ilmenee poikkeamia, ja voit toimia nopeasti tilanteen korjaamiseksi.

Mihin paikannuspalvelua voi käyttää?

Paikannettava henkilö saa paikannus-tagin, johon voi yhdistää hälytysnapin
Paikannettava henkilö saa paikannus-tagin, joka lähettää tiedon henkilön sijainnista. Paikannin tarjoaa myös hälytysnappi/turvanappi-toiminnallisuudet.
Paikannuspalvelulla voi paikantaa työkalut ja laitteet
Laitteisiin ja työvälineisiin lisätään seuranta-tagit, jolloin työntekijät näkevät niiden tarkan sijainnin Paikannuspalvelun sovelluksesta.
Paikannusratkaisulla sairaalan työntekijä löytää esimerkiksi käsidesin nopeasti
Paikannuspalvelu auttaa käsihygienian seurannassa. Ratkaisu näyttää käsiendesinfiointipaikat ja niiden käyttöasteen.
Reaaliaikainen lämpötilan seuranta varmistaa, että esimerkiksi veripussit säilyvät oikeassa lämpötilassa
Terveydenhuollossa paikannusratkaisulla voi varmistaa, että veripussit säilytetään oikeassa lämpötilassa. Jos olosuhde muuttuu, tulee siitä automaattinen hälytys. Näin sairaala havaitsee esimerkiksi rikkoontuneen kylmäkaapin nopeasti ja pystyy reagoimaan ennen kuin veri on mennyt pilalle. Tämä säästää merkittävästi kustannuksia. Lisäksi se parantaa potilasturvallisuutta, kun veri on säilytetty oikein.

Case: Turun Yliopistollinen sairaala


Tyks on Suomen vanhin sairaala ja yksi maamme suurimmista.

Yhteistyössä Securitas Healthcaren, 2M IT:n ja Elisan kanssa se valitsi henkilökunnan suojaksi Securitas Healthcare Staff Protection -ratkaisun.

Tutustu casetarinaan Securitas Healthcaren sivuilla.

Mitä Elisa Paikannuspalvelu sisältää?

Elisa Paikannuspalvelua voi käyttää sekä kännykällä, että tietokoneella

Elisa Paikannuspalvelu toimii tietokoneella ja mobiililaitteilla. Helppokäyttöisestä käyttöliittymästä näet tarkat sijaintitiedot kartalla, saat reaaliaikaista dataa sekä huomaat hälytykset nopeasti.

Tekniset ominaisuudet

WLAN-paikannus

Elisa Paikannuspalvelu on WLAN-pohjainen eli paikantimet käyttävät langatonta sisäverkkoa. Usein voimme käyttää palvelun pohjalla yritykseen jo asennettua langatonta WLAN-verkkoa. Paikannuspalvelu toimii WLAN-peittoalueen piirissä rakennuksen sisätiloissa ja tarvittessa myös ulkoalueella.

Elisa Paikannuspalvelu käyttää WiFi-standardia (IEEE 802.11) viestintäprotokollana paikannustietojen välittämiseen. Paikannettavan laitteen/tagin paikkatiedon laskenta perustuu WLAN-tukiasemien lähettämän radiosignaalin voimakkuuden (RSSI) mittaamiseen. Lisäksi ratkaisussa voidaan hyödyntää tarvekohtaisesti myös muita langattomia teknologioita (Low Frequency RFID, Ultrasound, BLE).

Mietitkö, onko nykyinen WLAN-verkkosi riittävä?

Elisalta löytyy WLAN Site Survey -palvelu, jolla mittaamme yrityksesi WLAN-verkon peittoalueen. Kartoituksen jälkeen saat asiantuntijoidemme analyysin, mikä on WLAN-verkon nykyinen kuuluvuus ja suositukset WLAN-tukiasemien määrästä ja sijoittelusta.

Eikö yritykselläsi vielä ole WLAN-verkkoa?

Jos yritykseltäsi puuttuu WLAN-verkko tai kaipaa sen uusimista, löydät meiltä myös luotettavat lähiverkkoratkaisut. Autamme sopivan sisäverkon valinnassa ja pystyttämisessä.

WiFi-paikantimet

Alansa johtavat langattomat Securitas Healthcaren paikannustagit ovat pieniä, kestäviä ja ohjelmoitavia WiFi-laitteita, jotka voidaan kiinnittää omaisuuteen tai henkilöihin. Tagit sisältävät vakiona Active RFID -ominaisuuden, jota voidaan hyödyntää eri tavoin ja erilaisissa toimintaprosesseissa. Paikannus-tagi voi olla esimerkiksi paikantava turvaranneke, joka kiinnitetään potilaan käteen. Potilashuoneisiin, sänkyihin ja WC-tiloihin voidaan puolestaan asentaa langaton kutsuasema, joka on varustettu painonapeilla ja vetonarulla.

Paikannustageihin voi yhdistää myös hälystoiminnallisuuden. Esimerkiksi kun potilas painaa paikantimessa olevaa turvanappia, saa hoitaja tästä hälytyksen samantien. Järjestelmä voi vastaanottaa hälytyksiä kontaktisensori-tageiltä kärkitietona, mikä mahdollistaa potentiaalivapaata kärkitietoa antavien laitteiden liittämisen järjestelmään (esim. ovien/ ikkunoiden magneettikytkimet, painematot, liiketunnistinyksiköt ja lääkintälaitteet).

Jos haluat seurata olosuhdetietoja, saat käyttöösi Digital Data Logger (DDL) -sensoritagit eli "lämpötilaloggerit". Digital Data Logger -sensorit mittaavat lämpötilaa ja kosteutta langattomasti. Ne on suunniteltu toimimaan useissa erilaisissa käyttökohteissa: kylmäkaapit, pakastimet, kylmävarastot, kuljetuslaatikot, leikkaussalit, potilashuoneet, laboratoriot, apteekit ja muut säilytystilat. Esimerkiksi sairaalassa olosuhdeseurannalla voi varmistaa, että veri, lääkkeet, rokotteet, ruoka, rintamaito ja kudosnäytteet on säilytetty oikeassa lämpötilassa ja ilmankosteudessa.

Securitas Healthcare MobileView

Securitas Healthcaren MobileView on verkkopohjainen alusta, jossa on kattavat visualisointi-, raportointi- ja hallintatoiminnallisuudet. Lisäksi sovellukseen saa yhdistettyä automaattiset hälytykset monikanavaisesti eri vastaanottaja tahoille (esim. sähköposti, SMS-viesti, HTTP Post -sanomanvälitys).

Järjestelmä tarjoaa integrointimahdollisuudet useimpiin terveydenhuollon ohjelmistojärjestelmiin, mikä auttaa datan hyödyntämisessä monipuolisesti. MobileView-alustalta voi myös toimittaa paikannustietoja lukuisille kolmannen osapuolen sovelluksille. Paikannusalusta tarjoaa lisäksi avoimet SOAP API ja REST API -rajapinnat kehittäjille heidän omien alan ratkaisujen luontia ja integraatiota varten. HL7-sanomanvälitys kolmansien osapuolten sovellusten välillä on mahdollista toteuttaa erillisen yhdyskäytävän kautta.

Raportointi

Palvelussa on käytettävissä yli 40 vakioraporttia, jotka perustuvat käytettävään toimintamoduuliin. Vakiomuotoisten raporttien lisäksi järjestelmä sisältää raporttimalleja, joita voidaan käyttää mukautettujen raporttien luontiin. Raportteja voidaan tehdä erilaisista tapahtumista, kutsuista ja hälytyksistä sekä toimintaprosesseista.

Raporteissa on graafisia ja taulukkomuotoisia näkymiä, jotka voidaan viedä PDF-muotoon. Raportit voi myös tallentaa CSV- tai HTML-muodossa, jos tietoja halutaan käsitellä ulkoisessa sovelluksessa, kuten Excelissä.

Palvelu tarjoaa käyttövalmiit ajastetut ja tarvittaessa ajettavat raportit (esimerkiksi käyttöraportit, varastoraportit ja lämpötilan vaihteluraportit). Ajastettuja raportteja voi luoda säännöllisesti ja ne voidaan tallentaa automaattisesti verkkoasemaan (esim. SAN-verkkoasema), jonka kautta voidaan täyttää myös viranomaisvaatimukset esimerkiksi viideksi vuodeksi. Raportit voi myös lähettää sähköpostitse halutuille henkilölle.

Elisan sertifioituneet asiantuntijat ovat apunasi

Jatkuva ylläpito ja palvelun kehitys


Hoidamme palvelun ylläpidon puolestasi ja tuemme ratkaisun sujuvassa käytössä. Jos yrityksesi tarpeet muuttuvat, autamme ratkaisun kehittämisessä ja optimoinnissa, jotta palvelu vastaa uusia käyttökohteita.

Elisalta saat suomenkielisen ja osaavan Service desk -palvelun, jos yritykselläsi ilmenee mitään kysyttävää. Lisäksi huolehdimme varalaite- ja huoltopalveluissa, kun yrityksesi haluaa uusia Paikannuspalvelun laitteita.

Elisa on Securitas Healthcaren sertifioitu kumppani


Securitas Healthcare on johtava valmistaja RTLS-ratkaisuille eri puolilla maailmaa. Elisalle on myönnetty Securitas Healthcaren korkein mahdollinen kumppanuustaso.

Elisalla on useita omia sertifioituneita teknisiä konsultteja, jotka pystyvät suunnittelemaan ja toteuttamaan Securitas Healthcare terveydenhuollon paikannusratkaisuja.

Securitas Healthcare

Paikannuspalvelun lisäpalvelut:

Täysi yhteensopivuus Cisco Spaces -ratkaisun kanssa


Elisa terveydenhuollon paikannuspalvelu tekee sisätiloissa paikantamisen aiempaa helpommaksi ja nopeammaksi ottaa käyttöön toimialasta sekä käyttötarkoituksesta riippumatta ja on yhteensopiva Cisco Spaces -ratkaisun kanssa.

Miten tämä on mahdollista? Tutustu artikkeliimme Cisco Spaces on helppo ratkaisu sisätiloissa paikantamiseen.

Kiinnostuitko sisätilapaikannuksesta?

Jätä viesti, niin jutellaan lisää!

Paikannuspalvelun termistö tutuksi

Real Time Location System (RTLS)

Real Time Location System (RTLS) on laitteiden tai henkilöiden läsnäoloon ja paikkatietoon pohjautuva reaaliaikainen paikannusratkaisu. Ratkaisu käyttää yleisesti hyväksyttyä Wi-Fi-standardia (IEEE 802.11) viestintäprotokollana paikannustietojen välittämiseen.

Low Frequency RFID

Low Frequency RFID (Radio Frequency Identification) on 125KHz taajuus paikantamisessa, jota hyödynnetään välittömään tagin havainnointiin ja jossa Active RFID -tagit vastaanottavat matalataajuusviestejä Low Frequency -lähetinlaitteilta.

Ultrasound

Ultrasound on 40KHz taajuus, jota hyödynnetään paikannuksessa tarvekohtaisesti ja käyttämällä Ultrasound-lähetinlaitteita ja Ultrasound-tagejä.

Digital Data Logger (DDL)

Digital Data Logger (DDL) on sensorilaite, joka tallentaa lämpötilan tai kosteuden mittauslukemia omaan muistiinsa ja pystyy välittämään niitä langattomasti myös paikannusjärjestelmälle määritellyllä aikavälillä.

Active RFID tag

Active RFID (Radio Frequency Identification) tag on aktiivinen virtalähteellä varustettu ohjelmoitava paikannustag. Se hyödyntää paikantamisessa 125KHz taajuutta, kun lähihavainnointi tapahtuu Low Frequency -lähetinlaitteen avulla.

Bluetooth Low Energy (BLE)

Bluetooth Low Energy (BLE) on langaton viestintäprotokolla BLE-yhteensopivissa verkoissa, jotka tukevat BLE-standardin iBeacon- tai EddyStone-protokollia. Uusimmat WLAN-verkon tukiasemat sisältävät Wi-Fi ja BLE -radiot, joita voidaan hyödyntää paikannuksessa.