Elisa Paikannuspalvelu sopii esimerkiksi sairaalan laitteiden paikantamiseen ja huoneen lämpötilan seurantaanElisa Paikannuspalvelu sopii esimerkiksi sairaalan laitteiden paikantamiseen ja huoneen lämpötilan seurantaan
Elisa Paikannuspalvelu

Reaaliaikainen paikantaminen tehostaa arkea ja tuo turvallisuutta

Elisa Paikannuspalvelu on sisätilapaikannukseen perustuva palvelu, jolla voit paikantaa henkilöt, laitteet ja muun omaisuuden reaaliaikaisesti. Lisäksi palvelu tunnistaa olosuhdetiedot, kuten mikä on huoneen lämpötila ja kosteus.

Tarkka paikka- ja olosuhdetieto tuo monia hyötyjä. Esimerkiksi sairaalassa hoitaja pystyy paikantamaan potilaan sijainnin ja auttamaan tätä nopeammin. Lisäksi hoitajan aikaa säästyy, kun hän löytää vapaat sairaalavälineet samantien. Paikannuspalvelu tukee myös tiedolla johtamista, kun johto saa selkeän näkymän resurssien käyttöön ja toimintaan.

Elisa Paikannuspalvelu sopii monelle eri alalle, kuten terveydenhuoltoon, julkisiin tiloihin tai tuotantolaitoksiin. Tutustu palveluun ja kysy lisätietoja!

Elisa Paikannuspalvelu – kaikki yhdeltä luukulta

Elisalta saat sisätilapaikannuksen yhdessä paketissa: ohjelmiston, laitteet ja asiantuntijoidemme avun. Palvelua on helppo testata kevyen pilotin muodossa.

Pyydä demo

Mitä hyötyä Paikannuspalvelu tuo?

 • Parempi henkilöturvallisuus

  Ratkaisulla pystyt paikantamaan henkilöiden sijainnin ja liikkumisen. Jos esimerkiksi dementiapotilas siirtyy hoitokodin ulkopuolelle, saavat hoitajat tästä hälytyksen samantien. Lisäksi ratkaisuun saa kutsutoiminnon. Esimerkiksi myymälä tai sosiaalitoimisto voi kutsua hälytysnapilla vartijan paikalle.

 • Tehokkaammat prosessit

  Paikantamisen ansiosta monet manuaaliset tarkistukset poistuvat. Esimerkiksi hoitaja näkee heti, missä eri sairaalalaitteet sijaitsevat ja löytää ne nopeammin. Lisäksi hän voi ajoittaa potilaan siirtämisen sen mukaan, miten hoitohuone on vapaana. Nämä säästävät henkilöstön aikaa ja parantavat potilaan palvelukokemusta.

 • Tiedolla johtaminen

  Saat käyttöösi kattavan raportoinnin, mikä helpottaa datan analysointia ja seurantaa. Näet esimerkiksi, miten eri resursseja käytetään ja voit tehdä tämän pohjalta päätöksiä uusista laitehankinnoista. Lisäksi saat hälytykset, jos datassa ilmenee poikkeamia, ja voit toimia nopeasti tilanteen korjaamiseksi.

Mihin paikannuspalvelua voi käyttää?

Henkilöiden paikannus ja hälytykset

Ratkaisulla voidaan paikantaa esimerkiksi henkilökuntaa tai potilaita, mikä auttaa parantamaan henkilöstö- ja potilasturvallisuutta. Esimerkiksi jos hoitaja on altistunut koronalle, ratkaisulla voidaan tunnistaa hänen reittinsä sairaalan sisällä ja havaita näin muut altistumiset.

Lisäksi hoitajakutsu ja potilaan paikannus parantavat potilasturvaa. Potilasrannekkeeseen voidaan lisätä painonappi-tag, joka tekee rannekkeesta paikantavan turvarannekkeen. Kun nappia painaa, hoitaja saa hälytytyksen ja potilaan tarkan sijainnin tietoonsa.

Paikannusratkaisun käyttökohteet:

 • Potilaiden ja henkilökunnan paikannus
 • Paikantava turvaranneke
 • Potilaan hoitajakutsut
 • Henkilökunnan turvakutsut
 • Tapahtumapohjaiset toiminnot, kuten kulunvalvonta, oven avaus, valaistus ja audio/visuaalinen hälytys.

Paikannettava henkilö saa paikannus-tagin, johon voi yhdistää hälytysnapin

Paikannettava henkilö saa paikannus-tagin, joka lähettää tiedon henkilön sijainnista. Paikannin tarjoaa myös hälytysnappi/turvanappi-toiminnallisuudet.

Paikannuspalvelulla voi paikantaa työkalut ja laitteet

Laitteisiin ja työvälineisiin lisätään seuranta-tagit, jolloin työntekijät näkevät niiden tarkan sijainnin Paikannuspalvelun sovelluksesta.

Omaisuudenhallinta

Paikannuspalvelulla työntekijät pääsevät seuraamaan, missä laitteet ja työvälineet sijaitsevat. Lisäksi he saavat tiedon, onko laite vapaana tai tarvitseeko se huoltoa.

Paikannusratkaisun käyttökohteet:

 • Laitteiden, työvälineiden ja työkalujen paikannus
 • Varastonhallinta
 • Hävikin kontrollointi
 • Laitevuokrauksen hallinta, kuten vuokraomaisuuden seuranta ja palautuksen hallinta.
 • Laitteiden käyttöasteen ja huoltojen hallinta

Toimintaprosessien ja työnkulun optimointi

Sisätilapaikannuksella voidaan helpottaa ja optimoida työprosesseja monella tapaa. Esimerkiksi terveydenhuollossa hoitajat näkevät reaaliajassa, onko edellinen potilas siirretty jo leikkauksesta heräämöön ja voiko uuden potilaan viedä leikkaussaliin. Tämä vähentää turhaa odotusaikaa potilaille.

Paikannusratkaisun käyttökohteet:

 • Potilasvirta eli miten potilaat kulkevat eri toimenpidehuoneiden välillä.
 • Päiväpotilas / vuodeosaston toimintaprosessit
 • Potilas ja resurssit toimenpidehuoneessa
 • Infonäytöt (esim. potilashuoneessa tai julkisessa tilassa)
 • Käsihygienian seuranta

Paikannusratkaisulla sairaalan työntekijä löytää esimerkiksi käsidesin nopeasti

Paikannuspalvelu auttaa käsihygienian seurannassa. Ratkaisu näyttää käsiendesinfiointipaikat ja niiden käyttöasteen.

Reaaliaikainen lämpötilan seuranta varmistaa, että esimerkiksi veripussit säilyvät oikeassa lämpötilassa

Terveydenhuollossa paikannusratkaisulla voi varmistaa, että veripussit säilytetään oikeassa lämpötilassa. Jos olosuhde muuttuu, tulee siitä automaattinen hälytys. Näin sairaala havaitsee esimerkiksi rikkoontuneen kylmäkaapin nopeasti ja pystyy reagoimaan ennen kuin veri on mennyt pilalle. Tämä säästää merkittävästi kustannuksia. Lisäksi se parantaa potilasturvallisuutta, kun veri on säilytetty oikein.

Olosuhdevalvonta

Paikannusratkaisua voi hyödyntää laitteiden tai huoneiden lämpötilan ja kosteuden seurantaan 24/7. Näin varmistat, että esimerkiksi elintarvikkeet tai lääkkeet on säilytetty oikeassa lämpötilassa. Olosuhdevalvonta on turvallista ja automatisoitua, joten se sopii erinomaisesti esimerkiksi sairaalaan, hoitolaitokseen tai apteekkiin.

Paikannusratkaisun käyttökohteet:

 • Reaaliaikainen lämpötilan ja kosteuden valvonta esimerkiksi kylmäkaappeihin, pakastimiin, lääkehuoneisiin, potilashuoneisiin, leikkaussaleihin ja laboratorioihin.
 • Hälytykset raja-arvojen ylittyessä/alittuessa sekä tarkka dokumentaatio: Palvelussa käytettävät kalibroidut mittalaitteet ja automatisoitu hälytys- ja raportointijärjestelmä täyttävät vaativammatkin viranomaisvaatimukset. Mittalaitteiden mukana toimitetaan sensorikohtainen NIST- tai ISO/IEC 17025 -kalibrointisertifikaatti.
Case: Turun Yliopistollinen sairaala

Case: Turun Yliopistollinen sairaala

Tyks on Suomen vanhin sairaala ja yksi maamme suurimmista.

Yhteistyössä Securitas Healthcaren, 2M IT:n ja Elisan kanssa se valitsi henkilökunnan suojaksi Securitas Healthcare Staff Protection -ratkaisun.

Tutustu casetarinaan Securitas Healthcaren sivuilla.

Mitä Elisa Paikannuspalvelu sisältää?

Elisa Paikannuspalvelu pohjautuu Securitas Healthcaren paikannusratkaisuun, joka on turvallinen ja helposti skaalautuva. Securitas Healthcaren ohjelmiston lisäksi saat Elisalta kaikki tarvittavat laitteet, yhteydet ja palvelut sujuvaan paikannukseen.

Elisa Paikannuspalveluun kuuluu:

 • Securitas Healthcaren MobileView -ohjelmisto, joka toimii www-selaimella tietokoneella ja sovelluksena tabletilla sekä älypuhelimella.
 • WiFi- ja sensor-tagit eli paikantimet, jotka kiinnitetään laitteisiin tai ovat ihmisten mukana.
 • WLAN-verkko ja -tukiasemat (tarvittaessa)
 • Paikannusmoottori
 • Monipuoliset visualisointi, raportointi-, säännöstö- ja hälytysominaisuudet
 • Integraatiorajapinnat monikanavaisesti myös muihin järjestelmiin ja palveluihin

Elisa Paikannuspalvelua voi käyttää sekä kännykällä, että tietokoneella

Elisa Paikannuspalvelu toimii tietokoneella ja mobiililaitteilla. Helppokäyttöisestä käyttöliittymästä näet tarkat sijaintitiedot kartalla, saat reaaliaikaista dataa sekä huomaat hälytykset nopeasti.

Tekniset ominaisuudet

Elisan sertifioituneet asiantuntijat ovat apunasi

Elisan huipputekijät takaavat sujuvan palvelun

Elisalta saat ICT-alan huippuammattilaiset käyttöösi. Autamme sinua monipuolisesti - oli kyse sitten verkkoyhteyksistä, palvelumuotoilusta tai dataintegraatioista. Suomalaisena yrityksenä olemme lähellä sinua ja saat meiltä palvelua suomen kielellä.

Suunnittelemme Elisa Paikannuspalvelun aina yrityksesi tarpeisiin sopivaksi. Halutessasi voit testata palvelua alkuun kevyen pilotin kautta. Näin saat nopeasti kokemusta, miten yrityksesi voisi hyödyntää paikannusta käytännössä.

Helppo ja suunniteltu käyttöönotto

Palvelun määrittelyvaiheessa käymme yrityksesi kanssa läpi paikannuksen käyttötarpeet, toimintaympäristöt ja prosessit. Haastattelemme myös paikannuksen käyttäjiä, jotta ymmärrämme heidän arkensa ja toimintatapansa. Kartoituksemme pohjalta suunnittelemme yrityksesi tiloihin ja toimintaan sopivan kokonaisuuden.

Asiantuntijamme huolehtivat palvelun käyttöönotosta ja testaamisesta. Lisäksi autamme henkilökuntasi perehdytyksessä ja koulutuksessa. Näin palvelu tulee käyttäjille tutuksi ja se otetaan sujuvasti käyttöön.

Jatkuva ylläpito ja palvelun kehitys

Hoidamme palvelun ylläpidon puolestasi ja tuemme ratkaisun sujuvassa käytössä. Jos yrityksesi tarpeet muuttuvat, autamme ratkaisun kehittämisessä ja optimoinnissa, jotta palvelu vastaa uusia käyttökohteita.

Elisalta saat suomenkielisen ja osaavan Service desk -palvelun, jos yritykselläsi ilmenee mitään kysyttävää. Lisäksi huolehdimme varalaite- ja huoltopalveluissa, kun yrityksesi haluaa uusia Paikannuspalvelun laitteita.

Elisa on Securitas Healthcaren sertifioitu kumppani

Securitas Healthcare on johtava valmistaja RTLS-ratkaisuille eri puolilla maailmaa. Elisalle on myönnetty Securitas Healthcaren korkein mahdollinen kumppanuustaso.

Elisalla on useita omia sertifioituneita teknisiä konsultteja, jotka pystyvät suunnittelemaan ja toteuttamaan Securitas Healthcare terveydenhuollon paikannusratkaisuja.

Securitas Healthcare

Paikannuspalvelun lisäpalvelut:

 • Monipalvelujärjestelmä

  Paikannuspalvelusta löytyy valmis integraatio Elisa Monipalvelujärjestelmään, joka on kattava viestintäjärjestelmä. Integraation avulla saadaan esimerkiksi potilaan tabletille henkilökunnan automaattinen tunnistus ja käyntihistorian raportointi.

 • WLAN Site Survey

  Elisa WLAN Site Survey on langattoman lähiverkon (WLAN) peittoalueen kartoitus. Kartoituksen pohjalta tiedät, monta WLAN-tukiasemaa tarvitset ja mihin ne tulisi sijoittaa, jotta lähiverkko toimii käyttötarpeesi mukaan. Kartoituksen kohteena voi olla sisä- tai ulkotila. Kysy lisätietoja!

 • Asiantuntijapalvelut

  Elisan asiantuntijapalvelut auttavat ICT-ympäristön ja -palveluiden kanssa monipuolisesti. Tuemme arkkitehtuurin suunnittelussa, uusien palveluiden käyttöönotossa ja ICT-ympäristösi jatkuvassa kehittämisessä. Lisäksi järjestämme koulutuksia yrityksille.

Täysi yhteensopivuus Cisco Spaces -ratkaisun kanssa

Elisa terveydenhuollon paikannuspalvelu tekee sisätiloissa paikantamisen aiempaa helpommaksi ja nopeammaksi ottaa käyttöön toimialasta sekä käyttötarkoituksesta riippumatta ja on yhteensopiva Cisco Spaces -ratkaisun kanssa.

Miten tämä on mahdollista? Tutustu artikkeliimme Cisco Spaces on helppo ratkaisu sisätiloissa paikantamiseen.

Kiinnostuitko sisätilapaikannuksesta?

Jätä viesti, niin jutellaan lisää!

Ota yhteyttä

Paikannuspalvelun termistö tutuksi

Real Time Location System (RTLS)

Real Time Location System (RTLS) on laitteiden tai henkilöiden läsnäoloon ja paikkatietoon pohjautuva reaaliaikainen paikannusratkaisu. Ratkaisu käyttää yleisesti hyväksyttyä Wi-Fi-standardia (IEEE 802.11) viestintäprotokollana paikannustietojen välittämiseen.

Low Frequency RFID

Low Frequency RFID (Radio Frequency Identification) on 125KHz taajuus paikantamisessa, jota hyödynnetään välittömään tagin havainnointiin ja jossa Active RFID -tagit vastaanottavat matalataajuusviestejä Low Frequency -lähetinlaitteilta.

Ultrasound

Ultrasound on 40KHz taajuus, jota hyödynnetään paikannuksessa tarvekohtaisesti ja käyttämällä Ultrasound-lähetinlaitteita ja Ultrasound-tagejä.

Digital Data Logger (DDL)

Digital Data Logger (DDL) on sensorilaite, joka tallentaa lämpötilan tai kosteuden mittauslukemia omaan muistiinsa ja pystyy välittämään niitä langattomasti myös paikannusjärjestelmälle määritellyllä aikavälillä.

Active RFID tag

Active RFID (Radio Frequency Identification) tag on aktiivinen virtalähteellä varustettu ohjelmoitava paikannustag. Se hyödyntää paikantamisessa 125KHz taajuutta, kun lähihavainnointi tapahtuu Low Frequency -lähetinlaitteen avulla.

Bluetooth Low Energy (BLE)

Bluetooth Low Energy (BLE) on langaton viestintäprotokolla BLE-yhteensopivissa verkoissa, jotka tukevat BLE-standardin iBeacon- tai EddyStone-protokollia. Uusimmat WLAN-verkon tukiasemat sisältävät Wi-Fi ja BLE -radiot, joita voidaan hyödyntää paikannuksessa.