Kyberturvan teknologiat kehittyvät nyt nopeasti ja yritysten riskiympäristö elää jatkuvasti. Ovatko yritysten käytössä olevat tietoturvaratkaisut ajan tasalla vastaamaan muuttuviin kyberuhkiin?
“Yritykset eivät aina välttämättä hyödynnä täysimääräisesti jo olemassa olevia Microsoftin lisensseihin kuuluvia tietoturvakomponentteja. Tietoturvateknologiat kehittyvät nyt nopeasti ja ja tietoturvakomponentteihin julkaistaan uusia ominaisuuksia, joita yritykset voisivat ottaa käyttöön ja siten tehostaa tietoturvaansa”, vastaa Elisan tietoturva-asiantuntija Matti Väliniemi.
Microsoftin vuoden 2023 kumppanina Elisa voi nyt tarjota asiakkailleen maksuttomia Microsoftin CSI (Cybersecurity Incentives Program) -työpajoja, jotka Elisa räätälöi asiakastarpeen mukaan.
Työpajojen tavoitteena on tarkistaa yrityksen kyberturvan nykytila, maksimoida Microsoftin lisensseihin kuuluvien tietoturvaratkaisujen hyödyntäminen ja arvioida mahdollisten lisäinvestointien hyöty.
“Työpajoissa autamme asiakkaitamme pienentämään kyberpoikkeamien riskiä ja hyödyntämään jo tehdyt tietoturvainvestoinnit täysimääräisesti”, tiivistää Sami Suominen, Cyber security solution design -tiimin johtaja Elisa Kyberturvakeskuksesta. Kyberturvakeskus-palvelu valvoo ja turvaa asiakasympäristöjä kellon ympäri.
Elisan ja Microsoftin CSI-työpajat on pääsääntöisesti tarkoitettu yli 500 henkilöä työllistäville yrityksille ja organisaatioille.
“Työpajojen tarkempi sisältö räätälöidään aina asiakastarpeeseen asiakaskohtaisesti. Elisan tietoturva-asiantuntija tuo työpajassa oman näkemyksensä yrityksen tietoturvaan. Minimissään asiakas saa työpajasta ymmärryksen nykytilasta ja mahdolliset kehitysehdotukset”, Väliniemi kertoo maksuttomien työpajojen hyödyistä.
Neljä erilaista kyberturvan työpajaa
Yrityksen on mahdollisuus hakea pääsyä yhteen neljästä erilaisesta Microsoftin CSI-työpajasta, joita ovat Microsoft Sentinel, Data Security, Threat Protection ja Cybersecurity Assessment.
Microsoft Sentinel -työpajassa keskitytään asiakasyrityksen tietoturvapoikkeamien valvonnan laajentamiseen, havainnoinnin parantamiseen ja reagointikyvyn nopeuttamiseen. Tietoturvapoikkeamien tutkinnalle on myös tärkeä datan kolmea kuukautta pidempiaikainen varastointi, jonka mahdollisuutta työpajassa selvitetään.
Data Security -työpajassa käydään läpi tietosuojan taso ja mitä sen parantamiseksi voidaan tehdä. Lisäksi selvitetään, miten tietosuojaa tulisi kehittää, jotta tekoälyratkaisuja voidaan ottaa yrityksessä käyttöön ja silti pitää tietosuoja korkealla tasolla. Tässä datan luokittelun ja suojaamisen menetelmien ymmärrys on oleellista.
Threat protection -työpajassa keskitytään teknisen tietoturvan nykytilaan ja parantamisen mahdollisuuksiin. Työpajassa selvitetään muun muassa sähköpostin, päätelaitteiden ja identiteetin suojaamisen nykytila, ja miten keskeiset hyökkäysvektorit voidaan suojata ja rakentaa yritykselle riittävä tietoturvapoikkeamien havainnointi- ja reagointikyvykkyys.
Cybersecurity Assessment -työpajassa katselmoidaan yrityksen tietoturvan nykytila ja arvioidaan sen parantamisen mahdollisuudet hyödyntämällä Microsoftin tietoturvaratkaisuja.
Näin haet Elisan ja Microsoftin CSI-työpajoihin
Kiinnostuitko? Elisan ja Microsoftin CSI-työpajoihin hakeutuminen on helppoa.
Ole yhteydessä omaan Elisan yhteyshenkilöösi tai ota yhteyttä tämän lomakkeen kautta, ja kerro mikä työpajoista kiinnostaa ja mikä on yrityksesi sähköpostiosoite.
“Tämän jälkeen lähetämme tietoa yrityksellesi saatavissa olevista CSI-työpajoista ja myös esimerkkejä Elisan omista tietoturvatyöpajoista. Mietitään yhdessä toteutustapa ja aikataulu valituille ja mahdollisille työpajoille”, Välimäki kertoo.
Lue myös
Elisa Microsoftin vuoden 2023 kumppani Suomessa
Solutions Partner for Microsoft Cloud -tunnustus Elisalle
Kyberilmasto on muuttanut – Elisalta päästä päähän -kyberturvaa
Tekoälyn vallankumous: Elisan ja Microsoftin yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia