Elisa People - Elisan ekspertit

Ratkaisukonsultti asiointiprosessien asiantuntijana

Elisan ratkaisukonsultti Sami Jyrkiäinen työskentelee puheratkaisujen parissa

Ratkaisukonsultti Sami Jyrkiäinen

Mitä ratkaisukonsultti tekee?

Ratkaisukonsultti kehittää organisaatioiden palveluedellytyksiä nykyaikaisten puhe- ja asiakaspalveluratkaisujen avulla.

Mikä on ratkaisukonsultin ydinosaamista?

Tulkkina toimiminen teknologian ja asiakkaan välillä – eli näkemys siitä, mitä elementtejä laajoista palveluratkaisuista kunkin asiakkaan on järkevintä hyödyntää.

Millaisia asiakkaan ongelmia ratkaisukonsultti auttaa ratkomaan?

  • Asiakastyytyväisyyden parantaminen
  • Työnteon tehostaminen
  • Päällekkäisyyksien poistaminen
  • Toimivien integraatioiden rakentaminen

Kokemusta teknisestä asiakaspalvelusta tuotekehitykseen

Monikanavaisuus on jo osa kaikkien organisaatioiden arkea. Nyt puhuttavat palvelukanavien kokonaisvaltainen hallinta sekä integrointi liiketoimintaa tukeviin järjestelmiin. Parhaimmillaan ne kaikki pelaavat yhteen, ja palveluprosessiin on tarjolla yksi näkymä.

Ratkaisukonsultti Sami Jyrkiäisen lähes parinkymmenen vuoden mittaiseen työuraan puheratkaisujen parissa sisältyy niin teknisessä asiakaspalvelussa työskentelyä kuin palvelukehitysyksikön vetovastuuta.

Elisalla hänen toimenkuvaansa kuuluu puhe- ja asiakaspalveluratkaisuja asiakkaille suunnittelevan tiimin vetäminen. Tiimin työn keskiössä on mm. Elisa Ring, pilvessä toimiva mobiilivaihdepalveluratkaisu, jolla räätälöidään palvelukerroksia pilvivaihteen päälle monikanavaisen asiakaspalvelun tueksi.

”Puhepalvelut ovat edelleenkin oleellinen osa organisaatioiden asiakaspalvelua sähköisten kanavien rinnalla – asiakas ottaa yhteyttä tilanteeseensa kulloinkin parhaiten sopivalla tavalla. Nykyaikaisen asiakaspalveluratkaisun avulla on mahdollista saada kaikkiin yhteydenottoihin kokonaisnäkymä ja luoda niistä palvelukokemusta tukeva jatkumo. Meidän tehtävämme on suunnitella asiakkaamme visiosta toteuttamiskelpoinen palveluratkaisu, joka huomioi ne piilevätkin tarpeet”, kertoo Sami Jyrkiäinen.

Asiakaskontaktien hallinta kilpailuetuna

Sami Jyrkiäisen tiimi työskentelee laajasti erilaisten organisaatioiden kanssa, asiakkaisiin kuuluu niin julkisyhteisöjä kuin kaiken kokoisia yrityksiäkin.

”Seuraamme tiiviisti alan kehitystä ja kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaidemme tarpeita. Tältä pohjalta haastamme heitä tekemään asioita aivan uudella tavalla. Esimerkiksi tekoäly tuo asiakaspalvelun automatisointiin kiinnostavia uusia mahdollisuuksia. Moderneista puhe- ja aspa-ratkaisuista kannattaa ottaa kaikki hyöty irti – asiakaspalvelu on yrityksen käyntikortti ja muun muassa asiakaskontaktien kokonaisvaltainen hallinta yhdestä näkymästä on merkittävä kilpailuetu”, hän summaa.

Yksi Elisan puhepalvelujen asiakkaista on Bygghemma Finland.

Elisa Ring -puhevaihde tehosti Bygghemma Groupin asiakaspalvelua

Elisa & Bygghemma Finland – asiakaspalvelun tukea ja tehokkaampaa työntekoa

Tavoite

Bygghemma Group on kasvanut Suomessa nopeasti. Se omistaa lukuisia sisustamisen, rakentamisen ja vapaa-ajan verkkokauppoja, kuten Netrauta.fi, Taloon.com, Kodin1, Grillikauppa.com ja Talotarvike.com. Jalansijan saaminen verkkorautakaupassa edellyttää toimivaa ja automatisoitua asiakaspalvelujärjestelmää.

Ratkaisu

Bygghemma Finland valitsi Elisa Ring -puhevaihteen. Yritys käyttää Elisa Ringiä asiakaspalvelun työkaluna sekä yrityksen sisäisenä mobiilivaihteena ja on ollut tyytyväinen tuloksiin: Elisa Ring on tuonut helpotusta verkkokaupan puheluiden hoitamiseen ja tehostanut työntekoa.

Kommentti

”Alussa meillä oli yksi palvelunumero ja puhelin, joka soi. Se riitti hetken, mutta kun yritys kasvoi, tarvitsimme kunnollisen järjestelmän puheluiden hallintaan.”
– Pia Johansson, asiakaspalvelupäällikkö, Bygghemma Finland

Lue Bygghemma Finlandin asiakastarina 

Osaavalla asiantuntijuudella onnistumisiin