Elisa People - Elisan ekspertit

Tekninen konsultti langattomien lähiverkkojen asiantuntijana

Tekninen konsultti Ville Franck on langattomien lähiverkkojen huippuasiantuntija

Tekninen konsultti Ville Franck

Mitä tekninen konsultti tekee?

Langattomien lähiverkkojen asiantuntija.

Mikä on teknisen konsultin ydinosaaminen?

Langattomien verkkoratkaisujen ja pääsynhallinnan suunnittelu ja toteutus sekä palvelukonseptointi.

Millaisia asiakkaan ongelmia tekninen konsultti ratkoo?

Erilaisiin wifi-haasteisiin rakennetaan uusimpiin teknologioihin pohjautuva ratkaisu, joka palvelee loppuasiakasta parhaalla mahdollisella tavalla.

Verkkoratkaisujen luova velho

Teknologia ei ole itseisarvo. Merkitystä on sillä, mitä sen avulla saadaan aikaan. Kasvuyritys- ja teknologiatapahtuma Slushin wifi-verkko on ollut Elisan tähän mennessä vaativin langattoman verkkoympäristön toteutus.

Langaton verkko mahdollistaa toimivat yhteydet niin suurtapahtumiin, liikkuvaan toimistotyöhön, sairaaloihin kuin keskelle suomalaista metsää. Yksi langattomien verkkojen huippuasiantuntijoista Elisalla on tekninen konsultti Ville Franck. Lähes 20 vuoden työkokemuksen omaavan osaajan tavoite on pysynyt koko uran ajan samana: löytää asiakkaan tarpeeseen uusimpiin teknologioihin pohjautuva tietoliikenneratkaisu, joka palvelee loppuasiakasta parhaalla mahdollisella tavalla.

Ville Franck on maamme ainoa asiantuntija, jolla on hallussaan Cisco CCIE -sertifiointi kolmelta eri osa-alueelta. Hän on myös yksi harvoista suomalaisista Ekahau Master -statuksen saavuttaneista henkilöistä. 

Ville Franckin sertifioinnit

  • Cisco CCIE, Routing & Switching; Security; Wireless
    Elisa on ollut Cisco Gold -partneri vuodesta 2007 lähtien. Suomessa Elisan asiantuntijoilla on eniten Ciscon ylimmän tason CCIE-sertifiointeja.

  • Ekahau ECSE, Ekahau Master #14
    Ekahau on maailman johtava langattomien verkkojen suunnittelu- ja mittaustyökalu. Elisalla on laaja joukko sertifioituja Ekahau-osaajia.

Slushin langaton verkko rakennetaan kokemuksella ja luovuudella

Ville Franck on kollegoineen päässyt toteuttamaan Suomen vaativimpia wifi-verkkoratkaisuja, jotka ovat merkittäviä myös kansainvälisessä mittakaavassa. Yksi niistä on Slush.

Elisan tiimi toteuttaa tänä vuonna jo viidettä kertaa wifi-verkon marraskuussa järjestettävään Euroopan suurimpaan kasvuyritys- ja teknologiatapahtumaan. Slushin langattomalle verkolle asettaa kovat vaatimukset suuri käyttäjien ja päätelaitteiden määrä.

”Wifi-teknologiaa ei ole kehitetty tarpeeksi skaalautuvaksi massatapahtumia varten – lisäksi taajuuksia on käytössä yksinkertaisesti liian vähän. Tämä ongelma on vaatinut meiltä varsin luovia ratkaisuja, ja Slushin tapauksessa yksi ratkaisun avaimista on löytynyt 5 gigahertsin UNII-3-taajuusalueelta”, Ville Franck selvittää.

Ihmisten välistä viestintää ja liiketoiminnan tukea

Tänä vuonna Slush toteutetaan noin 350:n harkitusti sijoitetun Ciscon tukiaseman avulla. Elisan asiantuntijatiimin työ huipentuu viimeiseen hetkeen asti kestävään rakentamiseen sekä paikallaoloon itse tapahtuman aikana. Verkkovelhot varmistavat, että kaikki sujuu mallikkaasti eikä kapasiteetti lopu kesken.

”Palkitsevinta tässä työssä on päästä näkemään yhteyksien pelaavan ja kaiken sujuvan suunnitellusti. Tämä koskee niin jatkuvia asiakkuuksiamme kuin kertaluonteisia tapahtumiakin – langattoman lähiverkon tarkoitus on mahdollistaa sekä ihmisten välistä viestintää että liiketoimintaa”, tekninen konsultti summaa.

Elisa & Slush

Elisa & Slush

Mikä? Euroopan suurin kasvuyritys- ja teknologiatapahtuma Helsingin Messukeskuksessa. Kahden päivän aikana noin 20 000 vierasta. Jokaisella keskimäärin kolme päätelaitetta.

Haaste ja ratkaisu? Wifi-verkon skaalautuvuus ja taajuuksien niukka lukumäärä. Ratkaisuna kokemukseen perustuva luova suunnittelu sekä UNII-3-taajuusalueen mahdollistamat lisäkanavat.

Vinkki vieraalle: Varmista, että päätelaitteesi wifi tukee 5 gigahertsin taajuusaluetta: jos laitteesi teknisistä tiedoista löytyy maininta “dual band” tai ”802.11a” tai “802.11ac”, päätelaitteesi on valmis Slushiin.

Slushin toteutustarina

Osaavalla asiantuntijuudella onnistumisiin