Elisa palvelee yrityksiä

Toimenpiteet koronaviruksen aikana

Infot Elisan yritysasiakkaille koronaviruksen aikana


Elisa ottaa koronaviruksen vakavasti kaikessa toiminnassamme. Pyrimme ylläpitämään mahdollisimman hyvää palvelutasoa yritysasiakkaillemme myös tässä poikkeustilanteessa.

Tältä sivulta löydät viimeisimmät tiedot yritysasiakkaille, yhteystietomme sekä apua etätöihin. Lue myös, miten Elisa auttaa yleisesti poikkeustilanteessa.

Q&A

Miten Elisa on varautunut koronavirukseen?

Osana poikkeustilanteisiin tai tartuntatautiepidemioihin liittyvää varautumissuunnitelmaa, Elisan työntekijät noudattavat yhtiön ja terveydenhuollon toimintaohjeita myös koronaviruksen varalta.  

Teemme toimenpiteitä, joilla voimme osaltamme pienentää viruksen leviämistä ja mahdollisuuksiemme mukaan varmistaa henkilöstömme, asiakkaidemme sekä yhteistyökumppaneidemme terveyden ja turvallisuuden. Seuraamme viranomaisten ohjeita ja matkustustiedotteita.

Miten Elisan palvelutuotanto varmistetaan?

Valtaosa Elisan yritysasiakkaiden myynti-, asiakaspalvelu- ja asiantuntijatyöstä sekä palvelutuotannon ja projektitoiminnan tehtävistä voidaan hoitaa etätyönä ja virtuaalisten kanavien kautta.  Vararesursoinnin, sijaiskäytäntöjen sekä vakiintuneen alihankinta- ja kumppaniverkoston avulla pyrimme ylläpitämään mahdollisimman hyvää palvelutasoa yritysasiakkaillemme myös poikkeustilanteissa. 

Työntekijöiden sairastuminen ja työkykyisten henkilöiden karanteenit tai muut rajoitukset saattavat hidastaa tekemistä.  Kriittisimmät asiakkaan ja liiketoiminnan jatkuvuuden kannalta välttämättömät toiminnat hoidetaan ensin.  
 
Pandemian aikana mahdollisista erityisjärjestelyistä sovitaan erikseen asiakkaan kanssa. 

Miten Elisan verkkojen kapasiteetti kestää?

Olemme varautuneet Elisan verkkojen kuormituksen lisääntymiseen. Näissä poikkeusoloissa yritysverkkojen ja kiinteän laajakaistan kapasiteettimme riittää hyvin, eikä Internet-liikenteen rajoittamiselle ole nähtävissä tarvetta tällä hetkellä.

Elisan runkoverkko on suunniteltu kestämään kuormitusta ja rajoittamattoman käytön tuomaa liikenteen kasvua. Seuraamme tilannetta tehostetusti ja tarvittaessa lisäämme verkon kapasiteettia. Runkoverkon käytön datamäärä on lisääntynyt kymmeniä prosentteja.

Etätyön, videotapaamisten ja -kokousten määrä organisaatioissa kasvaa. Olemme vahvasti tukemassa asiakkaitamme uusien työskentelytapojen käyttöönotossa. Varmistamme myös, että asiakaskohtaiset yhteydet ja nopeudet ovat riittävällä tasolla.

Miten liikkumisen rajoitukset vaikuttavat Elisan palveluihin?

Liikkumisen rajoituksilla ei ole merkittäviä vaikutuksia Elisan palveluihin. Elisa tukee viranomaisten tavoitteita rajoittaa epidemian leviämistä. Hallituksen tekemät linjaukset ihmisten liikkumista koskevista rajoituksista eivät toistaiseksi vaikuta Elisan yritysasiakkaiden palveluihin. Välttämättömiin työtehtäviin liittyvässä liikkumisessa työntekijämme noudattavat viranomaisten ohjeita ja lupamenettelyä. Elisa turvaa yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittiset toiminnot näistä rajoituksista huolimatta.

Miten Elisan IT- ja tietoliikennekoulutukset järjestetään?

Elisan koulutukset jatkuvat normaalisti virtuaalisina etäkoulutuksina. Olemme verkko-opintojen edelläkävijä ja meillä on käytössä nykyaikaiset työvälineet koulutuksen järjestämiseen. Näin voit olla varma, että materiaalin ja opetuksen taso on laadukasta.

Lähetämme koulutuksiin osallistuville tarkemmat ohjeet sähköpostitse.

Vaikuttaako koronavirus verkkokaupan tilausten toimituksiin?

Tällä hetkellä Elisa Yrityksille -verkkokaupan tilaukset toimitetaan normaalisti asiakkaille.

Mikä on VPN-yhteys ja miten varmistan, että työntekijäni käyttävät sitä etätöissä?


Mikä on VPN?

VPN-yhteydellä teet etätöistä tietoturvallista ja sujuvaa. VPN-yhteydellä etätyöntekijät pääsevät käsiksi yrityksen suojattuun sisäverkkoon myös kotitoimistolta (esim. intra, yrityksen tiedostot). Näin työt hoituvat yhtä hyvin etänä kuin toimistolla.

Miksi VPN on tärkeä osa tietoturvaa?

VPN-palvelu tarjoaa turvallisen ja salatun tietoliikenteen avoimessa Internet-ympäristössä. VPN-palvelu muodostaa käyttäjän oman päätelaitteen ja yrityksen palveluiden välille luotettavan salatun tietoliikenneyhteyden. Tällöin käyttäjä tunnistetaan vahvasti ja käyttäjälle annetaan Internet-verkon yli samanlaiset palvelut käyttöön kuin yrityksen toimistoverkossa. Kehittyneissä VPN-palveluissa on osa liikenteestä mahdollista ohjata suoraan Internetin kautta palveluihin ilman, että näiden liikennettä ohjataan VPN-tunneloituun liikenteeseen ja näin kuormitetaan yrityksen verkkoa esim. broadcast-palveluilla.

Miten saan VPN-yhteyden?

Jos yritykselläsi ei ole vielä VPN-yhteyttä käytössä, saat sen helposti Elisalta. Jätä vain yhteystietosi ja myyjämme on sinuun yhteydessä.

Korona-epidemian aikana Elisa on tehnyt lisätoimenpiteitä ja pystymme toimittamaan asiakkaillemme VPN-yhteyksiä nopeutetulla toimitusajalla.

Minulla on jo Elisa VPN. Miten varmistan, että se on kaikilla etätyöntekijöillä?

Esimerkki: Jos yritykselläsi on 10 VPN-käyttäjän palvelu ostettuna, niin tällöin vain 10 käyttäjää pääsee yrityksen sisäverkkoon yhtäaikaisesti. Jos poikkeustilanne vie useamman työntekijäsi etätöihin, kannattaa varmistaa riittävä kapasiteetti kaikille etätyöntekijöille.

VPN-kapasiteetin kasvattaminen

Kun tarvitset lisää käyttäjäkapasiteettia nykyiseen käytössä olevaan Elisa VPN -palveluun, ota yhteyttä myyntiimme.

Käyttäjien lisääminen nykyisen VPN-palvelun piiriin: 

Jos yritykselläsi on käytössä Elisan VPN-palveluiden käyttäjähallintatyökalu, voit lisätä uusia käyttäjiä VPN-yhteyden piiriin Yritysten OmaElisassa. Kirjaudu OmaElisaan

Myyntimme tavoitat helposti näistä kanavista

Myyntipalvelu


Soita myyntinumeroon 0800 04411.
Ma-pe klo 8-16.

Jätä yhteydenottopyyntö


Jätä yhteystietosi ja myyjämme on sinuun yhteydessä.

Varaa etätapaaminen


Varaa aika etätapaamiseen myyjän kanssa. Tapaaminen tapahtuu puhelimitse tai Teamsilla.

Asioi kätevästi online-kanavissa

Yritysten OmaElisa


OmaElisassa pääset käsiksi yrityksesi laskuihin ja tilauksiin. Lisäksi asiakaspalvelijamme auttavat OmaElisan chat-palvelussa arkisin klo 8-16.

Yritysasiakaspalvelu


Jätä yhteystietosi ja mitä asiasi koskee, niin asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä ja auttaa eteenpäin.


Apua etätöihin

elisa-auttaa-etatyon-valineissa-ja-yhteyksissa

Tutustu etätyön ajankohtaisiin aiheisiin